Szerintetek normális az ilyen szülő? Mi a megoldás ilyenkor?
Itthon lakom még, egyetemista vagyok, 19 éves. Lisztérzékeny vagyok, és mivel az Isten háta mögött lakunk, az amúgy is nehezen beszerezhető élelmiszerek így még jobban megnehezítik az életem. Az osztrák határ mellett élünk, így néha-néha kimegyünk és ott vásárolunk ételeket, alapanyagokat, ott olcsóbb is és jelentősen nagyobb a választék. Már vagy 2 hónapja nem voltam, így elfogyott itthon minden, talán 3-4 szelet kenyerem maradt a hétfői iskolakezdésre. Már vagy 2 hete mondom anyámnak, hogy legyenek szívesek kivinni, hogy zsemlét stb-t vehessek az iskolára (sokszor a saját pénzemből megveszem, hogy ennyit segítsek). Holnap nem lesznek itthon, vasárnap zárva vannak a boltok, így ma maradt az utolsó nap. Szépen megkérdeztem, erre apám egyszerre rávágta, hogy ő aztán nem megy, felejtsük el, nem érdekli, mit akarok. Jó, mondom, akkor kocsit adjon. Persze azt sem, mert félti a kocsit (nem mintha a vezetésem által eddig bármi baja lett volna)... Most ott tartunk, hogy bőgnöm, cirkuszolnom kell, hogy anyámat kicsit mozgósítsam és megoldja a dolgot, mert magától hagyná, hogy a napi 10-12 óra egyetem (+bejárás) mellett még egy szendvicsem sem legyen...
Tudom, piti dolognak tűnik az egészséges embereknek, de amikor 50km-ren egy boltban lehet kaját venni, ez igenis komoly dolog a számomra!
"Szerintetek normális az ilyen szülő?"
Igen. 19 évesen meg kellene tudni oldani egyedül a problémákat.
"Mi a megoldás ilyenkor?"
Elmenni egyedül és bevásárolni.
OFF
Feltételezem, az egyetemre azért jutottál be, mert van némi eszed. Használd egy kicsit. Minden magyarországi egyetem nagyvárosban van, ahol van több multi is, kis bioboltok szintén....
Most ovon aluli leszek, de megerdemled:
"Es ok fogjak a nyugdijunkat kitermelni?"
Szerintem sem jogos a felháborodásod, de egy kettő válaszadó is simán elbújhatna az alpári stílusa miatt. Gondolj arra, hogy ezeknek szereztél egy jó napot, mert a leszólásban élik ki az örömüket (:
A szüleidről meg annyit, hogy ne foglalkozz velük, meg tudod oldani nélkülük is a problémádat.
Elég szomorú, hogy 19 évesen hisztivel próbálod elérni a dolgokat.
Az pedig tök gáz, h nem vagy képes megoldani egy ilyen egyszerű problémát.
Nem hiszem, hogy az egyetem olyan kis helyen van, h nincs egy multi (tesco, spar), ahol tudsz kaját venni. Azt is kétlem, h 12 órát ülsz a suliban (szép is lenne), v ha annyit, akkor mész utána vásárolni.
Eddig mindent megcsináltak helyetted, és ha most egy egyszerű bevásárlást nem vagy képes elintézni, mi lesz később? Erre mondjuk, h életképtelen.
Ja, és annyira biztos nincs szükséged a spéci kajákra, csak a szüleidet akarod ugráltatni, de pechedre nem jött be. Ha olyan nagyon kéne a gluténmentes cucc, bizony felülnél a bicódra és letekernéd azt az 50 km-t.
Itt senki nem fog sajnálni, hiába szeretnéd, ezerszer inkább tartunk tutyimutyinak.
Hihetetlenül nevetséges a hozzáállásotok. Ha a kérdezőnek ezekre az élelmiszerekre van szüksége, akkor ezekre van szüksége. Azt írja Ausztria van a legközelebb,nem a nagyváros és autóval a legegyszerűbb a közlekedés. Akkor meg?
Ráadásul a választék is nagyobb. Kíváncsi vagyok mit szólnátok, ha hónapokig egyféle kaját kellene ennetek.
Csak ugye mindenkit utálni kell, aki nem egyedül él és tartja el magát 18 évesen.
Remélem tudjátok, hogy ha így álltok a gyerekeitekhez, ahogyan a kérdezőhöz, akkor akár 100 is lehet belőle, egyik sem fogja rátok nyitni az ajtót és nagyon meg is fogjátok érdemelni.
Köszönjük! Megkaptuk a mai fejmosást, mert már egy 19 évestől némi önállóságot várnánk el. Ennyi.
A gyerekeimet te ne sajnáld, mert nevelés kérdése, hogy ki mikor önállósodik, vagy önállósodik-e egyáltalán.
Akarat kérdése minden....
A hiba csak ott van, hogy ez nem önállóság kérdése. Ő maga elvezette volna egyedül az autót, ez nem elég önálló dolog?
Azt is elmondta, hogy a közlekedés nem jó, busz nem jár, vonat meg nem megoldható nála, a leglogikusabb pedig ebben az esetben az autó. Tud is vezetni,van is autójuk és ő írta, hogy a saját pénzén szokta ezeket megvenni. Akkor meg????????
Semmi okotok nem volt így leb*szni a kérdezőt. Nem tett semmi olyat, ami önállótlanság volna. Nem az anyukájának kell kísérgetnie, bár megjegyzem, én jóval idősebb vagyok a kérdezőnél, mégis szívesen velem jön anyukám, segít választani, több szem többet lát, semmi ciki nincs ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!