Szerintetek normális az ilyen szülő? Mi a megoldás ilyenkor?
Itthon lakom még, egyetemista vagyok, 19 éves. Lisztérzékeny vagyok, és mivel az Isten háta mögött lakunk, az amúgy is nehezen beszerezhető élelmiszerek így még jobban megnehezítik az életem. Az osztrák határ mellett élünk, így néha-néha kimegyünk és ott vásárolunk ételeket, alapanyagokat, ott olcsóbb is és jelentősen nagyobb a választék. Már vagy 2 hónapja nem voltam, így elfogyott itthon minden, talán 3-4 szelet kenyerem maradt a hétfői iskolakezdésre. Már vagy 2 hete mondom anyámnak, hogy legyenek szívesek kivinni, hogy zsemlét stb-t vehessek az iskolára (sokszor a saját pénzemből megveszem, hogy ennyit segítsek). Holnap nem lesznek itthon, vasárnap zárva vannak a boltok, így ma maradt az utolsó nap. Szépen megkérdeztem, erre apám egyszerre rávágta, hogy ő aztán nem megy, felejtsük el, nem érdekli, mit akarok. Jó, mondom, akkor kocsit adjon. Persze azt sem, mert félti a kocsit (nem mintha a vezetésem által eddig bármi baja lett volna)... Most ott tartunk, hogy bőgnöm, cirkuszolnom kell, hogy anyámat kicsit mozgósítsam és megoldja a dolgot, mert magától hagyná, hogy a napi 10-12 óra egyetem (+bejárás) mellett még egy szendvicsem sem legyen...
Tudom, piti dolognak tűnik az egészséges embereknek, de amikor 50km-ren egy boltban lehet kaját venni, ez igenis komoly dolog a számomra!
Látom marhára nem érdekel.
Nem az én válaszom szétszórt, hanem a tiéd jellegtelen,már bocsánat. Annyi ellenreakciót, hogy más sem ért veled egyet, meg hogy akkor is így gondolom..mintha a 8 éves gyereket hallanám, ő jön mindig ezzel a szöveggel.
Ha pedig mindenkin segítenék, akit sajnálnék, akkor levegőt venni sem lenne időm.
Engem is sok minden dühít, legfőképp a látatlan és belemagyarázott dolgok.
Belemagyarázott, jellegtelen (tudod mit jelent?)... igen..
Mi a baj azzal, hogy a többség azon a véleményen van mint én? Ez az igazság! Számold össze, aztán majd írj mire jutottál!
Egyébként vicces, hogy hogyan próbáltok meggyőzni arról, hogy ez a lány nincs elkényeztetve, halálos beteg, teljesen önálló, ő megtett mindent az ügy érdekében...
Hiába sír a szátok, és szidtok engem(aki egyébként vacsorázott azóta, mert el tudtam menni boltba) nem lesz igazatok, neki meg nem lesz kajája...
Csak úgy megemlíteném, hogy én nem azon a véleményen vagyok mint a "90 százalék", de úgy gondoltam nem érdemes ilyen butaságért leállni "veszekedni", és gondolom a többi "10 százalék" is azért "hallgat" mert mi "10 százalék" azért jöttünk erre a fórumra, hogy ha tudunk segítsünk a kérdezőnek. Ezzel be is fejeződött a "feladatunk", semmi, a világon semmi jogunk ítélkezni. Pont ugyanebből a szempontból téged sem ítéllek el, biztos megvan a magad magyarázata arra, hogy miért vagy ilyen másokat-ott-bántok-meg-ahol-csak-tudok.
Végül pedig csak úgy infó gyanánt, ha a lisztérzékenyek nem tartják be a szigorú diétájukat, vagy mondjuk nem fedezik fel időben a betegségüket és ez miatt nem tudják, hogy nem ehetnének glutént, annak borzasztó kimenetelei lehetnek, és igen, akár halálos is lehet hosszú távon!! felszívódási zavarok, komoly vérszegénység (nekem az van, és a dokim rögtön arra gondolt, hogy lisztérzékeny vagyok, de szerencsére kiderült, hogy nem), komoly súlyvesztés stb. Nyugodtan nézz utána.
De egyébként is, ugyan kinek jó az ha egy másik embert lehülyézünk vagy teljesen ledegradálunk? Én nem azért vagyok itt ezen a fórumon...
...és az a gyerek normális, aki kiír egy ilyen kérdést a szüleiről, akik felnevelték és eltartják?
Nagyon sokan vannak még ebben az országban, akik lisztérzékenyek. Gyerekek, akik tényleg nem tudnak egyedül menni sehova. Olyan családban, ahol kevés a pénz és nincs autó. Olyan faluban, ami nemhogy Ausztriához, de még csak egy nagyvároshoz sincs közel. Mégis meg tudják oldani. Rengeteg hétköznapi étel van, amit te is nyugodtan fogyaszthatsz. A bevásárlás meg ne az utolsó pillanatban jusson eszedbe. Ha meg problémád van a szüleid hozzáállásával, ülj le velük és beszéljétek meg, ahelyett, hogy bőgsz és hisztériázol.
Amúgy... azért ennyire nem elmaradott hely Magyarország, hogy külföldre kelljen kajáért menni... igaz, nekem is másfél órát kell összesen buszoznom, plusz még egyet gyalogolnom, hogy el tudjak menni a Teszkóba, de megoldom... és nem hiszem, hogy te olyan helyen élsz, ahol nem járnak buszok... főleg a határnál... ha meg drágának találod az árakat, menj dolgozni... ilyen az élet... másoknak is saját erőből kell boldogulni, vannak nálad sokkal sz*rabb helyzetben lévők, te meg itt nyavalyogsz... hát szedd már össze magad...
Ha 2hete könyörög a szüleinek, akkor biztos fontos a kérdezőnek a saját étele. De úgy tűnik túl fogja élni, ha nem kap gluténmentes pékárut, tésztát stb-t.
A szülei annyira "nem pörögtek rá a témára", tehát csak nem halálos.
Bár levezetni 1 és fél órát nem olyan nagy cucc, sztem simán odaadhatták volna az autót, ha a kérdezőnek olyan fontos ez, ha nekik nem is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!