Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon félek a terhességtől?...

Nagyon félek a terhességtől? Más nőknél ez hogy volt?

Figyelt kérdés
Valójában nagyon szeretnék majd kisbabát, amikor eljön az ideje, de nagyon félek a szülési fájdalmaktól.
2011. szept. 18. 12:39
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
Én 3,5 éve szültem. A terhesség 9 hónapja alatt fel tudsz készülni a szülésre, sok mindent elmondanak, a rémtörténeteket nem szabad meghallgatni vagy egyik füleden be, másikon ki. Járhatsz szülésfelkészítőre, ahol megtanulhatod a helyes légzéstechnikát, amivel elviselhetővé válik a vajúdás és gyorsítható az egész folyamat. Kérhetsz epidurális érzéstelenítőt, én is kértem, nagyon jó volt, hogy tudtam vajúdás közben pihenni. Bár hozzáteszem, nem volt egy nehéz szülésem 6 óra alatt lett meg a kislányunk, első babaként. Szóval nem véletlenül van a 9 hónap, sok mindenre felkészít és elfogatatja veled a helyzetet!
2011. szept. 20. 08:44
 22/53 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Még annyit elfelejtettem írni (mivel írtak erről is), hogy a gátmetszéstől nem kell félni, meg sem lehet érezni (magam nevében tudok csak nyilatkozni, biztosan kell az is, hogy jól csinálják és jókor!) és utána a varrást sem. Én a Péterfyben szültem, beöntést nem adtak és utána katéter sem kellett, mert tudtam menni wc-re. Nyilván kórháza, helye válogatja, de nekem minden ilyennel szerencsém volt.
2011. szept. 20. 08:50
 23/53 anonim ***** válasza:

Én nem a fájdalmaktól félek, hanem a komplikációktól, és attól, hogy a szülész esetleg sz.rik bele, hogy maradandóan megsérülök, mert ugye ez "vele jár". Sajnos sok ilyet hallottam. És nem "jár vele".

Én ezért addig nem merek gyereket vállalni, amíg nem tudom megfizetni a magánkórházat, dúlával, jó szülésznővel. Erre spórolok, szerencsére már azt hiszem nem sokáig.

Viszont hallottam már olyanról, hogy valaki ugyanígy tervezte, aztán a baba kicsit előbb akart jönni, és rohanhatott a legközelebbi kórházba. Az eredmény durva gátmetszés, bunkó orvos, és egy édes kisfiú.

2011. szept. 20. 11:07
 24/53 anonim ***** válasza:
51%

Miért van mindenki lepontozva, aki nem kicsinyli le a félelmet, fájdalmat? (És az elsővel mi bajotok van, ha ő egyszer így tapasztalta?) Minden anyának önfeláldozó hősnek kell lenni, és utólag bagatellizálni a fájdalmat? KOmolyan néha azt hiszem, hogy valami titkos összeesküvés van a nők között, és köteles mindenki átszellemült mosollyal azt mondani, hogy "ó, nem is fájt", "ó, megérte" stb. Szeretnék már egy olyannal találkozni, aki igenis bevallja, hogy mondjuk krvára fájt - attól ő nem lesz rosszabb anya és nem szereti kevésbé a gyerekét. Az ember nem mazochista.

Erősítem azoknak a táborát, akiknek semmi kedvük a hüvelyi szüléshez, és undorodnak a gondolattól is. Gyermeket viszont mindenképpen szeretnék (még mérlegelem az előnyöket -hátrányokat abban a kérdésben, hogy hogy szüljem meg), csak én nem dicsőítem a "szükséges" női szenvedést. Jöhetnek a kövek.

30/N

2011. szept. 20. 11:11
 25/53 anonim ***** válasza:
35%
És igen, a beöntés (na menjenek a...) vagy a másik opció, hogy az ember összesz..ja magát erőlködés kzben, elég jelentős része az ellenkezés okainak. Inkább a császár.
2011. szept. 20. 11:14
 26/53 anonim ***** válasza:
Én a gátmetszéstől rettegtem, mint utólag kiderült nem alaptalanul. A varrás jobban fájt, mint maga a gátmetszés. És bár végig azt mondta az orvosom, hogy császáros leszek, én tiltakoztam, és nem egyeztem bele, mert nem éreztem indokoltnak. És nekem lett igazam. Természetes szülésem után 2 órával már vigan járkáltam.
2011. szept. 20. 11:23
 27/53 anonim ***** válasza:
100%

Ma 11:11! Senki nem kicsinyli le a félelmet, a fájdalmat pedig senki nem tagadja. Csak azt teszi mindenki hozzá, hogy egy pillanat alatt tűnik el abban a mámorban, amit érzel a kisbabádra nézve.

Most őszintén, ha a szülőszoba valóban egy mészárszék lenne ahol ráadásul sintérek dolgoznak, szerinted lenne az az agyatlan nő aki második, harmadik babát vállalna? Itt pont arra törekedik mindenki, hogy megnyugtassa azokat akik még nem szültek, hogy ne hallgassanak a horror történetekre, a szülés az élet természetes része, senki ne fossza meg magát ekkora boldogságtól, ha csak a félelem tartaná vissza.

2011. szept. 20. 11:29
 28/53 anonim ***** válasza:
Ha félsz a szüléstől, fogadj örökbe gyereket.
2011. szept. 20. 11:48
 29/53 anonim ***** válasza:

Én nem félek.

És a szüléstől sem.

Egyszerűen tudom, hogy remekül fog menni minden.

Én mástól félek az életben.

Nem mindenki egyforma.

2011. szept. 20. 12:23
 30/53 anonim ***** válasza:
Én nem félek. Minek? Mit paráztassam magam rajta? Azt se tudom milyen érzés, akkor meg mitől féljek? Mellesleg a gyereknek se a legkellemesebb megszületni, inkább rá gondolj mint magadra.
2011. szept. 20. 12:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!