Együtt maradnátok a párotokkal, ha kiderülne, hogy beteg?
A másik meg az, hogy ha tegyük fel valaki elhagyja a beteg párját és keres egy egészségeset, akkor mi lesz, ha az is beteg lesz...hiszen sose tudni. Akkor keres egy harmadikat?
Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, mintha zoknikról lenne szó. Van egy kedvenc zoknim, imádom hordani, kényelmes, csinos, de egy nap kilukad...így már nem jó hordani...csesszem el a talpam egy lukas zokni miatt?? Áh, veszek egy újat...igaz szerettem a régit, de hát minden elmúlik egyszer...
Nem mondom, hogy az ilyen emberek pusztuljanak a világról, de ne is keressenek komoly kapcsolatot!!!
23N
Na, akkor megszólal a "beteg" oldal.
Először is: 10:25 23/N, ritka tapló vagy. Emberek közé még mehetünk? Nem? Bocsi. :) Jó, tudom, nem így értetted, általában senki nem így érti, tudom én. :)
Nos, jelenleg a 22. évem taposom, 19 éves korom óta vagyok SM beteggé nyilvánítva, a diagnózis nem 100%-os, a másik lehetséges dolog az, hogy izületi problémáim vannak, egyik sem egy Hawaii nyaralás, szóval mindegy.
A kapcsolati része... Ez érdekes dolog, én általában nyílt lapokkal játszom, tehát aki ismer, tudja, hogy van ez a kórság, ergo nem lepi meg, ha pl. orvoshoz kell mennem. Én mindenkinek megadom az esélyt, hogy döntsön, ha menni akar, menjen, fiatal vagyok, keresgélek én is.
Amit sajnos itt látok kiütközni az az, hogy sokan SEMMILYEN SZINTEN nem ismerik ezt a betegséget... Pelenkázni? Gyerekek, ez a legvégső eset, a legnagyobb félelem, ami eltölti a betegeket, az általában a tolószék, ami sokaknál idősebb korban alakul ki. Ami érdekes számomra, hogy a férfiakat jobban gyötri ez a kór, pláne, ha 30-40 között derül ki - ez orvosilag is meg van erősítve.
Nagyon könnyen ítélkeztek, és dobnátok el beteg társatok, de egyet tartsatok szem előtt: Rohadt könnyű átkerülni ám a másik oldalra, sőt, ha megnézzük a mai állapotokat, 50 éves korára mindenki begyűjt valamilyen maradandó dolgot: vérnyomásproblémák (csak jelzem, hogy bármikor lehet agyvérzés a vége), cukorbetegség (rosszabb esetben vakság, esetleg amputálás), rák (senkinek nem kívánom, végignéztem egy ilyen leépülést), izületi gondok (megnehezíti a mozgást), sőt, baleseted is lehet, ami vezethet nagyon rossz irányba... Akkor is lelépnél a kórházi ágytól, mert jajj, lebénult?
A mai ember alapvető hibája, hogy azt hiszi, hogy vele ez nem történhet meg. Pedig de, megtörténhet, senki sem érinthetetlen.
És komolyan, mielőtt szörnyűségekről írtok, nézzetek utána dolgoknak legalább...
Ennél a betegségnél rengeteg múlik a hozzáálláson, és a táplálkozáson, mozgásformákon.
Köszönöm.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!