Mit tehetek ha a barátom legjobb barátnője egy lány és folyton együtt lógnak?
Ez nem a lányról szól, hanem a párodról és rólad.
Az új kapcsolat mindig előnyt élvez a régivel szemben, ez alaptörvény. Ha nem így van, nem működik. Aki házas, az onnantól a párjához hűséges, nem a szüleihez. Aki elvált, az nem járkál az exéhez vissza stb. Tehát a régi barátság is, a mellett, hogy nagyon értékes, és nem kell megszakítani, hátrányba kerül az új házassággal, párkapcsolattal szemben. Mert amikor a párok egymást választják, akkor ezt is választják, tudomásul veszik. Egyetlen kivétel jut eszembe, ez pedig a gyerek, aki az előző párkapcsolatból, házasságból származik. Ő nem kerül "hátrányba", mert a vele való kapcsolat minőségileg más.
Ugyanakkor a másik fele, hogy a szüleit nem cserélheti le senki, a párok viszont néha szétmennek. Így bár, amíg a párkapcsolat él és virul a párom mellett állok ki, azt sem árt tudatosítani, hogy nem jó ötlet elmérgesíteni a viszonyt a szülőkkel sem.
A konkrét esetben a fentieket elmondanám a páromnak, mert valójában az ő viselkedése a kulcs. Nem a csajnak kell visszavennie, hanem a párodnak kell határozottan kiállni az új kapcsolata mellet, vagyis melletted. Ha ő érti, hogy ezzel téged sért és bánt, és mégsem tesz ellene, akkor egyszerűen nem szeret téged.
Lehet, elég keményen fogalmaztam, cserébe igyekeztem világos lenni.
Igen, sajnos a nők aljasak tudnak lenni.
Lehet, hogy a lány élvezte, hogy a párod ott van neki. Nem kell neki, mint férfi, de jólesett a rajongása, meg az, hogy "így szeretlek, úgy szeretlek."
Jöttél Te, nem ő már az első, és ez böki a csőrét.
Nem azért, mert kapcsolatot akarna a barátoddal, hanem mert bántja, hogy más lett a fontosabb.
Sima birtoklási vágy lehet a részéről.
Nem kezdene vele kapcsolatot, szerintem, de azt sem akarja, hogy a párodnak más valakije legyen.
Maradjon mindig az ő "legjobb barátja".
Vannak ilyen "ragadozó" nők, az Isten mentsen meg tőlük.
De itt valóban a párod is nagyban hibás.
Mert hagyja ezt.
Na akkor megszólalok én is mint a "másik oldal".
24 éves vagyok 3 éve járok a barátommal. A legjobb barátomat 13 éves korom óta ismerem, együtt sportoltunk, sportolunk a mai napig. Szinte nincs olyan nap, hogy ne beszélnénk egymással, van, hogy este 11-kor felhív, mert aznap valami érdekes történt vele, és előbb nem ért rá keresni. Mi tényleg csak barátok vagyunk. Soha nem volt vonzalom egyikünk részéről sem. Sőt, ha idegenek meglátnak minket, nem azt kérdezik, hogy járunk-e, hanem, hogy testvérek vagyunk-e. Tényleg úgy érzem, mintha tesók lennénk.
Nagy szerencsémre, a barátom elfogadta, hogy van nekem ez a fiú az életemben, és nagyon is sokat jelent nekem. Ha valaha is a párom választás elé állítana, akkor a legjobb barátomat választanám. És nem azért, mert a páromat nem szeretem legalább annyira, mint a legjobb barátomat, hanem azért, mert ha a párom annyira szeret engem, soha nem kényszerítene arra, hogy válasszak. Hálás vagyok, hogy találtam egy olyan férfit, aki elfogadja és megérti ezt a helyzetet. És hálás vagyok azért, hogy 2 ennyire nagyszerű férfi van az életemben. Mert tudom, hogy mindkettő örökre szól.
(fili)
Elég öreg róka vagyok, hogy amit leírok az nem hülyeség.
Én mivel nem bírom a nőket sunyik, irigyek, hazugok tisztelet a kivételnek, ezért csak fiúkkal barátkoztam.
Mindig kiderült a végére, hogy nem olyan barátság az mint aminek én képzeletem. Sőt volt olyan, hogy én is rájöttem, hogy több a srác nekem mint haver.
Mi a konklúzió?
A mindenható úgy teremtette meg a férfit és a nőt, hogy mindig a férfi a nőt akarja a nő a férfit. Graham Allan „Friendship” című szociológiai művében pesszimistán ír a férfi és a nő barátságát illetően, mivel szerinte ez ritka mint a fehér holló. Ez még az ősidőktől ered amikor a férfiak egymásra voltak utalva a vadászatokba, és a nők az otthont őrizték.
Vannak feminin típusú férfiak vagy a melegek akikkel valóban ki lehet alakítani egy nőnek „bizalmas” viszonyt.
Igenis választás elé kell állítanod a párod. Ha szeret nincs mitől félned.
Olvasd ezt el vele. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!