Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öngyilkosság. Gyávaság, vagy...

Öngyilkosság. Gyávaság, vagy bátorság?

Figyelt kérdés

Úgy érzem mindenki átgázol rajtam, az emberek levegőnek néznek, egy senki vagyok, nem vesz senki emberszámba.

Szüleim nagyon szeretnek, és szerintem csak nekik okoznék fájdalmat ezzel. Senki másnak nem hiányoznék, vagyok, éltem, semmi vizet nem zavartam, és nyomtalanul eltűnök emlékek nélkül...Senki sem fog rám emlékezni soha....

Ha megtenném, mégis mit gondolnának? Ennyire gyáva vagyok, hogy ahelyett hogy szembeszálnék mindennel, és küzdenék, feladom, és a halálba menekülök, vagy önfeláldozó "bátor hazafinak" neveznének, mert meg merte tenni....

Azt érzem hogy teljesen nélkülözhető vagyok, és minden menne tovább ugyanúgy az életben ha meghalnék, mint most...

19/F

2011. szept. 12. 20:08
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
Nem könnyű helyrejönni egy depressziósnak, de hidd el kérdező, hogy nem lehetetlen.
2011. szept. 13. 09:52
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

Van, amikor az öngyilkosság bátorság.

Mondjuk, ha valaki már annyira beteg, hogy csak szenved, tudja, hogy soha nem gyógyul meg, soha nem lesz jobb, és az önkéntes halált választja, hogy ne kelljen emberhez méltatlanul élnie, és méltósággal távozhasson.

Ez szerintem bátorság.

De az, ha valakinek van egy problémája, és inkább felakasztja magát, mert pillanatnyilag nem tudja megoldani, és nincs ereje várni, hogy jobbra forduljanak a dolgok, az nem bátor cselekedet.

Tehát az öngyilkosság sem nem gyávaság, sem nem bátorság önmagában. A helyzet teszi azzá, amiben elkövetik.

2011. szept. 13. 10:04
 53/60 anonim ***** válasza:
ne haragudj, de én gyávaságnak tartom. nem a megfutamodás a hazafias dolog, hanem akkor vagy bátor, ha szembenézzel a problémákkal és megpróbálod megoldani őket. Tudod, aki leesik a lóról, visszaül, nem pedig elszalad...
2011. szept. 13. 11:17
 54/60 anonim ***** válasza:
olvass halálközeli élményeket.. talán elveszik a kedved ettől.
2011. szept. 13. 14:59
 55/60 anonim ***** válasza:
100%
az én nézőpontom szerint bátorság..én nem merném meg tenni:/
2011. szept. 13. 17:38
 56/60 anonim ***** válasza:
56%

z a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:52

Szétrázott a hideg, el is kezdtem könnyezni.Igazán sajnálom, és nagyra tartalak, h ezeket áttudtad élni.

Kedves 19/F, te meg pukkadj meg hogy meg akarsz halni közben meg átlagos egészséges életed van, barátnővel,családdal, munkával.

Köszöntem.

2011. szept. 13. 18:33
 57/60 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező:Nekem egy barátom sincs!Akik voltak,mind sz@rnak a fejemre,és nem tudom miért.Pedig mindig igyekeztem segíteni ha bajban voltak.Neked azok legalább vannak.Párom sincs,azt mondjuk nem is akarok.Tudom magamról,hogy nem érek semmit,összesen 3 ember siratná meg ha meghalnék.Ez a 3 ember jelenti a világot számomra,ha bármelyikükkel történne valami,mennék utánuk,nem várnék semmire.4 öngyilkossági kísérletem volt,különböző dolgokon múlt,hogy nem jött össze.Gyűlölök élni,de azért vannak néha dolgok amiért érdemes.Sokszor közel járok hozzá,hogy föladjam és tudom,hogy egyszer meg fogom tenni.Neked megvan mindened ami nekem nincs,csak annyit kellene tenned,hogy megnyílsz kicsit.

Az öngyilkosság bátorság.Azért gondolom ezt,mert akik megteszik,rengeteg folyamaton átmennek mire erre a döntésre jutnak.Vagy azért,mert meghalt valaki aki fontos volt neki,vagy azért mert az,akit mindenkinél jobban szeretett,elhagyta.De még sorolhatnám.Ezek az emberek már nem tudják ezek után értékelni az örömöket,csak a fájdalom tölti ki minden gondolatukat.És csak a halálon keresztül érzik a szabadulás egyetlen lehetőségét.Én is szívesen megtenném,de még van ami visszatart.

2011. szept. 13. 20:32
 58/60 A kérdező kommentje:
hullámvölgyben vagyok, egyszer ezt érzem, egyszer azt, hogy élnem kell....
2011. szept. 13. 21:27
 59/60 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ezen a korszakon Én is átmentem, talán most is benne vagyok és leginkább amiatt, mert úgymond a "normálisságommal" kilógok az emberek közül.

Egyszerüen nem passzolok a korosztályomba.

Olyan emberek társaságát kell keresned akik értékelnek.

Figyelj, ha öngyilkos leszel, azzal tönkreteszed a szüleidet, magukat okolnák mindenért.

Ártanál a családodnak? Szerintem nem.

Inkább küzdj, lépj elöre, tanulj, dolgozz, tüzz ki egy célt és próbáld meg elérni.

2011. szept. 14. 23:25
 60/60 anonim válasza:
Most akkot meghalt?
2014. aug. 12. 01:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!