Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öngyilkosság. Gyávaság, vagy...

Öngyilkosság. Gyávaság, vagy bátorság?

Figyelt kérdés

Úgy érzem mindenki átgázol rajtam, az emberek levegőnek néznek, egy senki vagyok, nem vesz senki emberszámba.

Szüleim nagyon szeretnek, és szerintem csak nekik okoznék fájdalmat ezzel. Senki másnak nem hiányoznék, vagyok, éltem, semmi vizet nem zavartam, és nyomtalanul eltűnök emlékek nélkül...Senki sem fog rám emlékezni soha....

Ha megtenném, mégis mit gondolnának? Ennyire gyáva vagyok, hogy ahelyett hogy szembeszálnék mindennel, és küzdenék, feladom, és a halálba menekülök, vagy önfeláldozó "bátor hazafinak" neveznének, mert meg merte tenni....

Azt érzem hogy teljesen nélkülözhető vagyok, és minden menne tovább ugyanúgy az életben ha meghalnék, mint most...

19/F

2011. szept. 12. 20:08
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
89%

Papoltok itt a gyávaságról, önzőségről, anya iránti szeretetről meg az élet értékéről egy depressziós embernek? Ti hülyébbek vagytok, mint a kérdező!

Elárulom, hogy egy depressziós ember számára az élet örömei mind múlandóak, ezáltal feleslegesek, értéktelenek. Saját maga miatt ne tegye meg az öngyilkosságot - nem azért, hogy mert az anyjának fájdalmat okozna. Igen, az öngyilkosság önző és gyáva dolog, ezzel a legtöbb öngyilkos tisztában van, csak mivel nem lát más lehetőséget, lesz@rja. Ne próbáljátok meg normális fejjel felfogni, és a normális indokok 99%-a nem működik, dobhatjátok a kukába. Ezt most azért írom le, mert előbb-utóbb sajnos mindannyian szembesülni fogunk egy-egy depressziós családtaggal, baráttal. És a kioktatás, az idióta, kéretlen tanácsok, a beteg szándékainak nem komolyan vétele, a prédikálás mind mind csak lejjebb lökik a depresszióst. Ezek egyike sem segít. Tudjátok, mit csinálnak a pszichológusok, pszichiáterek? Kérdezgetnek, beszéltetnek. Tanácsot nagyon nagyon ritkán adnak, és akkor is inkább te adod a tanácsot magadnak. Ezt most tényleg csak azért írom, hogy ha élőben ilyen emberrel találkoztok, az, amit ide leírtatok, nem segít, sőt...

Tudom, én is voltam ott, mint a kérdező, sőt, még tovább is.

Kérdező, neked annyit tudok mondani, hogy ez magától nem fog megoldódni, sőt, egyre rosszabb lesz, ide szakember segítsége kell, viszont jó hír, ők tudnak segíteni. A leírásodból úgy veszem ki, nem fordultál még a problémáddal orvoshoz - az viszont igen butaság lenne úgy véget vetni az életednek, hogy egyetlen esélyt sem adsz neki, azaz magadnak, nem? :) Annyit megér, vesztenivalód nincs.

24/F

2011. szept. 12. 21:58
 42/60 anonim ***** válasza:
Tisztelet a kivételnek persze, tőlük bocsánatot kérek, mert azért 1-2 jó tanács is elhangzott itt!
2011. szept. 12. 22:00
 43/60 anonim ***** válasza:
36%

Akkor kérdezek:

Kedves kérdező! Miért gonolod, hogy az egész világnak kötelessége megsiratni, ha meghalsz? Gyászolni téged?

A sulinkba járkált egy pasi, aki a cigizésről akarta leszoktatni az embereket. Mondta, hogy számoljuk össze, hány emberért ejtenénk őszinte könnycseppet, ha meghjalna. 8-10et mondtunk. Erre azt mondta, ha nem kezdett volna dohányozni, akkor olimpikon sportoló lett volna belőle, és egy egész ország siratta volna, ha meghal. Tavaly előtt halt meg és a kutya se siratta meg. Ő is csak szerette volna, ha mindenki odáig meg vissza van tőle.

Depresszióval meg kár takarózni. A depressziósoknak azért általában nem az a bajuk, hogy a család-barátnő körüludvarolja, épp csak az Aktívban és a Fókuszban nem szerepel minden este!

2011. szept. 12. 22:05
 44/60 anonim ***** válasza:
100%

22:05 a depresszió egy betegség, bármikor bárhol beüthet. Tény, hogy kicsit túl van spilázva újabban, meg már azt is depressziósnak mondjuk, aki simán szomorú, de itt, a kérdezőnél egyértelműen látszik, hogy ez a probléma. És ez is nagy tévhit, hogy depressziós csak az lehet, aki borzalmas körülmények között él, hülyeség. Nekem még annyi problémám se volt, mint a kérdezőnek, tök jó életem volt, amíg meg nem akadt egy fogaskerék, és hirtelen elkezdtem minden erőfeszítést és értéket értelmetlennek és céltalannak látni.

24/F

2011. szept. 12. 22:09
 45/60 anonim ***** válasza:
Jaj ne már akkor gyakorlatilag az egész világ depressziós nem?? Mutasson vár nekem valaki olyan embert, akinek nincs bánata, lelki baja, sohasem szomrú, nem vágyik több szeretere, vagy néha arra,hogy bárcsak meghalna, és akkor nyugta lenne... Mindenki depressziós lenne? Ez nem egy szervi betegség, nem az agyad beteg, csak a "lelked"... A lényeg, hogy ki kell rángatni valahogy az embert a bántaból, felébreszteni, elgondolkottatni. Új hobbira, célokra van szüksége,kirángatni az önsajnálatból.... Ismerek én depressziós embert, és ő soha nem írna így weboldalra, nem is internetezik.....
2011. szept. 12. 22:17
 46/60 anonim ***** válasza:
100%

"A lényeg, hogy ki kell rángatni valahogy az embert a bántaból, felébreszteni, elgondolkottatni. Új hobbira, célokra van szüksége,kirángatni az önsajnálatból...."

Ebben teljesen igazad van! Csak sajnos ez nem ilyen egyszerű, hogy te most ide beírod, hogy találj új célokat, és akkor ő "Ja hát tényleg erre nem is gondoltam!" és akkor pikk-pakk helyre rakja az életét :) A depressziós embernek nincs ereje, kedve, motivációja helyrerakni az életét, nem látja értelmét, nem látja jobb élet lehetőségét. Emiatt egyszerűen MUSZÁJ, szükség van szakember segítségére. Anélkül nem megy. Magától senki sem tud kimászni a depresszióból, esetleg ha körülveszi pár nagyon jó barát, akik hajlandóak akár a saját idejüket is a betegre fordítani, és nem egy-két napig, hanem hónapokig... ilyen viszont valljuk be, kevés embernek van.

A depressziót meg ne keverjük a szomorúsággal. Ha valakinek történik egy rossz dolog az életében, az szomorú. A depressziós ember nem is igazán szomorúságot érez, hanem egy nagy ürességet, semmit, nullát, értéktelenséget.

24/F

2011. szept. 12. 22:24
 47/60 anonim ***** válasza:
.
2011. szept. 12. 23:09
 48/60 anonim ***** válasza:
A megoldás kulcsa benned van, és nem másutt. Meggyőződésem, hogy azért van az élet, hogy élvezzük. Ha ez megy, nyert ügyünk van. Mindenben.
2011. szept. 13. 00:33
 49/60 anonim ***** válasza:
100%

is-is. gyáva, mert ahelyett hogy megoldanád a problémáidat elmenekülsz... és bátor, mert az ember általánosságban fél a haláltól, te meg ráadásul a saját kezeddel vetnél véget az életednek...

amúgy meg amióta világ a világ én folyamatosan így érzek...hogy felesleges vagyok...észre sem vennék ha eltünnék a Föld színéről...gondolatban már milliószor elképzeltem a halálom...és nem tartom kizártnak, hogy egyszer egy szép napon megteszem a dolgot...de megpróbálok minden erőmmel élni...jól élni...ameddig bírok. 27/nő

2011. szept. 13. 07:05
 50/60 A kérdező kommentje:

A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:39

köszönöm, és rátapintottál a lényegre. Soha senkivel nem osztom meg az érzelmeimet, senkivel nem ölelkezek (barátnőmön kívül), mindent magamban tartok, és kifelé egy teljesen átlagos külsőt mutatok, legyen bennem bármekkora harc.

75% os 24/F nek, is köszönöm.

Nem hírnévre vágyok, meg arra hogy sztár legyek, hanem csak arra, hogy ha kimegyek az utcára az emberek vegyenek emberszámba, és ne nézzenek levegőnek, és tiporjanak minden egyes pillantásukkal sárba.

Átértékeltem a dolgokat, ma már jobban vagyok kicsit, rájöttem, hogy ha másért nem is a szeretteimért ÉLNEM KELL, nem okozhatok azoknak fájdalmat, akik bármit megtennének értem....

2011. szept. 13. 09:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!