Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öngyilkosság. Gyávaság, vagy...

Öngyilkosság. Gyávaság, vagy bátorság?

Figyelt kérdés

Úgy érzem mindenki átgázol rajtam, az emberek levegőnek néznek, egy senki vagyok, nem vesz senki emberszámba.

Szüleim nagyon szeretnek, és szerintem csak nekik okoznék fájdalmat ezzel. Senki másnak nem hiányoznék, vagyok, éltem, semmi vizet nem zavartam, és nyomtalanul eltűnök emlékek nélkül...Senki sem fog rám emlékezni soha....

Ha megtenném, mégis mit gondolnának? Ennyire gyáva vagyok, hogy ahelyett hogy szembeszálnék mindennel, és küzdenék, feladom, és a halálba menekülök, vagy önfeláldozó "bátor hazafinak" neveznének, mert meg merte tenni....

Azt érzem hogy teljesen nélkülözhető vagyok, és minden menne tovább ugyanúgy az életben ha meghalnék, mint most...

19/F

2011. szept. 12. 20:08
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
61%
Teljesen megértem amit érzel, ugyanezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem is...nincsen olyan baráti társaság aki igazán hiányolna...nem hiányoznék senkinek ha nem lennék
2011. szept. 12. 20:21
 12/60 anonim válasza:
100%
Gondolj csak bele, mennyi beteg ember van, aki küzd valamilyen betegséggel, például rákkal. Örülnének ha élhetnének, sőt akár képesek is felvenni a harcot ezzel a szörnyűséggel. Igen, gyávaság lenne. Van 1 életed. Te csak simán véget vetnél neki? Természetesen fájdalmat okoznál, de képtelen lennének beletőrödni, hiszen az élet megy tovább.Ez egy picit kemény, de így van. Elmennek a temetésedre és kész. Onnantól kezdve egy idő után el lettél felejtve. Miért tennéd ezt? Miért nem tűzöl ki apró célokat? Ne görcsösen ragaszkodj ezek megvalósításához, próbáld közben élvezni az életed. Próbáld meg az agykontrollt, meditáció vagy vonzás törvényét. Hidd el sokat segít. Én élni szeretném a jelent. Időt kapni. 19 éves vagy, előtted az élet. Most kell valamit tenned még fiatalon. Nem vagy nélkülőzhető. Senki sem az. Leld meg magadban az értéket, minden emberben van. És ezeket erősítsd, hidd el boldog leszel.
 13/60 anonim ***** válasza:
Bátor hazafi? Hm ,lehetsz az ,ha előbb kinyírsz egy olyan embert aki szándékosan rengetegett ártott a hazájának vagy terrorizál büntetlenül sok embert ,aztán végzel magaddal .Akkor lehetsz hős és híres. Hogy ki legyen az rád bízom:D
 14/60 anonim ***** válasza:
100%
Hányan haldokolnak, akik mindent megadnának hogy élhessenek...Te meg..
2011. szept. 12. 20:22
 15/60 anonim ***** válasza:
100%

Az öngyilkosság gyávaság. A problémák elöli megfutamodás.

Gondolj csak bele! Ha a szüleid nagyon szeretnek máris nem lehetsz teljesen magányos. Nem mások véleményére kell adni ha nem inkább önmagadat szeretni csak annyira, hogy megtaláld az élet legapróbb örömeit. Ne gondolkozz azon, hogy milyen lenne megtenni, meg mások mit gondolnának...

Én beszélgettem már olyan emberrel akinek a barátja vagy hozzátartozója megtette és sikerült neki az öngyilkossági kísért. Mind úgy nyilatkozott, hogy egy nagy barom volt az illető mert nem ez a dolgok el intézésének a módja!

Ha valami igazán maradandó dolgot szeretnél alapítani akkor állíts fel magad elé egy célt és küzdj meg érte!

2011. szept. 12. 20:22
 16/60 anonim ***** válasza:
39%
nem gyávaság, nem is bátorság hanem csak megváltás
2011. szept. 12. 20:23
 17/60 anonim ***** válasza:
Tudod...mások akik már nem élnek, két kezüket összetennék azért, hogy még élhessenek! Te pedig csak így eldobnád az életedet?! Ebbe is gondolj bele! Szedd össze magad és ne legyél önző! Sportolj vagy csinálj valami olyant, amit szeretsz és ami értelmet adhat az életednek, amiben örömödet leled!
2011. szept. 12. 20:24
 18/60 anonim ***** válasza:

Gyávaság lenne. Ahelyett, hogy megoldanád a problémáidat, elmenekülsz előlük...

Gondolj bele, hányan vannak akik esélyt sem kapnak az életre. Hányan halnak meg születésük előtt, vagy csecsemőként. Te Boldog lehetsz, mert élsz, és egészséges vagy...

Még előtted az élet. Tűzz ki magadnak valamilyen célt. Merj álmodni!

És ha megölöd magad, akkor egy érzéketlen barom is lennél. Ne csak magadra gondolj! Ott vannak a szüleid, akiknek fontos vagy...

2011. szept. 12. 20:25
 19/60 anonim ***** válasza:
36%

"Gondolj bele, hányan vannak akik esélyt sem kapnak az életre. Hányan halnak meg születésük előtt, vagy csecsemőként."

én lennék a helyükbe legalább nem kéne itt szenvednem ezen a szär földön

2011. szept. 12. 20:27
 20/60 anonim ***** válasza:
77%
Az utóbbi pár hétben szinte 2-3 naponta tesznek fel öngyilkos kérdéseket. Mi a fene ez a halálvágy-hullám? Szánalmasak vagytok! Minden problémára lehet megoldást találni, ha akarsz, minden fájdalmat túl lehet élni. 19-20-23 évesen szenvedtek nagy magányotokban, de eszetekbe sem jut változtatni magatokon. Nem a világgal van a baj, csak ti hiszitek. Lennétek kicsit nyitottabbak, kedvesebbek, találnátok barátokat akikért érdemes élni. Gyávaság szerintem, azok vagytok!
2011. szept. 12. 20:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!