Aki át esett már abortuszon és 15-18 év között van, anyukátok hogy reagált? Vagy esetleg anyukák ha kiderülne hogy a tini lányotok terhes hogy reagálnátok?
Lekiabálnátok? veszekednétek vele és a párjával vagy esetleg meg értők lennétek és csak elbeszélgetnétek velük??
értitek mire gondolok:)
első gyermekemet 26 évesen szültem. ha a lányom 15 évesen bejelentené, h terhes, biztosan ledöbbennék. az azt jelentené, h elszúrtam valamit. nem beszéltem vele eleget, nem alakítottam ki egy kapcsolatot kettőnk között, ahol mindenről! lehet beszélni. a keresztlányom 14 volt, mikor észrevettem, h érdekli a téma. néha elejtettem pár mondatot és kérdést. aztán egyszercsak ő jött hozzám beszélgetni. elmondtam a lényegét a szexnek.
1. védekezz, mindig.
2. csak akkor szeretkezz, ha elérkezettnek érzed az időt, ne a többiek utánzása legyen a fő szempont.
3. biztos legyél abban, h érzel valamit a fiú iránt, és bízni tudj benne.
3. ha gond van, akkor a szülő, vagy én legyünk az elsők akihez fordulsz.
abortusz? ezt is érdemes kielemezni. felsorolni a mellette és az ellene szóló érveket.
Igaz már régen volt,de akkor kb 19 éves voltam és nagyon nem akartam még babát!
Totál ki voltam,de anya mellém állt és segített mindenben! :))
Olyan megnyugtató volt!
oké, nem vagyunk egyformák. balasetek előfordulnak. de én azt szeretném, ha az én lányom megfontoltan végiggondolná, mit mikor kell elkezdeni. én 16 voltam, mikor anyumék eltiltottak egy barátságtól, amit akkor nagyon rossz néven vettem, de így utólag igazat adok nekik. remélem a lányom majd 16 éves kora előtt nem él nemi életet. de a jövőt nem ismerhetjük.
leírtam azt a fönti (azt hiszem 4. válaszoló voltam) válaszomban, h mit szeretnék majd, hogyan képzelem el, de az élet útjai kifürkészhetetlenek. azért írtam oda azt is, h ki lehet ilyenkor tárgyalni az abortusz kérdést. nem kényszeríthetem arra, h megtatsa, és arra sem h ne tartsa meg a babát. én nem vetetnék el egy babát sem, hacsak nem komoly beteg. de ezt közösen lehet csak eldönteni, és ehez olyan anya kell, akihez oda mer menni a gyerek szorult esetben is, anélkül, h verésre számítana. ezért igyekszek minnél többet beszélni erről a témáról majd a lányommal is és a fiammal is. aztán ki tudja? lehet, h rámnéznek kérdőn, és visszakérdeznek: mi az ami érdekel, segítsenek -e? végülis az internet is eláraszt mindenkit infóval...képpel és anélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!