Ma éjszaka megint születik egy alom? Én minden egyes fialásnál belebetegszem az aggodalomba.
Neked van gyereked?
Gondolj arra,mekkora öröm,amikor megszületik. Ha a szuka ezt nem éli úgy meg,mint mi, szerintem valami hasonló végbemegy benn,ha lelkileg nem is,de hormonálisan igen,és ahogy vége,ő is eljut abba a " boldog lebegésbe",mint mi,emberek.
Köszönöm a normális válaszokat!
Adtam neki szőlőcukros vizet, a férjem, meg a doki maszírozza, klíma van a kennelbe, mit mondjak még?
Én nem hiszem, hogy az új alom világra jöttét ilyen lelki csapádként kellene megélned. A biológia egyik legfőbb törvénye, és késztetése minden élőlény számára a szaporodás. A kutyátok, minden évben tüzelne, és ha vemhes lenne, minden évben világra hozná az utódait, mindenféle segítség nélkül. Nem érez efölött sem örömet, sem elégedettséget, sem aggódást. Követi a természet, és a teste parancsát. Nálatok jó helyen van, mert gondosan ellátjátok, és szakember segít neki az egész folyamatban. Ennél többet nem tudsz, és nem is lehet érte tenni.
Az azért nekem kicsit furcsa, hogy "utálod" az egészet. Egy tenyésztőnek, ha igazán becsületesen, és az állataira is figyelve tervezi az újabb szaporulatot, inkább örömöt, és büszkeséget okoz, ha egészséges szép kiskutyák születnek. Persze, ez nyilván rengeteg többletmunkával is jár, amit egy idő után el lehet unni. De az egy egészen más probléma; ettől egy vemhes szuka, sem könnyebben, sem nehezebben nem fog megszülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!