Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együtt maradnátok a párotokkal...

Együtt maradnátok a párotokkal, ha kiderülne, hogy beteg?

Figyelt kérdés
Ismerős pár. 2 éve vannak együtt. Sokat civakodnak. A nőről kiderült,hogy SM-ben szenved,a párja elhagyta,bár csak szerintem ezért. A csaj nem sejti,vagy legalábbis nem mondja ki hangosan. Meg lehet vetni ezért a fickót? Végülis nem esküdött neki sírig tartó hűséget,de azért mégis durva.
2011. szept. 2. 09:25
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
72%
jó lenne ha azoknak az embereknek a párjai akik azt írták hogy elhagynák őket ha betegek lennének elolvasnák a hozzászólásaikat! szerintem átértékelődne a kapcsolatuk. egy párkapcsolat és egy házasság arról szól hogy segítsük egymást jóban-rosszban, betegségben is! egyébként ez jól példázza miért van annyi válás. amíg jól megy a szekér addig nagy a szerelem ha jön egy gond akkor gyorsan válás mert nehogy már tönkretegyem az életem... egyébként ezek az emberek gondoljanak bele mi lenne ha ők lennének betegek és mondjuk még évekig jó állapotban de a párjuk azt mondaná bocs de nekem így nem kellesz :) megérdemelnék.
2011. szept. 2. 10:15
 32/57 anonim ***** válasza:
77%
ha én lennék beteg én sem várnám el h mellettem maradjon! Sőt, rosszul is érezném magam, mert élhetne teljes értékű életet ahelyett h engem ápol... biztos nagyon fájna de én tuti elengedném h menjen... ekkora áldozatot nem kérhetek senkitől!
2011. szept. 2. 10:19
 33/57 anonim ***** válasza:
71%
10:15 visszajöttem, mert eszembe jutott még valami...de Te megfogalmaztad...a számból vetted a szót...
2011. szept. 2. 10:19
 34/57 anonim ***** válasza:
58%
érdekes mekkora mártír mindenki ha ő a beteg és akkor persze nem várná el a párjától hogy mellette maradjon, de ha a párja beteg akkor rögtön lelépne. hova tűnik akkor az a mártírság? másik kérdés. ha van egy egyészséges gyereked, 6 éves korában kiderül hogy gyógyíthatatlan súlyos beteg, mit csinálsz? rögtön beadod intézetbe mert nehogymár elcseszd az életed? a gyerek is és a férj is család. nem eldobható tárgyak. nyilván ha olyan a betegség hogy komoly gondozást igényel akkor fogadok valami ápolót de nem lépek le az első szóra mikor kiderül hogy beteg.
2011. szept. 2. 10:23
 35/57 anonim ***** válasza:
79%

A másik meg az, hogy ha tegyük fel valaki elhagyja a beteg párját és keres egy egészségeset, akkor mi lesz, ha az is beteg lesz...hiszen sose tudni. Akkor keres egy harmadikat?

Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, mintha zoknikról lenne szó. Van egy kedvenc zoknim, imádom hordani, kényelmes, csinos, de egy nap kilukad...így már nem jó hordani...csesszem el a talpam egy lukas zokni miatt?? Áh, veszek egy újat...igaz szerettem a régit, de hát minden elmúlik egyszer...

Nem mondom, hogy az ilyen emberek pusztuljanak a világról, de ne is keressenek komoly kapcsolatot!!!

23N

2011. szept. 2. 10:25
 36/57 anonim ***** válasza:
94%
Erre szerintem így nem lehet válaszolni..A férjemet én sem hagynám el semmiképpen, hiszen azért mentem hozzá,mert Ő számomra az igazi,de ha mondjuk "csak párkapcsolatban" élnék valakivel,akivel igazából előtte is sok gondunk,veszekedésünk volt,akkor csak azért,mert beteg nem maradnék vele,de nyilván igaz ez fordítva is,nem dobbantanék azonnal,mert kiderült,hogy beteg...
 37/57 anonim ***** válasza:
82%
A gyerek és a 2 éve kapcsolatbeni barát/barátnő azért teljesen más!!!
 38/57 anonim ***** válasza:
35%
Nem mártírság. Ha ő beteg akkor elhagyom ha én akkor nem maradok mellette. Annyira szeretem és tisztelem hogy nem akarok neki ekkora szenvedést okozni hogy ilyen magatehetetlen állapotban, sz@ros pelenkákat cserélve éljük a minden napjainkat. Én nem tudnám ezt megtenni érte nekem ez nem fér bele egy normális egészséges kapcsolatba házasságba és kész. Többre tartom a saját és az esetleges gyerekeim boldogságát és életét annál hogy ilyenben kelljen felnőniük. Ha ezt nem lehet megérteni akkor tudom sajnálni de attól még ez a helyzet.
2011. szept. 2. 10:36
 39/57 anonim ***** válasza:
85%

Na, akkor megszólal a "beteg" oldal.

Először is: 10:25 23/N, ritka tapló vagy. Emberek közé még mehetünk? Nem? Bocsi. :) Jó, tudom, nem így értetted, általában senki nem így érti, tudom én. :)

Nos, jelenleg a 22. évem taposom, 19 éves korom óta vagyok SM beteggé nyilvánítva, a diagnózis nem 100%-os, a másik lehetséges dolog az, hogy izületi problémáim vannak, egyik sem egy Hawaii nyaralás, szóval mindegy.

A kapcsolati része... Ez érdekes dolog, én általában nyílt lapokkal játszom, tehát aki ismer, tudja, hogy van ez a kórság, ergo nem lepi meg, ha pl. orvoshoz kell mennem. Én mindenkinek megadom az esélyt, hogy döntsön, ha menni akar, menjen, fiatal vagyok, keresgélek én is.

Amit sajnos itt látok kiütközni az az, hogy sokan SEMMILYEN SZINTEN nem ismerik ezt a betegséget... Pelenkázni? Gyerekek, ez a legvégső eset, a legnagyobb félelem, ami eltölti a betegeket, az általában a tolószék, ami sokaknál idősebb korban alakul ki. Ami érdekes számomra, hogy a férfiakat jobban gyötri ez a kór, pláne, ha 30-40 között derül ki - ez orvosilag is meg van erősítve.

Nagyon könnyen ítélkeztek, és dobnátok el beteg társatok, de egyet tartsatok szem előtt: Rohadt könnyű átkerülni ám a másik oldalra, sőt, ha megnézzük a mai állapotokat, 50 éves korára mindenki begyűjt valamilyen maradandó dolgot: vérnyomásproblémák (csak jelzem, hogy bármikor lehet agyvérzés a vége), cukorbetegség (rosszabb esetben vakság, esetleg amputálás), rák (senkinek nem kívánom, végignéztem egy ilyen leépülést), izületi gondok (megnehezíti a mozgást), sőt, baleseted is lehet, ami vezethet nagyon rossz irányba... Akkor is lelépnél a kórházi ágytól, mert jajj, lebénult?

A mai ember alapvető hibája, hogy azt hiszi, hogy vele ez nem történhet meg. Pedig de, megtörténhet, senki sem érinthetetlen.

És komolyan, mielőtt szörnyűségekről írtok, nézzetek utána dolgoknak legalább...

Ennél a betegségnél rengeteg múlik a hozzáálláson, és a táplálkozáson, mozgásformákon.

Köszönöm.

22/L

2011. szept. 2. 12:42
 40/57 anonim ***** válasza:
81%
utolsó,szerintem félreértetted,amit a 10.25-ös írt,ő pont azok ellen lázadt,akik azonnal dobják beteg társukat..csak gondoltam szólok..
2011. szept. 2. 13:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!