Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon félek a terhességtől?...

Nagyon félek a terhességtől? Más nőknél ez hogy volt?

Figyelt kérdés
Valójában nagyon szeretnék majd kisbabát, amikor eljön az ideje, de nagyon félek a szülési fájdalmaktól.
2011. szept. 18. 12:39
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
96%

én egészen addig féltem,amí teherbe nem estem.

aztán boldog volt a babavárás. amikor meg megindult a szülés, akkor meg inkább kíváncsi voltam, mint félős.

én is 17órát vajúdtam, a végén császároztak.

(az pedig tényleg egy komoly hasi műtét, másnap épp hogy felállni tudtam, délután már eljutottam a wcig :) míg mások akik természetes úton szültek, már járkáltak a babájukkal)

szóval ne félj, fáj az biztos, de az hogy értelme van a fájdalomnak teljesen megváltoztatja a hozzáállásodat majd. és valóban, el fogod felejteni, mihelyt meglátod a picit

2011. szept. 18. 13:12
 12/53 anonim ***** válasza:
91%

Nem mindenki vajúdik olyan sokat. Nekem anyukám 4 gyereket szült minden érzéstelenítés, fájdalomcsillapító nélkül. Emiatt tisztelem is mert sztem nem kis teljesítmény főleg olyan körülmények között ami akkoriban létezett. Engem pl a mentőben szült meg. Max. 1 óra telt el a vajúdás és a szülés között. Semmi ellátást nem kapott ő sem én sem 2 pelenka volt ott, egy ágy meg az egyik mentős. Amikor beértünk a kórházba még nem volt elvágva a köldökzsinór sem. Semmi gátmetszés stb. Nem tudom hogy tudta végig csinálni anya se és a pár hónapja kezdett mentős sem.

Egyébként én nem is talán a fájdalomtól félek bár önmagában az is elég lenne. De a gátmetszés, beöntés, a sok injekció, hogy hatszázan néznek ott lent meg 6x megvizsgálnak ott lent hát én ebből nagyon nem kérek.

2011. szept. 18. 13:16
 13/53 anonim ***** válasza:
98%

"Off: Nem mindig 12 ora a fekves csaszar utan. A tu meretetol fugg a fekves hossz. Van olyan korhaz (nemcsak magan) ahol mar csak azt hasznalnak, mert kevesebb a szovodmeny is."

Mond, te miről beszélsz?Nem az a probléma a császárral, hogy epidurális érzéstelenítést alkalmaznak, hanem, hogy egy izmok átvágásával és a méh átmetszésével járó hasi műtétet hajtanak végre. Nem létezik olyan kórház, ahol a császár lenne az elterjedt, egyszerűen nem létezik. Az, hogy a Telki magánkórházben kívánságműsor alapján, teljesen indokolatlanul hajtanak végre császárt, kétlem...Súlyosabb szövődményei meg pont hogy a császármetszésnek lehetnek és vannak, nem a természetes szülésnek...

2011. szept. 18. 13:55
 14/53 anonim ***** válasza:
78%

Dolgoztam olyan korhazban, ahol ugynevezett "hat oras" tuvel szurtak (mi igy hivtuk) Es hat ora utan bizony felkeltettuk a kismamakat es kikisertuk pisilni. Tudom mirol beszelek. A korai keltetes elonyei pedig: segiti a meh osszehuzodasat a gravitacio altal, a mozgasra a ver erekben valo aramlasa gyorsul, igy hamarabb jut fris ver a seb kornyekere, hamarabb regeneralodik.

Nem vagyok hive a kivansagra csinalt csaszarnak, nem is ezert irtam, hanem h tudassam, h nemcsak 12 oraig lehet fekudni. Regebben volt 24 oras fektetes is spinal utan, mig nem valtoztattak a minosegen. Akkor jott a 12 oras vegul a 6 oras. De ha nem hiszed jarj utana.

2011. szept. 18. 14:04
 15/53 anonim ***** válasza:
100%

ha eljön az ideje akkor megérsz arra, hogy ezeket háttérbe tudod helyezni egy kisbabáért :)

csodálatos dolog az anyaság, nem szabad, hogy az a pár óra "szenvedés" miatt ne merj akarni anyának lenni :)

2011. szept. 18. 15:06
 16/53 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem mindig kérdezték mikor terhes voltam, hogy félek e a szüléstől. Mondtam, hogy nem, mert majdnem minden nő átmegy ezen. Amikor megindult a szülés, minden nőt egy idiótának gondoltam, hogy bevállalta ezt. 1 éves a kicsim és magát a fájdalmat elfelejtettem.Volt már olyan fogfájásom, ami felért vele.
2011. szept. 18. 15:10
 17/53 anonim ***** válasza:
93%
Egész életemben féltem a szüléstől. Amikor terhes lettem, ez a félelem azonnal megszűnt.
2011. szept. 18. 16:27
 18/53 anonim ***** válasza:
53%
Engem császároztak, 8 órával utána nekünk kötelező volt zuhanyozni. Én folyamatosan mozogtam a szobatársammal együtt. 3 nap múlva csak kicsit éreztem már, és mire hazajöttem aznap már takarítottam. Pedig mindenki ijesztgetett, hogy 2 hétig csak feküdni fogok. Egyébként az orvosomtól csak dicséretet kaptam.Amúgy ki az a kedves, aki megint mindenkit lepontoz.Komolyan ez már beteges.
2011. szept. 18. 16:45
 19/53 anonim ***** válasza:
53%
Nem a kórház hajtja végre, hanem az orvos a császárt, én terhességi cukros voltam, ezért már elterveztük a császárt, de közben a babának is és nekem is jó eredményeim voltak, felesleges volt a császár, amiért az esti nővér kötekedett is velem. Én azért izgultam, az orvosom kérdezte, hogy maradjunk a császárnál e, én pedig mondtam, hogy igen, és megcsászározott.
2011. szept. 18. 16:51
 20/53 anonim ***** válasza:
Én császármetszéssel szültem 1,5éve,és bizony 6óra múlva már felkeltettek!
2011. szept. 18. 20:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!