Anyukák! Mit reagálnátok?
Mit szólnátok ha a 16 éves lányotok bejelentené hogy terhes ?? nagyon mérges lennél ?
16 vagyok és barátommal 6 hónapja járok. védekeztünk is de mégis becsúszott. (persze eszemben sincs megtartani)
Bár nem vagyok anyuka, de remélem, lassan már az leszek...
Én nem lennék mérges. Mi okom lenne rá? Az abortuszt viszont biztosan nem helyeselném. De nem is tiltanám meg.
Amikor én voltam 16 éves, már úgy gondoltam, h ha véletlenül teherbe esnék, bizony vagyok már annyira idős, h megtartsam a babát.
ma 13:31 vagyok! Igazatok van. Így látatlanban könnyű jó fej anyukának beállítani önmagunkat. Könnyű azt mondani, hogy én aztán támogatnám, nem veszekednék vele.
DE
Gondoljatok csak abba bele, hogy a legjobb neveltetés mellett is elkanászodhat egy gyerek. Társaság, barát bármi teheti felelőtlenné. A tizenéves kor egyébként is nagyon sok fiatalnál az én mindent jobban tudok, anyuék begyöpösödöttek, csak rosszat akarnak nekem típusú dolgokról szól. Mellette ha a család anyagi helyzete se megfelelő. A szülők belefásultak a folyamatos innen-onnan jövő problémákba. Külvilággal el kell számolni, mert a boltban tuti összesúgnak a hátad mögött, hogy te nevelted ilyennek. Ott a suli meg 1000 dolog.
Nem biztos, hogy egy ilyen hír hallatán a legjobb éned jön ki belőled.
Lássuk be az általam felvázolt élet helyzet nem ritka, nem egyedi.
Szóval joga annak van fényezni magát, és másokat megszólni, akivel megtörtént már a szitu.
"legközelebb jobb lenne, ha esemény utánit vennél be."
semmi jelét nem láttam annak, hogy kiszakadt a gumi. De ha láttam volna logikusan biztos vettem volna be, mert szeretném megelőzni a bajt.
Tesztet még nem végeztem mert még nincs 2 hete, hogy történt a dolog. De szerintem hétvégén veszek egy tesztet is.
Anya nagyon megértő velem, olyan mintha a barátnőm lenne mindent megbeszélünk, konkrétan nem mondtam neki, hogy lefeküdtem a barátommal, de szerintem sejti. Nem félek, hogy ordibálni fog , mert tuti nemfog. Engem az zavar, hogy csalódni fog,esetleg már nem úgy fog rám nézni mint a rendes lányára. De remélem, hogy nem vagyok terhes, lehet csak parázok és azért van minden. Csak minden reggel nagyon fáj a hasam is és egyszerűen egész nap csak ezen gondolkozok. Még a suliba is :(
köszönöm az eddigi válaszokat
Az a baj, h a mai világban csak azt tudja mindenki elképzelni, h egy gyereket csak és kizárólag ÖNÁLLÓAN (anya,apa) kell felnevelni. Pedig a család nem véletlenül család (nagyszülők, dédszülők)...
A szex természetes dolog, gyermeknemzés szintén az, a védekezés bizonyos formái is azok (a hormontartalmú tabbletták nem!)... az is természtes, h ha segítségre van szüksége a fiataloknak a gyermekük felnevelésében, akkor a nagyszülők, dédszülők segítenek. Mert mi másért szülünk gyereket, ha nem azért, h majd egyszer ő is ugyanezt tegye?! Azonban az abortusz nem tesz jót senkinek sem és vajon megéri-e kockáztatni?
A mai társadalmunk nem családcentrikus, sajnos. De ez nem jelenti azt, h adott két fiatalt le kell hordani azért, mert véletlenül (de nem felelőtlenségből!) összehoztak egy gyereket. Hiszen biológiailag végülis ez a szex elsődleges célja...
Én továbbra is azt mondom, h ha majd egyszer lányom lenne és ilyen helyzetbe kerülne, én támogatnám - anyagilag, lelkileg, ahogy csak tudnám. :) Haragudni meg eszembe sem jutna... mi okom lenne rá?!
----
A kérdezőnek meg azt üzenem, h ha nem szakadt ki a gumi, akkor ne aggódj annyira. A menstruáció több okból is késhet. És csinálj egy terhességi tesztet.
27/N
Jobb lenne megbeszélni mégis ezeket a dolgokat anyukáddal.Ha mégsem lennél terhes, akkor inkább gyógyszert kellene szedned, az mégis csak biztosabb.
Hát, én inkább kétségbe esnék, ha a lányom ilyet bejelentene.De segítenék neki a döntésben, bárhogy is dönt.Amellett szavaznék inkább, hogy tartsa meg.Bár nem szeretnék túl korán unokát, de az azért mégis csak nagyobb öröm fogadni a családba egy babát, mint megszabadulni tőle.Amúgy is, ahol jut kettőnek , ott jut háromnak is.
Hallottam mostanság 1-2 olyan középsulis lányról, aki 16 év körül szült babát , a szülei segítik őket, és mellette járják a sulit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!