Soha nem akarom férjhez menni, sem gyerekeket, hogy
tekintetek az ilyen enberekre?
30éves korodig akár 3 főiskolát is elvégezhetssz. várd ki a végét. 20 évesen én sem akartam sem gyereket sem férjet. 30évesen már teljesen máshogy gondoltam. annyit változik az ember. amúgy egy okos nő életébe simán belefér család , karrier, hobbi is.
2011. szept. 6. 13:35
Egy nagyon jó barátnőm is pont így gondolta, mint te. Aztán 36 évesen kapkodni kezdett, hogy gyerek... Nem jött össze, szétmentek a férjével. A férj azóta megnősült, van gyereke. A barátnőm a hobbijának (ami egyben a munkája is) élt... közben elindította az örökbefogadást, de elutasították. Itt áll egyedül, 42 évesen, se kutyája se macskája, viszont van munkája, amit imád. De minap megkérdezte tőlem: "szerinted mi értelme van annak amit én csinálok? kinek és miért csinálom?" Így felkértük a lányaink keresztanyjának. Azt mondja, azóta lett új értelme az életének, sokat van nálunk, sokat van a lányokkal. Most Svájcba szeretne költözni (véglegesen) és ott akar élni. Hát nem tom.. nekem olyan "sehol se találom a helyem" érzésem van vele kapcsolatban.
2011. szept. 6. 13:36
Naivnak tartom az olyan embereket, akik kategorikusan kijelentik, hogy "soha". Mindenki változik. Lehet, hogy később is így fogod gondolni, de butaság ezt így előre elhatározni. Úgyse fog senki pisztollyal kényszeríteni, hogy de igenis szülj és házasodj...
2011. szept. 6. 13:36
14/49 A kérdező kommentje:
Lesz egy szép karrierem, csomó baráttal... Igy képzeltem. Ám valóban, sohase mondjuk, hogy soha! Bocsi a helyesírási hibákért, gyorsan írtam, nem figyeltem. Meg ezen a tasztatúrán máshol állnak az ékezetes magánhangzók, és lusta vagyok néha keresgélni...
"Lesz egy szép karrierem, csomó baráttal... Igy képzeltem"
Az egyik 13:36-os vagyok. A 42 éves barátnőm is így képzelte, csak közben minden barátja férjhez ment, megnősült, családja lett, elköltöztek, elváltak, mittudomén... És most mi lettünk az új családja/barátai.
2011. szept. 6. 13:39
16/49 A kérdező kommentje:
Amugy nem is vagyok egy szépség, szóval aki nekem tetszett, annak én nem, és fordítva. Ugyh előbb fogok plasztikai műtéteket végeztetni magamon, mint elkötelezni magam olyannal, aki nem tetszett, csak mert nem vagyok elég jó annak, aki nekem tetszene.
Én meg tudlak érteni, bár szerintem ez az idők alatt fog változni. Én egyik oldalt sem ítélem el, bár azt sem értem meg teljesen, mikor valaki a gyerekét tartja az élete értelmének, meg azt sem, mikor valaki egyedül akar mindent. Tedd mindig azt, amit akkor a legjobbnak érzel!
2011. szept. 6. 13:41
18/49 anonim válasza:
Ezt én s így gondolom, ahogyan te. Nem akarok férjet, gyereket, inkább csak 2 kutyát. Teljesen megértelek!
2011. szept. 6. 13:44
amúgy pont ez a poén, hogy huszonévesen még így képzeled. de aztán szép lassan mindenki férjhez megy megnősül körülötted gyerekik lesznek,és a legtöbbjük karrier mellett is meg tudja valósítani ezt simán. nem azt mondom hogy mindenkinek kötelessége házasodni meg gyereket szülni csak azt hogy te ezt huszas éveid elején nem jelentheted ki kategórikusan. sosem tudhattod mit hoz az élet. az is lehet hogy 2 év múlva olyan szerelmes leszel egy férfiba hogy alig várod hogy megkérje a kezed és gyereketek is legyen. mondom várd ki a végét!
2011. szept. 6. 13:44
"előbb fogok plasztikai műtéteket végeztetni magamon, mint elkötelezni magam olyannal, aki nem tetszett, csak mert nem vagyok elég jó annak, aki nekem tetszene."
Szóval kisebbségi érzésed lenne egy olyan ember mellett aki neked tetszene. Két észrevételem van:
1. egyrészt jó dolog úgy dönteni hogy soha nem akarsz gyereket, mivel egy önbizalomhiányos emberre egy idő után még a saját gyereke se tud felnézni így aztán jó szülő se lehet (sőt boldog párkapcsolata se lehet)
2. még jobb döntés lenne olvasni arról hogy hogyan lehet önbizalmat növelni stb. és az olvasottakat a gyakorlatban hasznosítani, a gyerekkérdésre meg akkor visszatérni amikor már sikerült önbizalmat elérni (megsúgom: az önbizalom belülről fakad, ha jól nézel ki arra max. nagyképű lehetsz de önbizalmad nem lesz tőle ahogy a pénztől se)
2011. szept. 6. 13:45
Kapcsolódó kérdések: