Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öngyilkosság. Gyávaság, vagy...

Öngyilkosság. Gyávaság, vagy bátorság?

Figyelt kérdés

Úgy érzem mindenki átgázol rajtam, az emberek levegőnek néznek, egy senki vagyok, nem vesz senki emberszámba.

Szüleim nagyon szeretnek, és szerintem csak nekik okoznék fájdalmat ezzel. Senki másnak nem hiányoznék, vagyok, éltem, semmi vizet nem zavartam, és nyomtalanul eltűnök emlékek nélkül...Senki sem fog rám emlékezni soha....

Ha megtenném, mégis mit gondolnának? Ennyire gyáva vagyok, hogy ahelyett hogy szembeszálnék mindennel, és küzdenék, feladom, és a halálba menekülök, vagy önfeláldozó "bátor hazafinak" neveznének, mert meg merte tenni....

Azt érzem hogy teljesen nélkülözhető vagyok, és minden menne tovább ugyanúgy az életben ha meghalnék, mint most...

19/F

2011. szept. 12. 20:08
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim válasza:
100%

itt mindenki írja h gyávaság. Sosem éreztek ilyet. Én éreztem, hogy kellene. Sőt, mostanában is sokszor érzem, hogy egy senki vagyok. Igazi barátaim nincsenek, mert nem tudok nyitni az emberek felé. Szorongok. Ez van. Talán a gyerekkorra vezethető vissza, nem tudom biztosan. De elmesélek valamit, hátha ez segít neked.

Egyszer egy barátnőm bemutatott engem egy lánynak, aki író akart lenni, mint én. Nem foglalkoztam vele annyira, de megjegyeztem a hasonlóságot, és a lányt. Szimpatikus volt. Két évvel később körülbelül hallottam a barátnőmtől, hogy a lány meghalt. A vonat elé ugrott, talán betépve, vagy ittasan... Mert senki sem törődött vele. A myvipjét nézegetve arra gondoltam, ez a lány nagyon mélyen volt. Sötét hangulatú képek, és kommentek... Mintha előre szólni akart volna, hogy megteszi. Ott volt a blogcíme is, ahol a novellái voltak, amit nem adtak ki... Elolvasva rájöttem, hogy a maga nemében ez a lány csodálatosat alkotott... élveztem, vagy épp meghatottak a művei- ahogy biztosan rengeteg másik embert is meghatnának. Talán csak várnia kellett volna, hogy a megfelelő ember olvassa őket egyszer... És híres is lehetett volna. De ő ezt már sosem tudhatja meg...

2011. szept. 12. 20:30
 22/60 anonim válasza:
Előző vagyok- bocsi a hosszú kommentért, de szerintem ez megváltoztatott bennem mindent. azóta küzdeni akarok az ellen, hogy ide jussanak az emberek, akikben ott van az érték. Még ha nem is tudják. Gondold meg.
2011. szept. 12. 20:31
 23/60 anonim ***** válasza:
100%

pár hónapja még azt gondoltam, mennyire reménytelen és undorító életem van.Senkinek és Semminek nem érek semmit,még a kutyám is elfordul ha hívom, és nekem az a szó hogy család,ismét túlzás,mert csak egy anyám van aki 8évig nem is nevelt. Úgy gondoltam ahogy Te is " Haszontalan, egy üres ember a nagy világban aki bolyong s nem találja a célját, nem tudja merre induljon " Megismertem egy új közösséget a koleszban,egy olyan embert is megismertem akit végre szerethetek,és kimondhatom hogy már nem lenne bátorságom megölni magam,mert

1.: Nincs értelme. Amikor nem számítasz valamire,de az előtt sokáig reménykedtél, majd bele sz*rsz, HIDD el pont akkor fog eljönni amikor holtra nem is gondolnál rá. Napok alatt meg tud az ember élete változni, az öngyilkosság egy hulye dolog,mert ki tudja mit hoz még neked a sors, van körülbelül több évtizedet hogy boldog legyél, ne add fel.

18 L

2011. szept. 12. 20:32
 24/60 A kérdező kommentje:

Ez a válasz 29%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:15

erre gondoltam, igazság szerint, hogy ha megtenni bátorság.

Roszzul fogalmaztam, bár az idézőjel ottvan, hogy nemegészen azt jelenti amit írtam, jelképes asszociáció.

Sajnálnám a szüleimet, ez biztos, tesóm nincs, suli nem megy (nem vagyok egy okos gyerek)...

ettől féltem...meglenne a temetés, és utána szépen lassan már az a 2 ember sem emlékezne rám aki világra hozott....

2011. szept. 12. 20:34
 25/60 anonim ***** válasza:
Akik szerint gyávaság, sokak közűlük szintén küzdöttek hasonló gondokkal. Pont azért tudják elmondani, hogy gyávaság, mert ők már megvívták ezt a harcot.
2011. szept. 12. 20:34
 26/60 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező

Én abban reménykedek ,hogy a következő élet illetve a túlvilági élet jobb lesz.

2011. szept. 12. 20:35
 27/60 A kérdező kommentje:

Nem vagyok magányos, dolgozom, vannak munkatársaim, vannak barátaim, sőt még barátnőm is aki szeret.

A környezetemnek fogalma sincs arról, hogy bennem mi is zajlik.

Az zavar, hogy a felsoroltakon kívül ami legyen joesetben 7-8 ember, tényleg senkit az égegyadta világon nem izgatna ha meghalnék, és ezzel nem tudok megbírkozni...:(

2011. szept. 12. 20:39
 28/60 anonim ***** válasza:

Régen nekem is voltak ilyenféle gondolataim. Rengeteg kezelésen mentem túl, csak okoskodtak a dokik. Aztán, ahogy elkezdtem dolgozni, már nem volt időm se, energiám se.

És tudod, az volt a legnagyszerűbb az egészben, amikor rádöbbentem, hogy ne akarjak ilyenként barátokra szert tenni. Egy állandóan halálvágyó ember nem az a fajta, akivel barátkoznék én se. És egyre vidámabb lettek, és a haversági köröm is sokkalta nagyobb már. Kinyílt a világ, hogy nem emésztettem magam az önsajnálattal. Tényleg kéne valami hasznos elfoglaltság neked is, ha még nem akarsz elmenni dolgozni. Nem hiába mondják, hogy a munka nemesít. Fel a fejjel!;)

25N

2011. szept. 12. 20:45
 29/60 anonim ***** válasza:
100%
Jajj már! A legtöbb embernek jóesetben van 10 igazi jóbarátja, aki hiányolná, a többi felszínes. Nehogy már az fájjon, hogy a nagyvilág nem esett hasra a lábaid elé! Mekkora nárcisztikus egoista vagy! Itt meg mindenki önti beléd a lelket, mert azt hiszik valami komoly bajod van.
2011. szept. 12. 20:46
 30/60 anonim ***** válasza:
100%
Szóval akkor gyakorlatilag az a bajod h nem vagy népszerű?
2011. szept. 12. 20:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!