Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl sok az elvárásom?

Túl sok az elvárásom?

Figyelt kérdés

A véleményetekre lennék kíváncsi nemtől, kortól függetlenül az alábbiakról. Nem tudom, hogy nem várok-e túl sokat a férfiaktól, mert összegyűjtöttem 6 pontba, azt, hogy milyen férfit szeretnék, de a legtöbb jelentkező már az első kettőn megbukik. Ha szerintetek túl sokat várok el, akkor melyik pontban változtassak. Félreértés ne essék, nemcsak tőlük várom el ezeket, hanem saját magamtól is. Az utolsó pont kivételével, nekem még nincs.

1. Ne igyon! Én sem iszom, és a családban senki sem szokott részeg lenni.

2. Ne dohányozzon! Családunkban senki sem dohányzik, és hát elég rosszul tolerálja a szervezetem a füstöt. Tapasztaltam egy-két munkahelyemen.

3. Ne legyen minden második szava valami trágárság. Én sem káromkodom állandóan. Ahhoz engem nagyon fel kell húzni, amit azért ritkán engedek meg magamnak.

4. Értsen valamihez. Nekem teljesen mindegy, hogy az autókhoz, a szereléshez, bármihez. Olyan családban nőttem fel, ahol azt láttam, hogy apám szinte mindenhez értett, és én is eléggé gyakorlatias nő lettem. Másrészt nekem kell, hogy a páromra felnézhessek, és ha nem ért semmihez, akkor ez igen nehéz.

5. Ne legyen nős. Az nem baj, ha volt már nős, csak, ha elkezd ismerkedni, azt úgy tegye, hogy már elvált.

6. Lehetőleg ne legyen gyereke. Az az én hibám, hogy nem igen tudok mit kezdeni a gyerekekkel, ezen tudnék változtatni. Inkább az a baj, hogy ha már volt gyereke, akkor valószínűleg fizet gyerektartást is. És ha ezt levonják tőle, lehet, hogy kevesebbet fog nálam keresni. (Irodavezető vagyok egy ügyvédi irodában, és elég jól keresek.) Azt pedig már nem könnyű egy férfinak elviselni.

Szóval ez lenne a 6 pont. Szerintetek ezek teljesíthetetlen elvárások? Ha igen, hol változtassak?

28/N

2011. szept. 12. 08:13
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem ez elég korrekt kérések/elvárások. A négyesen kicsit elgondolkodtam (magam részéről ezt találtam "buktatónak"), egyrészt értsen valamihez, az oké, de hogy mindenhez... Most pasi kell, vagy ezermester? :)

29/F

2011. szept. 12. 08:19
 2/25 anonim ***** válasza:
73%
* ezek (bocs :D )
2011. szept. 12. 08:20
 3/25 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy valamihez értsem, nem kell mindenhez, csak tudjon valamit jól. Legyen valamilyen területen jobb, hogy fel tudjak rá nézni.
2011. szept. 12. 08:25
 4/25 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem teljesen jók az elvárásaid,nincs benne semmi tulzás.
2011. szept. 12. 08:32
 5/25 anonim ***** válasza:
90%
Ahogy öregszel, úgy fognak csökkenni ezek az elvárások! ;)
2011. szept. 12. 08:33
 6/25 A kérdező kommentje:
Látom, hogy iróniának szántad, de szerintem nem lehetek olyan öreg, hogy még ezekből is leadjak.
2011. szept. 12. 08:46
 7/25 anonim ***** válasza:
77%

30/N:

Önmagukban ezek még igen alacsony elvárások, de hidd el, ha beleszeretsz valakibe, nem fog számítani ha valamelyik nem stimmel - sajnos a pasikat nem mi rendeljük.

És ha nem szeretsz bele senkibe, az nem azért van, mert ezekbe a pontokba túl szigorú elvárásokat fogalmaztál meg... Szóval szerintem teljesen mindegy, hogy hogyan szeded pontokba az elképzelésedet, a végeredményen nem fog változttni, DE:

Attól még, hogy valaki dohányzik, lehet nagyon klassz pasas - ha zavar, majd leszoktatod róla.

Ha mértékkel iszik, ugyanez a helyzet - csak nyilván alkoholista ne legyen.

2011. szept. 12. 08:58
 8/25 anonim ***** válasza:
88%
Abban egyetértek és nálam is elvárás pl., hogy ne legyen nős és gyereke, DE! az a probléma ezekkel az elvárásokkal, hogy számodra idealizált tökéletes férfival sohasem fogsz találkozni, vagy ha igen, neki nem te fogsz kelleni. Ez nem azt jelenti, hogy add alább az igényeket, csak épp egy párkapcsolat kompromisszumokról szól. Tegyük föl van egy pasi, aki mind az 5-nek eleget tesz csak éppen dohányzik. Meg lehet vele beszélni, hogy a társaságodban ne tegye, mert nem szereted. Ez csak egy példa. Szerintem benned is vannak olyan tulajdonságok/szokások, amiket nem díjazna egy pasi és egy kapcsolat a kompromisszumokról szól, hogy te is illeszkedj a másikhoz úgy, ahogy ő is illeszkedik hozzád. Ez nem átváltoztatást jelent, csak összecsiszolódást.
2011. szept. 12. 08:59
 9/25 A kérdező kommentje:
A mértékkel ivás nem baj, ez igaz. De aki most nálam nagyon próbálkozik, az olyan, hogy ha megiszik két üveg sört, már nem tud megállni a lábán, és beszél össze-vissza. Úgyhogy jó lenne, ha mindenki tudná, hogy mennyit bír. Ezért írtam, hogy akkor inkább ne igyon.
2011. szept. 12. 09:02
 10/25 A kérdező kommentje:
Azt írod, hogy a dohányzást nem lehet vele beszélni, hogy a társaságomban ne dohányozzon. Ez igaz, de hogy menjünk el együtt valahová, ha én nem bírom a füstöt, ő meg nem tud órákig lemondani róla.
2011. szept. 12. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!