Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan reagálnátok, ha a...

Hogyan reagálnátok, ha a barátnőtök beleszólna a gyereknevelési szokásaitokba?

Figyelt kérdés

És józan ésszel belegondolva a barátnőnek lenne igaza.

Megsértődnétek? Jól kioktatnátok a barátnőt? Egyéb?

2011. júl. 2. 14:23
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
60%
Én meg totál egyetértek veled,valóban sok a cukorbevitel főleg hogy még csak 15 hónapos de igazából tök mindegy mennyi idős ez akkor is sok...szerintem!Ha belegondolsz,lehet a szüleitől látja hogy mást sem esznek,mint felesleges szénhidrátokat,gondolom anyuka sem szokott nyers sárgarépát vagy hasonlókat csámcsogni előtte,hát innen a példa..ami nem elvetendő,mert igazából az ő életük,én sosem mondtam az én barátnőmnek hogy szerintem ne tömje a kislányát ennyi keksszel vagy bármivel,mégis tök jól elvagyunk,imádjuk egymás gyerekeit is,ez nem ezen múlik...ja és nem mintha nem kapna az én gyerekem édességet,dehogynem,csak egy kicsit másabbat,ha csoki,akkor ét csoki,de az igazság az hogy ő nem is ehet semmi ilyet,ugyanis refluxos.
2011. dec. 13. 14:01
 22/51 anonim ***** válasza:
70%

"Ő kb. 10 kiló, én 60, majdnem olyan, mintha én 6-szor ennyit ennék mindezekből. "

Jóóóóóóóóóóóóóóságos ég :DDD

2011. dec. 13. 14:12
 23/51 anonim ***** válasza:
Na ez az, amibe én soha nem szólnék bele. Annyi túró rudit és krémtúrót ad a gyerekének, amennyit jónak lát. Enyém is evett 2 éves koráig szinte minden nap túró rudit, és krémtúrót, joghurtokat. Ma már 3 éves elmúlt, és ha kéthetente bele lehet imádkozni egy joghurtot, az nagy szó. És a fogai is gyönyörűek, hiszen mossuk őket. Ne szólj bele! Én rossz néven venném legalábbis.
2011. dec. 13. 14:15
 24/51 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, veled nagyon egyetértek: mi mindhárom tesómmal sok édeset ettünk, egész életemben nem voltam fogorvosnál úgy, hogy baja lett volna a fogamnak, nem híztam el, nem lett bajom. Szerettük, ettük, ennyi. Nem kell túlreagálni. 18 hetes kismama vagyok, egyelőre nem tudom, mit fog majd enni a gyerekem. Feltételezem krémtúrót és túrórudit is, ha örökli a génjeimet. :D :D (És az apukája génjeit, merthogy ő is imádja :D)

Ez az agyonfilozofált, utolsó részletig determinált felfogás a gyerekneveléstől nagyon messze áll tőlem.

JA! És a nyers répát gyűűűűlölöm, bizti nem fogja látni, hogy azt rágcsálom. De nem csak csokit és csipszet eszek ennek ellenére, hanem nyilván számtalan laktató és tartalmas ételt is.

2011. dec. 13. 14:21
 25/51 anonim ***** válasza:
:-DD
2011. dec. 13. 14:38
 26/51 anonim ***** válasza:
56%

Akkor itt a fiam példának. Szintén megevett ennyi idősen ilyen mennyiséget, kb úgy ahogy a bnőd gyermeke. Nincs semmi baja azóta se, sőőőőt, örültem, ha azt bele tudom tukmálni, ugyanis voltak olyan napok amikor nem volt hajlandó mást enni, csak a joghurtot, krémtúrót, stb. Ezek főleg akkor voltak amikor jött a foga. Amúgy meg kb így néz egy napja: Reggeli vajas kenyér felvágottal, általában mindig mással, 11 körül megeszik egy joghurtot, 12-14-ig alvás, 15 ebéd (ez mindig más, főzelék, leves, tészta, mikor mi) 18-19 körül eszik általában valamilyen gyümölcsöt, étkezések között ha megyünk vhova általában pufit eszik, ha otthon vagyunk gyümölcsöket. Ha megnézed nála is meg van amiket te leírtál. Ja igen tejet nem iszik, tápszert se ezért én örülök, hogy megeszi ezeket a tejalapú dolgokat.

Fogmosás kérdés: nálunk a családban mindenkinek nagyon rossz a foga. Kicsi korom óta arra lettem nevelve, hogy rendszeresen, rendesen mossan meg a fogam, ennek ellenére lyukasak, ki kell húzni őket, mert konkrétan ketté törnek. Ebbe tuti van genetika is. Pároméknál nem volt olyan szigor a fogmosás terén, mégis teljesen egészséges, erős fogai vannak, kb 2 van betömve, pedig ő is eszik édességet meg mindent.

Az egyébként még mindig nem derült ki, hogy Neked van-e gyereked? Tudod mivel jár? Te tudod, hogy vannak olyan napok amikor örülsz, hogy eszik a gyerek? Hiába mindenevő bizonyos ételek kellenek nekik(pl tejtermék)? Te tudod, hogy válogatnak is a gyerekek? Van amelyik szereti a semleges ízeket, valamelyik nem? És ez sem lehet olyan nagyon szoktatás kérdése, mert fiam 4 hós koráig csak tápszert kapott, majd mindent simán, viszont a savanyú dolgokat már akkor sem ette meg. Tehát nem kapott olyanokat. Ha nem ízlik neki nem fogom beleerőltetni. Aztán 1 éves korában elkezdett változni, megette a savanykásakat is. És válogatni is elkezdett ami előtte a kedvence volt nem kérte, öklendezett tőle.

És nyugodtan lepontozhatsz, de a barátnőd mellett állok. Még annyit, hogy nem mindegy mekkora a gyermek, a magasságát is nézni kell a sőlyhoz. Fiam pl sokkal nagyobb a korához képest, amikor csak a súlyt mondom egyből mindenki el van képedve, hogy elhízott, de amikor hozzáteszem a magasságát akkor mindneki rájön, hogy nem elhízott, hanem arányos, és sokkal nagyobb a koránál is!

2011. dec. 13. 14:49
 27/51 anonim ***** válasza:
66%

Elöször azt hittem,hogy a barátnőd napi szinten etett a gyermekével táblás csokit,nyalókát stb.

Utána olvastam,h napi 1 db túrókrém és 6 db. pufit....no komment....

2011. dec. 13. 15:04
 28/51 anonim ***** válasza:
46%

Az enyem 2,5 eves. Minden nap eszik egy kinder tojast. Es az anyukaja is naponta eszik csokikat.

Fogat mosunk, en 166cm/50kg.

Biztos, hogy nincs gyereked.

De ha majd lesz, inkabb adj neki naponta vmi kis edesseget, mert azokbol a gyerekekbol lesz tipikusan az, akik kidobjak a tizorait a kukaba, majd elmennek a bufebe chipset es kolat meg csokit venni.

Ha nem tiltod, megtanitod a gyereket az egeszseges etkezesre. (nem tablas csokikra gondoltam, de napi egy kis edesseg siman belefer)

2011. dec. 13. 15:36
 29/51 anonim ***** válasza:

Utolso vagyok.

Nekem is van egy mindenttudo baratnom, akinek a gyerekei (3 es 4 eves) meg nem ettek szinte csokit.

Be-be szologatott nekem, amivel en nem foglalkoztam sosem....

MAjd elmentunk vhova 3 napra. A ket gyerek minden nap sultkrumplit evett, ami uszott a majonezben. MErthat ok csak azt eszik...

Na ez a no komment.

2011. dec. 13. 15:40
 30/51 anonim ***** válasza:
Hát abszolút ne szólj bele. Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja. Még az anyámtól sem viselem el ha okoskodik nem még egy baráttól. Ja és vannak baromi rossz evő gyerekek és anyjuk örül ha egy krémtúrót beletuszkol.
2011. dec. 13. 16:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!