Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan adhatnék neki önbizalma...

Hogyan adhatnék neki önbizalmat? Egy csődtömegnek érzi magát a párom (29F)

Figyelt kérdés

Szombat óta azt hallgatom tőle, hogy jobbat érdemlek nála...azzal indokolja, hogy nincs saját lakása, se jogsi, se autó és épphogy megél a fizujából. És van egy kisfia az előző kapcsolatából. A külsejével sincs megelégedve, pedig szerintem jó pasi. (Több nő is bepróbálkozott nála, azt hittem hogy ettől megnő az önbizalma)

Az exemnek van saját lakása, autója és majdnem dupla annyit keres. Engem ez nem érdekel, de a párom állandóan azt mondja, hogy menjek vissza az exemhez, mert mellette jobb életem lehetne.

Szerintetek? :S

2011. szept. 6. 11:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki, hogyha visszamennél az exedhez (ami ugyan eszed ágában sincs), annak NEM az lenne az oka, h neki van lakása, kocsija, magas fizetése, hanem az h ő nem rinyál, mint egy fürdősk*rva...XD
2011. szept. 6. 12:13
 12/23 A kérdező kommentje:

A hétvégén volt a városban egy 3 napos rendezvény sorozat. Nála volt a kisfia, ezért nem maradhattunk estig bulizni (nem is vágytam rá), és nem is vett nekem semmit (engem nem is érdekelt, csak ő hozta fel, hogy lelkifurdalása van, mert én még 1 csokit se kaptam tőle) de bezzeg az exemtől megvenne nekem mindent és hajnalig bulizhatnánk.

Az exem is 29 éves, csak ő nem épp legális módszerekkel pénzesedett meg... (ergo lop a munkahelyéről...csak a szerencsén múlt, hogy ne bukjon le)

2011. szept. 6. 12:13
 13/23 A kérdező kommentje:

Nem nevezném rinyálásnak. De idegesít, hogy az elmúlt 3napban mindig szóbakerült ez a dolog.

Ha érdekelne a pénz és a luxus, már nem lennék vele.

Szeretem őt, gyerekkel együtt, akkor is ha albérletben lakik és nem egy pénzes pasi.

2011. szept. 6. 12:15
 14/23 Fénysebesség ***** válasza:
100%
Döntse el, hogy mit akar! Azt mondják, hogy aki a múltba néz, az seggel megy a jövőbe. 29 éves, még valószínűleg rengeteg ideje van. Dönthet úgy, hogy továbbra is azon kesereg ami nincs, de mi lenne, ha azzal törődne ami még lehet! Ezt szerintem nyugodtan megmondhatod neki. Továbbá nem tudom, mennyire vagy céltudatos nő. De szerintem nyugodtan éreztetheted vele, hogy lehetősége van veled tartani, de te nem állsz le vele a sebeit nyalogatni (mert az ilyen tevékenység csak az időt és energiát pazarolja). Döntsön ő, hogy veled megy tovább az emelkedés útján, vagy pedig szépen lecsúszik egyedül a mocsarába. Ennyi. Egy férfi voltam.
2011. szept. 6. 12:19
 15/23 A kérdező kommentje:

Beszéltünk már róla, hogy tavasszal kimennénk együtt külföldre. Csak engem "ideköt" az egyetem...

Őt meg a kisfia.

2011. szept. 6. 12:21
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez érdekes. Visszaküld ahhoz aki megvert? Mert Te jobbat érdemelsz? Ez olyan (bocsi a hasonlatért) mintha a párod dupla annyiszor verne meg, és menj vissza ahol kevés verést kapsz. Na, a lényeg! Nézőpont kérdése, hogy ki a csődtömeg. Én 30 vagyok (nő), van jogsi, meg autó (saját lakás alakulóban), jó munka mellette levelezőn egyetem, gyerek még nincs, stb, és sokszor én is csődtömegnek érzem magam. Ha olyan emberekhez hasonlítom magam. És mennyivel jobb az nekem???? Mond meg neki, hogy ott vagy neki TE, a gyereke, gondolom egészséges, így szedje össze magát és kész! Ha nincs megelégedve magával, járjon kondi terembe, úszni, foglalkozzon többet veled, a kisfiával, csináljatok közös programokat. Valamikor szép lassan gyűjtsön egy jogsira (ha ez segít az önbizalmában), majd egy használt autóra, stb. Képezze magát ha van ideje (nyelvvizsga, szakma), keressen más munkát vagy akármi! De tegyen magáért valamit!
2011. szept. 6. 12:23
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Fénysebesség de jól vàlaszoltàl ebbõl még én is tanulhatok.köszi
2011. szept. 6. 12:24
 18/23 A kérdező kommentje:

:)

A mostani párom nem bánt (megfogadtam, hogy egy durvább jelző után lelépek pl. k.rva).

A jogsi tervben van (főnöke finanszírozná egy részét), hogy tavasszal megcsinálja.

2011. szept. 6. 12:27
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A párod tudja, miért hagytad ott az exet?

Az ex ajánlgatása mindenképpen a "szakítós duma" kategóriába tartozik. Aki szerelmes, nem azt latolgatja, hogy megérdemli-e a másikat, hanem vele akar lenni. A szerelem ENNYIRE nem önfeláldozó, a szerelmesnek - egyes mítoszokkal ellentétben - esze ágában sincs lemondani a szerelméről, pláne ilyen okból, hogy annak mással jobb lenne!

Kivétel lehet a nagyon súlyos önbizalomzavar. De önmagában annak emelnie kéne az önbizalmát, hogy vele vagy. Magyarázd el neki, hogy ha ennyit nyavalyog, az kiábrándító. Vagy ha tényleg önértékelési válsága van, menjen pszichológushoz.

2011. szept. 6. 12:27
 20/23 A kérdező kommentje:

Ismeri az exemet.

Munka miatt heti 2-3 alkalommal találkoznak. (egyébként meg utálja őt, mint embert..függetlenül attól.hogy az exem)

2011. szept. 6. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!