Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együtt maradnátok a párotokkal...

Együtt maradnátok a párotokkal, ha kiderülne, hogy beteg?

Figyelt kérdés
Ismerős pár. 2 éve vannak együtt. Sokat civakodnak. A nőről kiderült,hogy SM-ben szenved,a párja elhagyta,bár csak szerintem ezért. A csaj nem sejti,vagy legalábbis nem mondja ki hangosan. Meg lehet vetni ezért a fickót? Végülis nem esküdött neki sírig tartó hűséget,de azért mégis durva.
2011. szept. 2. 09:25
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:
De mi van akkor,ha sosem fordul annyira durvára a betegség,nem lesz pelenka,meg lebénulás,stb akkor milyen szar lehet elszámolni a lelkiismerettel..Nagyon gáz helyzet,az biztos. És az a helyzet,hogy megértem a pasit.
2011. szept. 2. 10:02
 22/57 anonim ***** válasza:
80%

Sziasztok! Nekem édesapám SM-es. kb 6 éve diagnosztizálták. Nem könnyű. Nyilván itt már más a helyzet, 25 év házasság, két gyerek. De anyám is akármikor leléphetne. De nem teszi...

A másik pedig, hogy az SM elég jól karbantartható egy ideig, sok dől el az agyban, a beteg hozzáállásán.

Azt hiszem én itt egy válaszadónak sem irigylem a párját, aki azt mondta, menekülne, mert normális életet szeretne...na Ti vagytok azok az emberek akik hazudjátok a következő mondatot: Jóban, rosszban, egészségben és betegségben...

Mi van ha elüt egy autó, leszakad a lábad? gyakoratilag nyomorék lennél, de azért ilyen helyzetben "jogosan" elvárnád a párodtól, hogy melléd álljon...ugye? és rengeteg más betegség van, ami nyomorba dönt, de én hiszek abban, hogy a szeretet segít...persze nem lesz könnyű az életed, de ha szereted az illetőt akkor megteszed...

Az én párom orvos, tudja mi a betegség...de nem lenne az a dolog ami miatt nem tartana ki mellettem...és nem lenne az a dolog ami miatt én nem tartanék ki mellette...

Az SM-ről pedig még nem tudják, hogy öröklődik-e, s ha igen hogyan. Állítólag nagy valószínűséggel női ágról öröklődik, nem férfi ágról...

21-L

2011. szept. 2. 10:03
 23/57 A kérdező kommentje:
ja,32-36
2011. szept. 2. 10:03
 24/57 anonim ***** válasza:
61%
Azért az SMnek az esetek döntő többségében az lesz a vége... olyan 95%ban :P Egyszerűbb betegségnél pl. cukorbetegség persze én se hagynám el csak ha ilyen komolyabbról van szó...
2011. szept. 2. 10:04
 25/57 anonim ***** válasza:
87%

Nem hagynám ott, hisz szeretem.

Apa sem hagyta el anyát, pedig ő évekig volt beteg - SLE-ben szenvedett, ami nem "hipp-hopp végez veled" kór. Szerette és a végsőkig kitartott mellette.

Szerintem, ha szereted a másikat (szerelemmel), akkor nem hagyod el. Amennyiben mégis elmész, sosem szeretted őt, a betegség csak ürügy volt, h lelépj.

2011. szept. 2. 10:05
 26/57 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem felesleges ezen vitatkozni. Valaki így gondolja, valaki meg úgy. Nem fogjuk tudni egymást meggyőzni.
2011. szept. 2. 10:07
 27/57 anonim ***** válasza:
82%
biztos hogy nem hagynám el bármi is legyen. hiszen szeretem, nem egy eldobható tárgy. ez kb olyan mint mikor valakinek a gyereke lenne beteg aztán eldobná. nem tudnám megtenni. aki ezért elhagyja a párját az nem is szerette igazán szóval lehet hogy a nő jobban is járt.
2011. szept. 2. 10:08
 28/57 anonim ***** válasza:
59%

"Egyszerűbb betegségnél pl. cukorbetegség persze én se hagynám el csak ha ilyen komolyabbról van szó..."

Most itt nem akarom azt mondani, bárcsak megtapasztalnád azt a fájdalmat ami ezzel jár (hogy betegség miatt kilépnek az életedből)...de gondolj bele, milyen a másik oldalon lenni...

A szerelem egy dolog, és az, a mélyebb érzés ami a helyébe kerül más dolog. Sajnálom, hogy Ti nem tudjátok félretenni a saját önzőségeteket, nyilván nem szerettek "eléggé"...

Ha beteg lennék én is felajánlanám a páromnak, hogy kiléphet az életemből, és szó nélkül hagynám, menjen, bármennyire fájna...de ő nem tenné...

A másik oldalról. Nyílván ha az illetőt nem szeretném sajnálatból nem maradnék vele...de ha szeretem, nem kérdés mit teszek

21-L

2011. szept. 2. 10:10
 29/57 anonim ***** válasza:
82%
Viszont ha én lennék a beteg, és szeretném a párom, nem várnám el tőle, h gondozzon, hisz előtte az élet, ne "pazarolja el" miattam. Legyen velem, ameddig szeretne, de ha már nem, akkor menjen nyugodtan, hisz átérezném az ő helyzetét is. Mindent feladni értem... főleg, ha fiatalok vagyunk... önzőség lenne a részemről. Éljen csak, találjon párt magának, nemzzenek gyermeket - hiába fájna pokolian, h elmegy, neki ez lenne a legjobb.
2011. szept. 2. 10:10
 30/57 anonim ***** válasza:
70%
Lehet én vagyok túl reális meg földhözragadt akkor, de szerintem nagyon nagy bolondság a szerelemre hivatkozva elcseszni a saját és a gyerekeid életét...
2011. szept. 2. 10:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!