Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák ti hogy reagálnátok a...

Anyukák ti hogy reagálnátok a következőre?

Figyelt kérdés

Gyermeked ovis társának édesanyja odamegy hozzád és azt mondja.

"A gyerekednek abnormálisan kevés a súlya a korához képest. Élőben látni ezt a kisfiút az szörnyű.Olyan a lába meg a karja mint egy kis bot,a bordái kint vannak,és szerencsétlenségére magas is.Én nem vagyok gyerekorvos, de ha az lennék biztos elküldeném egy alapos kivizsgálásra,mert szerintem valami nem jó."

2011. júl. 22. 17:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
Ha igaza van,akkor megfogadnám a tanácsát. Ha nem,akkor nem törődnék vele.
2011. júl. 22. 17:58
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem megtörtént esetről van szó, erről a kérdésről beszél a kérdés kiírója:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2011. júl. 22. 18:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan elküldtem volna melegebbre, és megkérdeztem volna tőle, hogy bevette-e a gyógyszerét.Nem az a baj, hogy elmondta a véleményét, hanem a bunkó modortalansága.Meg lehet jegyezni, hogy vékony a gyermek, de mindenkinek a maga tudja, mi a jó a gyerekének...
2011. júl. 22. 18:01
 4/11 anonim ***** válasza:
79%

Ismerős az ilyen szöveg, mert az én lányom sem egy vasgyúró alkat. Általában azok az anyukák mondanak ilyesmit, akiknek jó evő és jó húsban lévő gyerekeik vannak, és el sem tudják képzelni, hogy vannak rossz evő gyerekek is, de attól hogy vékonyak még makk egészségesek.

Hát nem is tudom erre mit reagálnék, ez elég durva beszólás. Valószínű elmagyaráznám neki, amiről az előbb írtam, de biztos hasztalan lenne, mert úgysem értené meg.

2011. júl. 22. 18:03
 5/11 A kérdező kommentje:

Persze nyilván nem megtörtént eset, hiszen ez a pletykálkodás lényege, szigorúan az illető háta mögött és bármiféle tényt mellőzve, különben mi értelme lenne? Erről meg van a magán véleményem, nem erre vagyok kiváncsi.

Igazándiból az a kérdés, tényleg csak szerintem bántó e ez a stílus, vagy teljesen elfogadható valaki abnormálisnak, pechesnek nevezi a gyerekemet a súlya és a magassága miatt?

Illetve be kell e számolni egy ovistárs édesanyjának, miért sovány a gyerekem, mit mond a házi orvos, jártam e vele kivizsgáláson, egyáltalán van köze egy ovistárs édesanyjának az én gyerekem állapotához?

2011. júl. 22. 19:37
 6/11 anonim ***** válasza:
66%

Az egyik ismerősöm fia 18 kg 2,5 évesen. Az enyém 13 kg 3 évesen. Mindig mondja, hogy jaaaj, a tied, olyan kis vékony. Én pedig mosolyogva válaszolom: igen, az, mert én is az vagyok, az apja is az. Egyébként pedig képes egyedül felülni a padra segítség nélkül, tud mászókán egyedül egyesúlyozni, nem fullad ki futás közben, és imád mozogni. Gyümölcsöt eszik egyfolytában, ez az, amit a nasik helyett kap, és naponta ötször eszik. Az övé gyakorlatilag egész nap eszeget mindenféle péksütiket, és szuszog egy kis szaladgálás után.

Nem tudom, miért csak a duci babák, a vasgyúró kisfiúk a szépek...

2011. júl. 22. 19:37
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Lányom 15 kiló 28 hónapőosam és mindehova felmászik, fiam 18 kiló volt 3 évesen ő is eléggé mozgékony gyerek volt
2011. júl. 22. 20:12
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljes mértékben igazad van, és teljesen jól gondolod, hogy ez így ebben a formában nem normális. Az én lányom is eléggé soványka, ő egyszerűen ilyen alkat, ilyen géneket örökölt.Számomra ez a stílus nem elfogadható, egyrészt semmi köze hozzá, másrészt lehet erről beszélgetni....de finoman, úgy, hogy még véletlenül se sértsük meg a másikat.

Kicsit elszomorít, hogy az anyukák olyan dolgokkal foglalkoznak, hogy ez a gyerek de sovány, ez a gyerek de kövér,ez a gyerek 2,5 évesen még pelusos, vagy miért nem csinálja még ezt, vagy azt....ne foglalkozzunk már ennyit másokkal, kinek a gyereke ilyen, kinek pedig olyan, egy a lényeg: nem egyformák!

2011. júl. 22. 21:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Gondolja az illető talán, hogy anyukának nincs szeme, a gyereknek nincs orvosa, védőnője, és csak az ő felvilágosítására várnak, hogy elmondja, hogy a gyerek sovány? Vagy azzal, hogy ezt kifejezésre juttatja, fokozza afelett érzett örömét, hogy az ő gyerek nem sovány? Esetleg ebben látja annak megerősítését, hogy ő milyen bölcs és jó anya?

Mondjuk ha egy közeli hozzátartozómról, barátomról lenne szó, megkérdezném, milyen a gyerek étvágya, rendben van-e a súlya, vagy kérdezte-e már erről a gyerekorvost. Ezzel azt a célt szolgálnám, hogy ha esetleg anyuka még gondolkodik a dolgon, forduljon-e orvoshoz, akkor adnék ehhez talán egy löketet. Ez segítő szándék. A fenti szöveg az meg egy észosztás.

És "élőben látni ezt a kisfiút szörnyű" - erre a válaszom: hát te sem vagy egy matyóhímzés, kisanyám. Ha akarod, elregélhetem a véleményemet a lábadról meg a kezedről meg a bordáidról is.

2011. júl. 23. 08:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Nézd, lehet, hogy ő ilyen fajta.

Az én nagyobbik fiam 3 éves múlt, 13 kg. Nagyon vézna, a karjai, combjai, mint a piszkafa, hasa, feneke nincs. Derettentő eleven, mozgékony és nagyon erős ettől függetlenül. Néztem a férjem gyerekkori képeit, ő dettó ilyen volt. Még ált.iskolában is, és felnőtt létére sem egy nagydarab.

A kistesó pont az ellentéte:) 1.5 évesen 13 kg, pocak, comb, fenék, van mindene:)

Nálunk a gyerekorvos nem szólt, hogy gond lenne a véznasága miatt. Plusz az oviban sem senki.

Ő is magas, 106 cm, ami ugye nem egy 3 éves mérete.

2011. júl. 23. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!