A családom nem hiszi el, hogy lelki gondjaim vannak. Kihez forduljak akkor?
Önbizalom hiányom van, utálom magam, mindenkit jobbnak/szebbnek tartok mint magamat. Nem tudom elfogadni hogy ilyen selejtes vagyok másokhoz képest. Annyiszor megkaptam már hogy "Miért nincs olyan alakod mint anyádnak volt ennyi idősen" vagy "Miért nem vagy olyan mint a nővéred ő vagány, jól tud táncolni" "Miért nem tanulsz úgy mint XY" stb. Rosszul vagyok magamtól, belenézek a tükörbe és mindig csak a hibákat látom, úgy érezem én soha sem leszek elég jó senkinek mert vannak nálam sokkal jobb nők, miért kellenék olyannak aki nekem is kell.
Ha ezt elmondom itthon, azt mondják ez hiszti meg hülyeség, nincs velem semmi baj. De annyira sz*r, olyan mintha valami fojtogatna, rám lenne telepedve. Barátaim sincsenek, talán ezért.
Keressek pszichológust?
www.figyelem.net oldalon találsz szakembereket, van, aki skype-n is vállal beszélgetést.
Sok sikert!
Igen,ezek az emberek,akik nem fogadják el a másikat olyannak,amilyen.állando kritizálás alatt tartják,ellátják tanácsokkal.Néha-gyakran h.lye tanácsokkal,ami esetleg nem felel meg a Te véleményednak,vagy személyiségednek.A Te véleményed viszont öket nem érdekli,minek is érdekelné?
Az légy ,aki vagy.Probálj meg megfelelni magadnak,mert mindenkinek ugyse fogsz tudni.Probáld meg elfogadni magad,olyannak amilyen vagy.
Szerintem egy pszichologus jobban ért a lelki problémákhoz,mint egy barátnö.Mert lehet a barátnö csak meghallgat,a rosszabbik esetben meg rosszabb tanácsot ad,mint kéne.
Hát nekem is egy kicsit kamaszosnak tűnnek a problémáid. Nem írtad, hogy tanulsz, vagy dolgozol. Vagy otthon lézengsz. Mert aki tanul, v. dolgozni jár, az csak egy közösségben van. Közösségben, ahol lehetnek barátai, barátnői. Másokra kell figyelni. Észrevenni, ha valakinek rossz kedve van, és segíteni neki. Akkor rájön az ember, hogy az ő gondjai milyen kicsinyek. Elég ha itt körülnézel, és látod mennyire komoly gondjai vannak embereknek.
És ha úgy érzed senkid sincs, igenis menj el pszichológushoz. Rávezet a kérdéseivel a megoldásra. Reméljük. Kissé beszűkültnek tűnsz valamiért. Mintha nem is élnél, nem olvasnál, nem néznél filmeket. Nem értem, miért nem vagy nyitottabb a világ dolgai felé. Valami nagyon zárt helyen élsz?
Amúgy akárki is írta azt hogy nőj már fel végre, az biztos hogy nem volt még ilyen helyzetben (vagy ha igen, még mindig ugyanott tart a megoldásban mint az elején). "Ezt kéne sokaknak felfogniuk végre hogy ez nem oldódik meg gombnyomásra (azokat is szoktam bírni akik azt mondják hogy "ugyan már, legyen önbizalmad" - valójában fogalmuk sincs arról hogy hogyan is szerezhet valaki önbizalmat, ők eleve önbizalommal nőttek fel, nekik sose kellett külön szerezni)."
Hát pedig pontosan, hogy az agyában kell átállítania a gondolatait, mert attól, hogy itt nyafog 22 évesen, nemhogy megoldódna a probléma, hanem még jobban belesüpped.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!