Hogyan reagálnátok, ha a barátnőtök beleszólna a gyereknevelési szokásaitokba?
És józan ésszel belegondolva a barátnőnek lenne igaza.
Megsértődnétek? Jól kioktatnátok a barátnőt? Egyéb?
Minden tanácsot meghallgatok, legyen az anya, anyós, barátnő részéről. A kapott információból majd én le tudom szűrni, hogy mi hasznos, mi nem, megfogadom a tanácsot, vagy nem.
Nem sértődnék meg, hanem megköszönném a tanácsot. De a döntés mindig az enyém. Természetesen ha neki van igaza, akkor azt könnyen belátom.
Köszi a válaszokat!
Nem tudom még, szóljak-e neki.
Arról van szó, hogy túl sok édességet, nassolnivalót ad a gyerekének, aki még csak 15 hónapos.
De ezt ő is tudja. Tehát, ha szólnék, jogosan érezné kritikának, hiszen nyilván ő is tudja, hogy nem helyes, amit tesz.
Mindennap megeszik egy egész doboz krémtúrót, sokszor túró rudit is, és ezeken kívül kb. kétnaponta kap extrudált pelyheket. (bocsi, nem jut eszembe a köznapi neve, valami pufi, vagy nem is tudom, az a ragacsos, felfújt sós nassolnivaló)
Ja, és fogmosás: nulla!
Vagy ha nem pufit kap, akkor babapiskótát, tehát rengeteg édességet eszik, és mindennap!
A krémtúró is tele van cukorral.
Második vagyok. Na ez az a szitu, amibe szerintem ne szólj bele, neked van igazad, de ez hozzáállás kérdése, ha eddig hagyta, akkor ezután is fogja, hiszen nyilván tudja, hogy ez nem egészséges. Ha ilyen a felfogása, akkor el tudom képzelni, hogy megsértődik.
Neked van gyereked? Esetleg rá lehet vezetni azzal, hogy beszélsz neki arról hogy ti hogy mossátok a fogát, vagy valami hasonló módon.
Ebbe ne szólj bele, ez a ő dolga.
Ha olyat csinál, ami tényleg életveszélyes, esetleg azért szólj, de ilyen kajaügyben teljesen felesleges.
Én egyszer szóltam a barátnőmnek, mert kivette a kisbabáját az autópályán a hordozóból, konkrétan leszidtam, hogy ilyet nem szabad, de ő megsértődött rám. Utána csinált még pár hülye dolgot, de többet soha nem szóltam neki, az ő gyereke, nem érdekel, mit csinál vele.
Nos nem azért, de ebben a korban, a krémtúró vagy joghurtféle, napi egy dobozzal ajánlott is. A túró rudi meg hát na...... nem táblás milka csoki. Exdurált pufit az enyém is eszik. Mellette megvan a gyümölcs, a meleg étkezés és a rendszeres reggeli-ebéd-vacsora akkor ez így rendben is van. Tény, hogy a fogmosás hiánya aggasztó.
Étkezésügyileg meg amit leírtál szerintem egyeltalán nem sok. Meg nem a te dolgod ez jelen esetben. Ezért nem szólnék!
Ha tudod, hogy ő is tudja, akkor miért is akarod szóvá tenni?
Akkor szólj bele, ha a megoldást is tudod, nemcsak a problémát. Lehet, hogy okkal kap ilyesmiket (ezek a kaják amúgy szerintem sem tragikusak, azt hittem, csokit meg pudingot kap a gyerek ipari mennyiségben), ha pl. válogatós a gyerkőc, és anyuka örül, hogy egyáltalán vmit eszik, akkor elég nehéz lesz a krémtúrót brokkolival felváltani.
Ha tényleg barátnők vagytok, akkor a jóindulatú, segítő szándékú tanácson nem fog megsértődni. A beleszólás, az okoskodás az már más. Biztos érted a különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!