Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együtt maradnátok a párotokkal...

Együtt maradnátok a párotokkal, ha kiderülne, hogy beteg?

Figyelt kérdés
Ismerős pár. 2 éve vannak együtt. Sokat civakodnak. A nőről kiderült,hogy SM-ben szenved,a párja elhagyta,bár csak szerintem ezért. A csaj nem sejti,vagy legalábbis nem mondja ki hangosan. Meg lehet vetni ezért a fickót? Végülis nem esküdött neki sírig tartó hűséget,de azért mégis durva.
2011. szept. 2. 09:25
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
75%

"Nem mondom, hogy az ilyen emberek pusztuljanak a világról, de ne is keressenek komoly kapcsolatot!!!"

Nyilvánvalóan erre a részre gondoltam.

2011. szept. 2. 13:24
 42/57 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2011. szept. 2. 18:03
 43/57 anonim ***** válasza:
81%

SM hölgy: az a bizonyos mondat azokra az emberekre értendő, akik zokniként cserélgetik a párjukat :) olvasd el újra. nem a beteg emberekre.

én csak két szót szeretnék idézni a szerető férjemtől mindazok számára, akik betegség, baleset esetén elhagynák szerető párjukat: "f@szok vagytok!"

Bocsi, de előttem már mindenki kifejtette ezt részleteiben. Akiben ennyi betyárbecsület sincs és szeretet a társa iránt, az kerüljön át a másik oldalra, és maradjon egyedül!

2011. szept. 3. 09:06
 44/57 anonim ***** válasza:
65%

Na ha már így le lettünk hordva az SM hölgytől azt is megkérdezném, hogy vállal így nyugodt szívvel gyereket majd? Ugyan az SMről elég sokmindent nem tudnak, de az elég valószínűnek látszik, hogy a hajlam örökölhető.

Márpedig nekem a gyerek szerves része a családnak, azt viszont nem tudnám megtenni, hogy megajándékozzam a gyereket egy ilyen betegséggel, csak azért mert én épp egy beteg nőbe vagyok szerelmes...

2011. szept. 3. 09:26
 45/57 A kérdező kommentje:
Azzal kezdte a csaj,mikor megtudta,hogy beteg,hogy nem -e próbálnának meg babát csinálni,mert azt hallotta,hogy a nőknél általában szülés után javulni szokott a helyzet.
2011. szept. 3. 09:32
 46/57 anonim ***** válasza:
37%
Üzenem a férjednek hogy ő is egy nagy f@sz. Én sem kritizáltam senkit sem ha eltért a véleménye. De azt nem tűröm hogy a véleményem miatt ítéljenek el. Szólás szabadság van és szabad akarat ha nem tudja felfogni akkor tudom sajnálni. Gratula ezért tart itt ez az ország. Mert egyesekkel képtelenség értelmesen beszélni mert rögtön lef@szozzák az embert. És nyugodtan meglehet sértődni...
2011. szept. 3. 10:43
 47/57 anonim ***** válasza:
92%

A 10.25-ös 23N vagyok, és kedves 22L a "beteg oldalról"-hoz szólnék:

fogalmazási hiba a heves érzelmektől vezérelten, amit Te pedig félre értettél. :)

Magyarul: azok, akik a párjukat kb. zokniszámba veszik, és ha kilukad (megbetegszik) lecserélik, lettek általam leszólva és rájuk vonatkozik a fenti mondatom, miszerint:

"Nem mondom, hogy az ilyen emberek pusztuljanak a világról, de ne is keressenek komoly kapcsolatot!!!"

Ezzel csak annyit akartam kifejezni, hogy aki úgy tekint a párjára (akivel elvben jóban-rosszban), mint egy tárgyra, ami ha elromlik szerez újat annak nem kell feltétlenül felkötnie magát (mert ugye nem ítélkezünk), de szerintem ne vállaljon komoly kapcsolatot senkivel, mert ha mégis megtenné csak árucikknek tekintené, aki bármikor cserél, ha nem jó már...

Ááá lehet ez is kusza lett, de a lényeg, hogy NEM hagynám el a Párom, mert jóban-rosszban, depiben és heppiben. :)

a félreértett 23N

2011. szept. 3. 11:35
 48/57 anonim válasza:
95%
Nagymamam 24 eves koraban tudta meg h beteg(SM). Nagyapam megis vele maradt mert igenis letezik igazi szerelem!!! szuletett 2 egeszseges gyerekuk egyik az apam :) mamam most 75 eves, 27 eve agyban fekszik nuaktol lefele levan benulva.. nagyon sajnalom szegenyt.. papa 6 eve meghalt,de mamat ugyan ugy szerette puszilgatta simagatta akkor is mikor mama mar mozogni se tudott :) es ettol fuggetlenul nagyapamnak csodas elete volt igy is :) nem tudott volna mas not szeretni. 50 evig voltak egyutt :)
2011. szept. 3. 14:47
 49/57 anonim ***** válasza:
93%
Hát igen de az egy más mentalitású világ volt.
2011. szept. 3. 15:33
 50/57 anonim ***** válasza:
81%

a világ mentalitása olyan, amilyenné akarjuk tenni! ugyanis rajtunk áll!

kedves "zokni-pár cserélő": miért ne kritizálhatnék? ide jöttél, elmondtad a véleményed, felvállaltad, hogy azzal mások nem fognak egyetérteni, és kritizálni fogják.

a család nem arról szól, hogy lelépek, amint nekem nem tetszik valami. a család az, akiért az életünket áldozzuk háborúban, de békében is. a család az, akire bármikor számíthatunk: anyagi szükségben, társaság hiányában, bajban, betegségben. ha te ezt nem érted, akkor veled van a baj! a házastársad a családod! nem csak a gyereked alkotja a családodat. de ezzel az erővel ne is szüljél kisszivem, ill. messzire kerüld el (férfi esetén) a szülőképes nőket, mert SOSEM lehet garantálni, hogy a gyereked egészséges lesz! akkor sem, ha te és a párod azok vagytok. ki lehet szűrni bizonyos betegségeket, lehet segíteni, hogy a hajlam nehezebben alakuljon ki más betegségekre, de gondol egyet az élet, és holnaptól a gyereked tartós beteggé válhat! És akkor mi lesz? lecseréled őt is? vagy majd azt fogod mormogni a párnádba, hogy te felelős voltál és egészségesen vállaltál gyereket? semmit sem ér... persze... vannak betegségek, amelyek öröklődnek, és gondolni kell rájuk. de még értelmi fogyatékos embereknek is általában egészséges, értelmileg normális gyerekük szokott születni!

nehéz megmondani, hogy ki vállalhat és ki nem gyereket.

amúgy meg nem tudsz olyan pontos vizsgálatokat végezni, hogy 100%-ig egészséges génállományú társat találj, akitől a gyerek semmi rosszat sem örökölhet! tehát az a legbiztosabb, ha: 1) sosem lesz tartós társad 2) senkivel sem vállalsz gyereket.

2011. szept. 3. 21:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!