Mit tennétek ha bunkó a párotok?
4 éve vagyunk együtt. Született egy kislányunk, aki 1,5 éves. Szüleimnél lakunk, 1 szoba a miénk, a többi helység, konyha, fürdő, wc közös. Problémám,, hogy párom semmit nem akar segíteni. De azt frankón megmondja, hogy kinek mi a dolga. Azt mondja ő nem segít, mert pénzt ad haza minden hónapba. A ház körül sem csinál semmit. egyedül annyi, hogy imádja a gyereket és rá vigyáz, míg én locsolok, kapálok, sütök főzök vagy éppen ablakot festek. Ha mondom neki én majd leszek a gyerekkel, te menj festeni, azt mondja ez nem az ő háza és nem szeret itt lakni ezért nem is csinál semmit a házon. Úgy érzem én megcsinálok mindent neki, hogy jó legyen, ő meg lesz@r mindent.
Ti mit tennétek? Írjatok valami okosat, mert én bármit mondok azt feleli rá. Ezek nem jó érvek és én már belefáradtam, hogy indokoljak, érveljek, magyarázkodjak.
Miért jötetek el az albérletből?
Miben várod el a segitségét?ezt elmondtad neki?
Két albérletben is voltunk. az elsőből eljöttünk, mert nagyon drága volt, a rezsi meg bérletdíj után nem maradt szinte semmi.
A második helyről meg én költöztem haza mikor terhesség 3. trimeszterébe mondta a doki hogy szigorú fekvés. Mondtam neki, hogy jövök haza, vagy ha maradok albérletben akkor ő neki kell mindent csinálni nemcsak helyettem de még körülöttem i kell járnia. Erre azt mondta, hogy akkor maradjak itthon. Gondolhatjátok, milyen rossz volt és így vártam a gyereket. Mikor megszületett a baba minden nap eljött 1-2 órára mikor itthon volt. Aztán lassan visszaköltözött. ÉS most minden a régi.
Mit szeretsz benne?
A szüleidet nem zavarja,hogy a vejük bent gépezik,miközben a lányuk ablakot fest?
Hogy én mit tennék? Nem jönnék össze egy ekkora trógerrel és nem szülnék neki gyereket!
Ha pedig már megtörtént a baj,akkor igyekeznék miharabb lezárni és olyat keresni,aki tényleg szeret.
Persze, hogy zavarja szüleimet. De ők nem szólnak neki, hanem még nekem mondják, hogy csinálhatna valamit.
Konkrétan miben várom a segítséget: Locsolás, az udvar rendben tartása, ablakfestés, szőnyeget kiporolni, szoba átfestése. Vagy a legfrissebb vitánk, az én régi hintám előszedte apu, mert megkértem rá, és mondom páromnak szedje már össze jó lesz a kislánynak, de azt mondta nincs kedve.
Ja, és tegnap "megvolt a szőnyegkiporolás". Én felszedtem, de az ágy alá ment a vége, amit persze én nem bírtam megemelni. Mondtam neki, vegye ki alóla, mert én nem bírom. Erre kirángatta, ahelyett hogy megemelte volna az ágyat. A szőnyeg rojtja leszakadt végig, most foszlik az egész. Azt mondta ez csak szőnyeg. Ki vitte az udvarra és nem verte ki porolóval, hanem kiporszívózta. Ehhez mit szóltok?
Szerintem semmikép ne igy.
Mikor kiment akkor utána kiáltottam, de bunkó állat vagy
Amiket felsoroltál nem mindenapi dolgok,ablakfestés,nálunk az egy évben egyszer van csak.beszéljétek meg előre,tehát.Pisti mit szólnál hozzá ha jövöhéten kifestenénk az ablakokat?Irjatok egy táblázatot a feladatokkal.
menyire kell a szülőknek segiteni nektek?ők menyire önelátók?Neki megfelel ez az életforma vagy kényszerből vagytok a szüleidnél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!