Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális az ilyen...

Szerintetek normális az ilyen szülő? Mi a megoldás ilyenkor?

Figyelt kérdés

Itthon lakom még, egyetemista vagyok, 19 éves. Lisztérzékeny vagyok, és mivel az Isten háta mögött lakunk, az amúgy is nehezen beszerezhető élelmiszerek így még jobban megnehezítik az életem. Az osztrák határ mellett élünk, így néha-néha kimegyünk és ott vásárolunk ételeket, alapanyagokat, ott olcsóbb is és jelentősen nagyobb a választék. Már vagy 2 hónapja nem voltam, így elfogyott itthon minden, talán 3-4 szelet kenyerem maradt a hétfői iskolakezdésre. Már vagy 2 hete mondom anyámnak, hogy legyenek szívesek kivinni, hogy zsemlét stb-t vehessek az iskolára (sokszor a saját pénzemből megveszem, hogy ennyit segítsek). Holnap nem lesznek itthon, vasárnap zárva vannak a boltok, így ma maradt az utolsó nap. Szépen megkérdeztem, erre apám egyszerre rávágta, hogy ő aztán nem megy, felejtsük el, nem érdekli, mit akarok. Jó, mondom, akkor kocsit adjon. Persze azt sem, mert félti a kocsit (nem mintha a vezetésem által eddig bármi baja lett volna)... Most ott tartunk, hogy bőgnöm, cirkuszolnom kell, hogy anyámat kicsit mozgósítsam és megoldja a dolgot, mert magától hagyná, hogy a napi 10-12 óra egyetem (+bejárás) mellett még egy szendvicsem sem legyen...

Tudom, piti dolognak tűnik az egészséges embereknek, de amikor 50km-ren egy boltban lehet kaját venni, ez igenis komoly dolog a számomra!

2011. szept. 2. 11:52
1 2 3 4 5 6
 21/55 ava87 ***** válasza:
93%

Szerinted más lisztérzékenyek, akik nem a határ közelében laknak, hogy oldják meg?

Van lisztérzékeny rokonom, jó messze bármiféle határtól, de még nem halt éhen.

Csinálj hétfőre egy salátát, vegyél a büfében egy joghurtot, vagy bármit, amiben nincs liszt.

Amúgy mit fogsz csinálni, ha már nem a szüleiddel élsz, és esetleg a továbbiakban sem lesz saját autód? Akkor mit fogsz enni?

2011. szept. 2. 12:22
 22/55 A kérdező kommentje:
Köszönöm az első 12:06-osnak, végre valaki megértette a problémát. :) Ez nem csak ideglenes gond, ez sokszor előjön, hogy nem értenek meg. És persze, nagyon ritka az az egészséges ember, aki ezt igazán meg tudja érteni. Persze, nem halálos betegség, nem is akarok úgy tenni, de azért jól esik ilyenkor a támogatás és a segítség.
2011. szept. 2. 12:23
 23/55 A kérdező kommentje:

"Figyi, én is egy Isten háta mögötti kis faluban lakom, hetente egyszer szoktunk bevásárolni. Ugyanott tartunk,nem? Nem tudod egy hétre előre megvenni a kajád? "

Dee, most szerettem volna 2 hónapra előre megvenni nekem a fagyasztott zsemlét, kenyeret stb.-t!! 2 hónapra előre, hogy iskolaidőben ne legyen rá gondom. És mivel fagyasztott, így csak hűtőtáskában lehet cipelni ilyen időben (nálunk van ma is vagy 28-30 fok), különben megromlik 1 nap alatt (próbáltam).

2011. szept. 2. 12:26
 24/55 A kérdező kommentje:
Pontosítok, nem megromlik 1 nap alatt, hanem nem lehet visszafagyasztani, ha egyszer kiolvadt, mert attól fog megromlani...
2011. szept. 2. 12:30
 25/55 anonim ***** válasza:
72%
És nem tudod megfogni a hűtőtáskát?
2011. szept. 2. 12:32
 26/55 anonim ***** válasza:
88%
Már nem azért, de az egyetemek Magyarországon nem kis falvakban, hanem nagyvárosokban vannak, ott pedig nem tudom elképzelni, hogy csak egy üzlet van, ahol lehetne vásárolni....
2011. szept. 2. 12:32
 27/55 Tinker Bell ***** válasza:
43%
Itt az volt a lényeg a kérdés kiírásakor, hogy sajnáljuk szegénykét. Csak ez nem jött be...
2011. szept. 2. 12:33
 28/55 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként tényleg kíváncsi lennék, hogy milyen szakra jársz napi 10-12 órában, mert én 2 szakot csinálok, de így nem vagyok ennyit suliban.
2011. szept. 2. 12:35
 29/55 anonim ***** válasza:
79%
én meg értelek is meg nem is, mert én falun szoktam nyaralni ami a semmi közepén van egy kis bolttal az is délig igaz,hogy néhány fontosabb dologgal nem rendelkezik, de azt meg lehet tőle előre rendelni ha netán valami spéci dolog kell.Szóval ne sajnáltasd magad hanem nézz valami más lehetőséget is mint az autó, mert ahogy elnézem annak a lehetőségnek lőttek.
2011. szept. 2. 12:37
 30/55 Yarra ***** válasza:
69%

Ha már így áll a helyzet próbáld te megoldani a dolgot. Én többek közt az élesztőre vagyok allergiás (meg még egy rakás másik kajára). Amikor ez egyetemi éveim alatt kiderült komoly diétára fogtak, gyakorlatilag krumplin, rizsen husin éltem 2 hónapig amíg a megfigyelés tartott (meg utána is, csak nem annyira szigorúan). Nekem nagy szerencsém volt, hogy anyukám nagyon sokat segített (anyu, sok puszi neked érte!), biztosan nagyon nehéz lett volna a segítsége nélkül - tehát maximálisan megértelek ilyen téren. Anyu sütötte nekem a házi, élesztőmentes kenyeret, nem kenyérsütővel hanem kézzel (ezt azért mondom, hogy ha nincs kenyérsütő, egy recept az internetről és már lehet is kézzel gyúrni a tésztát). De abban az időszakban tulajdonképpen nem is ettem nagyon kenyeret, anyu főtt kajáját ettem az egyetemen is. Persze nagyon aranyos volt, amennyire a diéta engedte kedvezett nekem.

Ezzel azt szeretném mondani, hogy amíg nem jutsz megfelelő bolti kenyérhez, próbálj egy neked megfelelő receptet találni az interneten. Néhány próbálkozás után a kenyérsütés úgy megy majd mint a karikacsapás, és még büszke is leszel magadra! Tapasztalatból mondom. :)

2011. szept. 2. 12:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!