Nagyon félek a terhességtől? Más nőknél ez hogy volt?
én egészen addig féltem,amí teherbe nem estem.
aztán boldog volt a babavárás. amikor meg megindult a szülés, akkor meg inkább kíváncsi voltam, mint félős.
én is 17órát vajúdtam, a végén császároztak.
(az pedig tényleg egy komoly hasi műtét, másnap épp hogy felállni tudtam, délután már eljutottam a wcig :) míg mások akik természetes úton szültek, már járkáltak a babájukkal)
szóval ne félj, fáj az biztos, de az hogy értelme van a fájdalomnak teljesen megváltoztatja a hozzáállásodat majd. és valóban, el fogod felejteni, mihelyt meglátod a picit
Nem mindenki vajúdik olyan sokat. Nekem anyukám 4 gyereket szült minden érzéstelenítés, fájdalomcsillapító nélkül. Emiatt tisztelem is mert sztem nem kis teljesítmény főleg olyan körülmények között ami akkoriban létezett. Engem pl a mentőben szült meg. Max. 1 óra telt el a vajúdás és a szülés között. Semmi ellátást nem kapott ő sem én sem 2 pelenka volt ott, egy ágy meg az egyik mentős. Amikor beértünk a kórházba még nem volt elvágva a köldökzsinór sem. Semmi gátmetszés stb. Nem tudom hogy tudta végig csinálni anya se és a pár hónapja kezdett mentős sem.
Egyébként én nem is talán a fájdalomtól félek bár önmagában az is elég lenne. De a gátmetszés, beöntés, a sok injekció, hogy hatszázan néznek ott lent meg 6x megvizsgálnak ott lent hát én ebből nagyon nem kérek.
"Off: Nem mindig 12 ora a fekves csaszar utan. A tu meretetol fugg a fekves hossz. Van olyan korhaz (nemcsak magan) ahol mar csak azt hasznalnak, mert kevesebb a szovodmeny is."
Mond, te miről beszélsz?Nem az a probléma a császárral, hogy epidurális érzéstelenítést alkalmaznak, hanem, hogy egy izmok átvágásával és a méh átmetszésével járó hasi műtétet hajtanak végre. Nem létezik olyan kórház, ahol a császár lenne az elterjedt, egyszerűen nem létezik. Az, hogy a Telki magánkórházben kívánságműsor alapján, teljesen indokolatlanul hajtanak végre császárt, kétlem...Súlyosabb szövődményei meg pont hogy a császármetszésnek lehetnek és vannak, nem a természetes szülésnek...
Dolgoztam olyan korhazban, ahol ugynevezett "hat oras" tuvel szurtak (mi igy hivtuk) Es hat ora utan bizony felkeltettuk a kismamakat es kikisertuk pisilni. Tudom mirol beszelek. A korai keltetes elonyei pedig: segiti a meh osszehuzodasat a gravitacio altal, a mozgasra a ver erekben valo aramlasa gyorsul, igy hamarabb jut fris ver a seb kornyekere, hamarabb regeneralodik.
Nem vagyok hive a kivansagra csinalt csaszarnak, nem is ezert irtam, hanem h tudassam, h nemcsak 12 oraig lehet fekudni. Regebben volt 24 oras fektetes is spinal utan, mig nem valtoztattak a minosegen. Akkor jott a 12 oras vegul a 6 oras. De ha nem hiszed jarj utana.
ha eljön az ideje akkor megérsz arra, hogy ezeket háttérbe tudod helyezni egy kisbabáért :)
csodálatos dolog az anyaság, nem szabad, hogy az a pár óra "szenvedés" miatt ne merj akarni anyának lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!