Belebetegszem ebbe az érzésbe. Túl leszek ezen valaha?
Először is köszi, hogy idekattintottatok.
A helyzet a következő:
30 éves nő vagyok, a férjem 31. Van egy öccse a neve most legyen Ákos, 25 éves. Ákos még a gimnáziumi évei alatt ismerte meg a jelenlegi barátnőjét. Legyen a neve Anita.
Részletek nélkül írom: a férjem megcsalt Anitával. Ennek már pár éve. Nem lebuktak, hanem ő vallotta be. Se előtte, se utána nem lépett félre, nagyon jó férj, és apa. A gyerek miatt bocsátottam meg, de azóta tényleg helyre jöttünk.
Ákos semmiről nem tud. A gondom az, hogy belehalok akárhányszor összejövünk náluk, vagy nálunk. (Szülinap, névnap, stb.) Mosolygok, de belül őrjöngök, hogy egy helységben van Anita a férjemmel. Hogy óhatatlanul is szólniuk kell egymáshoz, vagy találkozáskor puszi-puszi.
Holnap lesz Ákos és Anita eljegyzése. Gondolom Anita gyönyörű lesz, bár ő alapban is az. Labdába sem rúghatok mellette. Annyira fáj már most, hogy fizikailag belebetegszek. Már érzem, hogy hőemelkedésem van.
Annyira gyűlölöm. Neki nem bocsátottam meg. De az a szörnyű, hogy mások előtt mosolyognom kell rá, mert csak mi hárman tudjuk a megcsalást.
Mit tegyek, hogy túllépjek?
Köszi, ha tudtok érdemben segíteni.
Szép estét!
Kata
Én nem értem a férjedet. Hogy képes ezt a dolgot egy életen át titokban tartani (mert ez a terve, nem?)? Hogy a csudába nem mardossa a lelkiismeret? Én arra is képtelen lennék egy ilyen eset után, hogy a tükörbe nézzek, nemhogy ártatlanul mosolyogjak a testvéremre és pusziszkodjak Anitával. Az meg mindennek a teteje, hogy végignézi, ahogy te szenvedsz. Vajon nem tűnt fel neki, hogy minden találkozás előtt megbetegszel? Nem sikerült összefüggést találnia? Vagy tényleg ennyire nincs a férfiakban empátia? Nem akar valami megoldást találni minderre? (pl. elköltözés, ha már nincs pofája vállalni a tettei következményét.).
Elnézést, ha túl szigorú vagyok a férjeddel, de nekem ettől felfordul a gyomrom. Maximálisan együttérzek veled, remélem, rendben zajlott az eljegyzés. Legközelebb esetleg túlozd el egy kicsit a tüneteket, és betegség ürügyén távol maradhatsz.
Egyébként milyen körülmények között csalt meg? Maga vallotta be, vagy te jöttél rá? Mit tett, hogy megbocsáss neki? Ez sem mindegy...
Még annyit, hogy én gondolkodás nélkül otthagynám. Ha marad a mostani helyzet, neked folyton Anita árnyékában kell majd élned, sosem érezheted magad igazán szépnek, magabiztosnak, hiszen a férjed egyszer őt választotta helyetted.
Vidd a gyereked, keress magadnak valakit, aki becsül, akinek Te vagy a legszebb... Én nem szeretnék ilyen apát a gyerekem mellé.
Sziasztok!
Az utolsó kommentekre azt írnám, hogy köszönöm az együttérzést. Semmi gond, ha valaki szigorú a férjemmel szemben, meg is érdemli ezeket a szavakat.
A helyzet az, hogy ez a megcsalás a házasságunk legelején történt, és azóta sok év eltelt boldogságban. (Leszámítva azt az évi 4-5 alkalmat, amikor találkozik a család.)
Elköltözni, és valaki mást keresni? Ez nem ilyen egyszerű. Egyrészt a férjem nélkül jobban szenvednék, és minden nap, mint így.
Na és az eljegyzésről... Este 8-kor kezdődött. Este 7-kor jött volna haza a férjem munkából, és indultunk volna. Este 7-re 39 fokos lázam lett, és úgy éreztem beszakad a mellkasom, meg a hátam. A férjemnek túlórázni kellett így ő sem tudott menni.
Láss csodát, ma reggelre se láz, se fájdalom.
én lefeküdnék az öccsével
bevallanám és kvittek vagyunk.
vagy nem feküdnék le vele, de azt állítanám.
az öccs hiába tagadna
hagynám hogy mindenki forrjon a levében, mindenki (Anita+férjem)a végsőkig beleőrüljön, aztán elmondanám az igazat.
mert én nem tudnék úgy élni, hogy ezt lenyelném!
Bolond! :D
Ezzel csak annyit érnék el, hogy utána már nem csak Anitára nem tudnék émelygés nélkül ránézni, de magamra sem a tükörben.
(Mellesleg ez is valami tudatalatti dolog lehet, hogy eddig valahányszor leírtam itt Anita nevét, mindig kisbetűvel írtam, és utólag javítottam ki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!