Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek ha a barátom...

Mit tehetek ha a barátom legjobb barátnője egy lány és folyton együtt lógnak?

Figyelt kérdés
A barátom és a lány rég óta barátok. A lánynak is van barátja. Mi 1,5éve vagyunk együtt. Eddig nem zavart a dolog ennyire ,mint most. Eddig is zavart,de most még jobban. Már annyira,h kiborultam tőle. Mindenért hívogatja a barátomat, bármi baja van a pasijával meg vele beszélni meg a szexuális dolgait. Amit szerintem a barátjával kéne nem az én barátommal. Nem érti meg,h e nekem rosszul esik. Annyit mondd,h ő barátom és ne bántsd. Olyan mintha jobban szeretné,mint engem. Néha azt érzem,h vele többet megoszt,mint velem. És ez nagyon szar érzés. Mit tegyek, már nagyon nem bírom és rengeteg ilyen dolog volt már...tudnék mesélni. Tegyem féltékennyé vagy viseljem el továbbra is? 2 hete a lánnyal beszéltem,h jó lenne kicsit visszavenni,de nem látom,h történt volna valami, fel sem fogta a dolgot. Egyik nap olvasom barátom facebookon,h a csaj azt írta neki,h mennyire boldog attól,h ő a legjobb barátja,és ,h mennyire szereti.Meg együtt voltunk nyaralni barátommal és írt neki,h mikor jön már haza ,mert hiányzik neki...
2011. szept. 12. 15:42
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:
Minden helyzet más és más....és én ezzel nem tudom,h mit kezdjek...van valakinek valami ötlete?
2011. szept. 12. 16:11
 22/67 A kérdező kommentje:
Valahogy el kéne üldözni,de nem tudom,h hogyan
2011. szept. 12. 16:16
 23/67 anonim ***** válasza:
92%

Ez nem a lányról szól, hanem a párodról és rólad.

Az új kapcsolat mindig előnyt élvez a régivel szemben, ez alaptörvény. Ha nem így van, nem működik. Aki házas, az onnantól a párjához hűséges, nem a szüleihez. Aki elvált, az nem járkál az exéhez vissza stb. Tehát a régi barátság is, a mellett, hogy nagyon értékes, és nem kell megszakítani, hátrányba kerül az új házassággal, párkapcsolattal szemben. Mert amikor a párok egymást választják, akkor ezt is választják, tudomásul veszik. Egyetlen kivétel jut eszembe, ez pedig a gyerek, aki az előző párkapcsolatból, házasságból származik. Ő nem kerül "hátrányba", mert a vele való kapcsolat minőségileg más.

Ugyanakkor a másik fele, hogy a szüleit nem cserélheti le senki, a párok viszont néha szétmennek. Így bár, amíg a párkapcsolat él és virul a párom mellett állok ki, azt sem árt tudatosítani, hogy nem jó ötlet elmérgesíteni a viszonyt a szülőkkel sem.

A konkrét esetben a fentieket elmondanám a páromnak, mert valójában az ő viselkedése a kulcs. Nem a csajnak kell visszavennie, hanem a párodnak kell határozottan kiállni az új kapcsolata mellet, vagyis melletted. Ha ő érti, hogy ezzel téged sért és bánt, és mégsem tesz ellene, akkor egyszerűen nem szeret téged.

Lehet, elég keményen fogalmaztam, cserébe igyekeztem világos lenni.

2011. szept. 12. 16:18
 24/67 A kérdező kommentje:
Nem fogalmaztál keményem, értem amit mondasz és igazad van. Csak az a probléma,h próbáltam én vele beszélni...,de nem sok sikerrel. Nem tudom,h hogyan adjam ezt elő neki... Erre tudsz tanácsot mondani? Köszi a válaszod:)
2011. szept. 12. 16:23
 25/67 anonim ***** válasza:
95%
Itt valami nagyon bűzlik és igazad van, hogy ettől kiakadsz, ezt én se tűrném. Egy párkapcsolatnak arról kéne hogy szóljon, hogy a párom a legfőbb bizalmasom és a szexuális jellegű dolgaim kizárólag rá és rám tartoznak. Nekem is volt egy jó fiúbarátom, de mi nem lógtunk együtt ennyit, jókat buliztunk meg söröztünk időnként és megbeszéltük, kivel mi van. Ilyen egyetemi cimborám volt. De ilyen, hogy hiányzik és mikor jön már haza, biztos fel se merült bennem meg benne se... Itt egészen biztos, hogy mélyebb érzelmi kötődésről van szó, legalábbis a csaj részéről biztos!
2011. szept. 12. 16:28
 26/67 anonim ***** válasza:
79%
A barátodnak higgadtan és világosan el kell magyarázni, hogy állítsa le a csajt. Igaza van annak, aki azt írta, hogy ő itt a kulcs, a csaj meg szerintem valamilyen szinten élvezi, hogy bosszanthat téged és pontosan tudja, hogy belekavar a kapcsolatotokba. Vannak ilyen nők, akik amint érzik, hogy a fiúbarátjuknak már más szerepel az első helyen, "bedobják" magukat. Én is voltam ebben a cipőben, csak ott annyiból volt rosszabb, hogy a luvnyába szerelmes volt régebben a párom, a csajnak meg nem kellett. De amint a csaj megtudta, hogy mi együtt vagyunk, hirtelen mézes-mázos lett, agyf@szt kaptam attól, hogy fb-on láttam, hogy a párom üzenőfalára folyton kiírkált mindenféle kis cuki bizalmas dolgot, tudod olyan kis bizalmas poénokat, amiket csak ők ismernek... képzelheted. Ha a barátodnak ezt elmagyarázod, hogy mennyire zavar és nem tesz semmit, akkor az azt minősíti, hogy nem veszi figyelembe az igényeidet, innentől pedig borul minden...
2011. szept. 12. 16:42
 27/67 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos a nők aljasak tudnak lenni.

Lehet, hogy a lány élvezte, hogy a párod ott van neki. Nem kell neki, mint férfi, de jólesett a rajongása, meg az, hogy "így szeretlek, úgy szeretlek."

Jöttél Te, nem ő már az első, és ez böki a csőrét.

Nem azért, mert kapcsolatot akarna a barátoddal, hanem mert bántja, hogy más lett a fontosabb.

Sima birtoklási vágy lehet a részéről.

Nem kezdene vele kapcsolatot, szerintem, de azt sem akarja, hogy a párodnak más valakije legyen.

Maradjon mindig az ő "legjobb barátja".

Vannak ilyen "ragadozó" nők, az Isten mentsen meg tőlük.

De itt valóban a párod is nagyban hibás.

Mert hagyja ezt.

2011. szept. 12. 16:48
 28/67 anonim ***** válasza:
82%

Na akkor megszólalok én is mint a "másik oldal".

24 éves vagyok 3 éve járok a barátommal. A legjobb barátomat 13 éves korom óta ismerem, együtt sportoltunk, sportolunk a mai napig. Szinte nincs olyan nap, hogy ne beszélnénk egymással, van, hogy este 11-kor felhív, mert aznap valami érdekes történt vele, és előbb nem ért rá keresni. Mi tényleg csak barátok vagyunk. Soha nem volt vonzalom egyikünk részéről sem. Sőt, ha idegenek meglátnak minket, nem azt kérdezik, hogy járunk-e, hanem, hogy testvérek vagyunk-e. Tényleg úgy érzem, mintha tesók lennénk.

Nagy szerencsémre, a barátom elfogadta, hogy van nekem ez a fiú az életemben, és nagyon is sokat jelent nekem. Ha valaha is a párom választás elé állítana, akkor a legjobb barátomat választanám. És nem azért, mert a páromat nem szeretem legalább annyira, mint a legjobb barátomat, hanem azért, mert ha a párom annyira szeret engem, soha nem kényszerítene arra, hogy válasszak. Hálás vagyok, hogy találtam egy olyan férfit, aki elfogadja és megérti ezt a helyzetet. És hálás vagyok azért, hogy 2 ennyire nagyszerű férfi van az életemben. Mert tudom, hogy mindkettő örökre szól.

2011. szept. 12. 16:48
 29/67 anonim ***** válasza:
65%

(fili)

Elég öreg róka vagyok, hogy amit leírok az nem hülyeség.

Én mivel nem bírom a nőket sunyik, irigyek, hazugok tisztelet a kivételnek, ezért csak fiúkkal barátkoztam.

Mindig kiderült a végére, hogy nem olyan barátság az mint aminek én képzeletem. Sőt volt olyan, hogy én is rájöttem, hogy több a srác nekem mint haver.

Mi a konklúzió?

A mindenható úgy teremtette meg a férfit és a nőt, hogy mindig a férfi a nőt akarja a nő a férfit. Graham Allan „Friendship” című szociológiai művében pesszimistán ír a férfi és a nő barátságát illetően, mivel szerinte ez ritka mint a fehér holló. Ez még az ősidőktől ered amikor a férfiak egymásra voltak utalva a vadászatokba, és a nők az otthont őrizték.

Vannak feminin típusú férfiak vagy a melegek akikkel valóban ki lehet alakítani egy nőnek „bizalmas” viszonyt.

Igenis választás elé kell állítanod a párod. Ha szeret nincs mitől félned.

Olvasd ezt el vele. [link]

2011. szept. 12. 17:55
 30/67 anonim ***** válasza:
Egyébként ebben, hogy 100%-ig "vegytiszta" ffi-nő barátság nem létezik. Én is lógtam egy időben fiúbandával még az egyetem elején, mert besokalltam a sok irigy, kétszínű tyúktól, sokkal jófejebbnek tartottam a srácokat. De ebből csak a bonyodalom származott, hol ez hajtott rám, hol pedig az, pedig tisztáztam a határokat, mégis prédaként tekintett rám a többség, aztán olyan is volt, hogy én kezdtem el vonzódni egyik-másikhoz. Egyetlen stabil fiúbarátom volt eddig, akivel soha, semmilyen szinten nem jelent meg a nemi vibrálás: ő meleg.
2011. szept. 12. 18:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!