Szerintetek normális az ilyen szülő? Mi a megoldás ilyenkor?
Itthon lakom még, egyetemista vagyok, 19 éves. Lisztérzékeny vagyok, és mivel az Isten háta mögött lakunk, az amúgy is nehezen beszerezhető élelmiszerek így még jobban megnehezítik az életem. Az osztrák határ mellett élünk, így néha-néha kimegyünk és ott vásárolunk ételeket, alapanyagokat, ott olcsóbb is és jelentősen nagyobb a választék. Már vagy 2 hónapja nem voltam, így elfogyott itthon minden, talán 3-4 szelet kenyerem maradt a hétfői iskolakezdésre. Már vagy 2 hete mondom anyámnak, hogy legyenek szívesek kivinni, hogy zsemlét stb-t vehessek az iskolára (sokszor a saját pénzemből megveszem, hogy ennyit segítsek). Holnap nem lesznek itthon, vasárnap zárva vannak a boltok, így ma maradt az utolsó nap. Szépen megkérdeztem, erre apám egyszerre rávágta, hogy ő aztán nem megy, felejtsük el, nem érdekli, mit akarok. Jó, mondom, akkor kocsit adjon. Persze azt sem, mert félti a kocsit (nem mintha a vezetésem által eddig bármi baja lett volna)... Most ott tartunk, hogy bőgnöm, cirkuszolnom kell, hogy anyámat kicsit mozgósítsam és megoldja a dolgot, mert magától hagyná, hogy a napi 10-12 óra egyetem (+bejárás) mellett még egy szendvicsem sem legyen...
Tudom, piti dolognak tűnik az egészséges embereknek, de amikor 50km-ren egy boltban lehet kaját venni, ez igenis komoly dolog a számomra!
Na de nehogy azt mondd nekem, hogy ezt csak Ausztriából lehetne beszerezni! Annyi ötletet adtunk neki, csak választania kellett volna, de ő meg sem próbálja megoldani a problémát!
Arról meg szó sem esett, hogy ciki-e szülőkkel vásárolni...
Azt mondta sokkal olcsóbb és nagyobb a választék. Semmi oka rá a kérdezőnek, hogy anonim fórumon hazudjon ebben,nem is vonom kétségbe a szavát, biztosan sokkal több gluténmentes étel van Ausztriában, mint itthon.
Aki lisztérzékeny, az csak meghatározott ételeket ehet. Elég szar ez anélkül is, minthogy még választani se tudjon.
Mondtam, senkinek sem tetszene, ha hónapokig ugyanazt kellene ennie. Hónapokra előre bevásárol, nem hétvégenként történő kiruccanásról van szó.
Teljesen alaptalan volt minden, amit a fejéhez vágtatok
Igen,biztosan igazad van.
Csak érdekes módon a válaszolók 90%-a nem így gondolja...
Nem érdekel mit gondol a válaszolók 90%-a, felőlem a fejük tetejére is állhatnak, számomra egyik sem mérvadó, azok után, hogy más kérdéseknél is milyen elképesztő válaszok születnek (legyen ez gyerekvállalással, neveléssel, vagy vagyoni helyzettel kapcsolatos). Sokaknak fogalmuk sincs mit jelent az,hogy nem ehetsz szinte semmit, belegondolni meg már minek.
Aki pedig nem hiszi el a kérdezőnek,hogy ott nagyobb a választék és itt nem tud mindent megvenni, meg nem hiszi el, hogy nem jut el másképp, az mi a francnak válaszol? Ilyen meglátással tényleg kár, mert ha valaki nem hiszi el, az nem is az eredeti kérdésre válaszol, meg akkor minek??? Meg mégis miért hazudna..
Nehogy itt nekem agyvérzést kapj!
Egyrészt nem halálos a betegsége, másrészt nem az utolsó nap kellene nekiindulni, harmadrészt az ő hozzáállásával van a legnagyobb probléma, mert nem az anyjáékat kéne elküldeni a búsba, hanem megmozdítani a kis s_ggét...
Ja arról nem is beszélve, hogy nekem aztán teljesen mindegy, hogy eszik-e vagy sem...
Miért kapnék agyvérzést? Nálam kevesebb nyugodtabb ember létezik. Csak leírtam a véleményemet, és utálom az igazságtalanságot.
Pont hogy meg akarta mozdítani magát, mint írta elment volna egyedül, azt is olvashattad, hogy nem most találta ki, hanem 2 hete mondja.
Azt pedig senki nem mondta, hogy halálos betegség, csak épp sokan nem értenek hozzá. Nem ehet kenyeret például, nem ehet olyasmit, amin rántás van és még ezer meg egy dolgot nem. Neki külön étrendje van, amit ha tetszik, ha nem tartani kell.
Eléggé szétszórt volt a válaszod, ebből gondoltam,hogy agyvérzést fogsz kapni...
Amúgy meg ha annyira sajnálod és együtt érzel vele, akkor vigyél neki kaját, vagy vidd ki Ausztriába!
Engem nem érdekel! Mondhat bárki, bármit, akkor is el van kényeztetve és valóban életképtelen, mint ahogy azt egy másik válaszoló is írta. Kész. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!