Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl sok az elvárásom?

Túl sok az elvárásom?

Figyelt kérdés

A véleményetekre lennék kíváncsi nemtől, kortól függetlenül az alábbiakról. Nem tudom, hogy nem várok-e túl sokat a férfiaktól, mert összegyűjtöttem 6 pontba, azt, hogy milyen férfit szeretnék, de a legtöbb jelentkező már az első kettőn megbukik. Ha szerintetek túl sokat várok el, akkor melyik pontban változtassak. Félreértés ne essék, nemcsak tőlük várom el ezeket, hanem saját magamtól is. Az utolsó pont kivételével, nekem még nincs.

1. Ne igyon! Én sem iszom, és a családban senki sem szokott részeg lenni.

2. Ne dohányozzon! Családunkban senki sem dohányzik, és hát elég rosszul tolerálja a szervezetem a füstöt. Tapasztaltam egy-két munkahelyemen.

3. Ne legyen minden második szava valami trágárság. Én sem káromkodom állandóan. Ahhoz engem nagyon fel kell húzni, amit azért ritkán engedek meg magamnak.

4. Értsen valamihez. Nekem teljesen mindegy, hogy az autókhoz, a szereléshez, bármihez. Olyan családban nőttem fel, ahol azt láttam, hogy apám szinte mindenhez értett, és én is eléggé gyakorlatias nő lettem. Másrészt nekem kell, hogy a páromra felnézhessek, és ha nem ért semmihez, akkor ez igen nehéz.

5. Ne legyen nős. Az nem baj, ha volt már nős, csak, ha elkezd ismerkedni, azt úgy tegye, hogy már elvált.

6. Lehetőleg ne legyen gyereke. Az az én hibám, hogy nem igen tudok mit kezdeni a gyerekekkel, ezen tudnék változtatni. Inkább az a baj, hogy ha már volt gyereke, akkor valószínűleg fizet gyerektartást is. És ha ezt levonják tőle, lehet, hogy kevesebbet fog nálam keresni. (Irodavezető vagyok egy ügyvédi irodában, és elég jól keresek.) Azt pedig már nem könnyű egy férfinak elviselni.

Szóval ez lenne a 6 pont. Szerintetek ezek teljesíthetetlen elvárások? Ha igen, hol változtassak?

28/N

2011. szept. 12. 08:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
57%

8:59!

Idealizált tökéletes férfi az, aki nem vedel, nem okádja a füstöt, és nem káromkodik?

Ez a 3 dolog nem tökéletessé teszi, hanem csak kiemeli a pasit az állatvilágból.

A férfiak nagyon igénytelenek lettek, de miért? Azért, mert nekünk nőknek, már alig vannak elvárásaink. Akkor ők minek törjék magukat? Az ilyen szöveggel, hogy "idővel lejjebb adom az igényeket", meg "nekem így is jó, legalább kellek valakinek" szöveggel magunkat alázzuk.

Kedves Kérdező! Ezek a minimum elvárások. Jól teszed, ha nem adod lejjebb.

31N (nem tökéletes, de minden tekintetben emberi férjjel)

2011. szept. 12. 09:09
 12/25 anonim ***** válasza:
72%

nekem is van gyerekem,igy nem probléma h a páromnak is van.amugy minden egyéb pontnak megfelel...

amig nem volt gyerekem én se akartam gyerekes pasit,aztán megváltozott a véleményem..

2011. szept. 12. 09:18
 13/25 anonim ***** válasza:
43%
Na én megfelelek mind a 6 pontnak :)
2011. szept. 12. 09:24
 14/25 anonim ***** válasza:
84%

Nem gond, hogy vannak elvárásaid. Azt hiszem az, hogy ne legyen nős alap, nyilván azt is Te tudod, hogy gyerek nélkül jobb lenne az életetek, ez is ok. Hiszen az tény, ha van gyereke és jó apa, akkor fizeti a gyerektartást és a gyereket látogatja. Ezt nyilván neked kell eldöntened, hogy tudnál-e ezzel élni vagy sem. Az ivás úgyszintén. Ha már most azt látod, 2 üveg sör után alig áll a lábán, akkor olyannal nem szabad kezdeni, mert később durvább lesz. A valamihez értés.... Azért szerintem elég sok pasi ért valamihez, viszonylag kevés "tutyimutyi" pasi van a világon. A dohányzás szerintem abszolút tolerálható. Ha nem bírod a füstöt, megkéred, hogy ne a környezetedben tegye. Pl. a férjem is vagy a konyhában vagy az erkélyen dohányzik, a szobában sosem.

Végezetül: az elvárások jó dolgok, súlyos dolgokból ne engedj, de igaza van annak, aki írta, hogy ha szerelmes leszel, akkor tolerálni fogsz olyan dolgokat, amikről most azt írod, feltétel a kapcsolathoz.

2011. szept. 12. 09:26
 15/25 anonim ***** válasza:
84%

Egyáltalán nem nagyon az elvárásaid. Sőt...

Hálistennek az én párom megfelel az összes pontnak. Igaz pár évvel fiatalabbak is vagyunk nálatok, de szerintem ez semmit nem jelent. Mert aki nem iszik, nem dohányzik, az valószínű soha nem is fog. Meg az összes pontra igaz ez, nem káromkodós, ért sok mindenhez, nem volt még nős és gyereke sincs...nem is tervezi mással rajtam kívül. :) Szerencsére...szóval lehet még találni ilyen pasikat, csak nagyon ritka sajnos. Én ezek szerint jól belenyúltam a tutiba, viszont a másik, hogy ahogy visszahallom, a nők között is nehéz már "normálisat" találni (relatív, kinek mi a normális...). Szóval becsülendő, hogy te ilyen vagy, és egyáltalán nem túlzás, hogy ezt a másiktól is elvárod.

2011. szept. 12. 09:28
 16/25 anonim ***** válasza:
86%
Ezek teljesen elfogadható elvárások.Az első 3 az alapvető intelligencia kérdése ,aki nem tud drogok nélkül létezni ,annyira akaratgyenge, hogy nem tudja letenni a cigit pedig pontosan tudja ,hogy káros ,ott más bajok is lesznek.Piálni mértékkel lehet szerintem ,én pl soha nem ittam hülyére magam ,mindig megálljt parancsoltam.Káromkodni meg a primitívek szoktak akik ezt hozzák otthonról.A 4. pont is alap, vicces az olyan férfi aki nem tud egy villanykapcsolót sem beszerelni, ehhez sem kell ám iskola csak alapvető intelligencia és kis érdeklődés a valós dolgok iránt ,nem jó ha egy szakbarbár bölcsészt fogsz ki, aki nem tud egy szöget beverni a falba:D Az utolsó kettő meg azt jelenti ,hogy legyen független, ami szintén elvárható, nem akarod más gyerekét pesztrálni ,és nem akarsz konkurenciát .
2011. szept. 12. 09:41
 17/25 anonim ***** válasza:
75%
Ez nem elvárás,ez alap kellene hogy legyen(utolsó pont kivételével,de az nálam is olyan hogy más gyerekét nem...)
2011. szept. 12. 10:43
 18/25 anonim ***** válasza:
46%

engem is elfogadtak gyerekkel,igy ez nálam alap.

(de akinek van gyereke,akkor maradjon egyedül ha tönkrement a kapcsolat?mondván h alap h gyerekes emberrel nem kezdek?)

2011. szept. 12. 11:05
 19/25 anonim ***** válasza:
77%
Vannak akik elfogadják a gyereket is ,olyat kell keresni a kérdező pont nem ilyen,hát ez van ,én megértem.
2011. szept. 12. 11:14
 20/25 anonim ***** válasza:
84%

Az a baj, hogy ha ezeknek az elvárásoknak meg is felel, attól még lehet egy számító, sunyi, rosszindulatú, kötekedő, uralkodó hajlamú, vagy éppen pipogya, dögunalmas alak.

Az, amit leírtál, az még a világon semmit nem mond arról az emberről, akit párodnak szeretnél.

Csak annyit írtál, hogy mit NE csináljon, milyen NE legyen, de egy szót sem írtál arról, hogy milyen legyen emberileg.

Kivéve azt, hogy értsen valamihez.

Ez így semmit nem mond.

Sok ember felel meg ezeknek a kritériumoknak, de olyan elviselhetetlenek emmellett, hogy nem is csoda, hogy nincs társuk.

2011. szept. 12. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!