Mitől függ, hogy egy kutya éjszaka alszik e vagy sem?
ne gondold.
Szokták mondani, az a kutya ugat, amelyik nem harap. Attól, hogy vircsaftot csap a dalmata, az még nem azt jelenti, hogy kemény házőrző, csak a bizonytalanságát próblja így leplezni.
Viszont amelyik nyugodtan kivár, mint a roti, az biztos cselekedni fog, mikor szükség van rá.
Az én németjuhászom is hasonlóan "alszik" az éjjel. És valóban csak akkor hallod a hangját, ha szükség van rá. Pl. ha jön a szórólapos, akkor ordítva ugrik a kerítésnek (nem is sűrűn kapunk lapot), viszont volt olyan, hogy jött ismerősöm (akit a kutya nem ismert) és azt hitte benyúlhat a kutyához, mert az nem ugatott rá, csak állt kétlábon a kerítésnél és nézte. Aztán mikor a csávó odanyúlt hozzá (simogatás céljából) ráfogott a karjára. Csak azért tudom, mert épp mentem ki a házból.
Mivel őrző-védőn tanult kutya nem tép amig nincs baj, csak fog.. ennyi volt a szerencséje, meg hogy én otthon voltam. Különben elálldigáltak volna ott egy darabig.
furi.. dalmatát még nem láttam mint őrkutya. :) Mondjuk, nem is éli "divatját" szegény fajta.
de, ha ilyen kis kemény.. tisztelet az övé! :) németjucis voltam.
hát.. őszinte leszek (és nem sértés, tehát senki ne vegye magára) én sem bíznék a rajzos (fekete-cser) németjucikban. Azokból valahogy kinevelték az örző-védő szellemet (mivel mindenkinek az kellett a nagy divatja miatt, nem lehetett agresszív állat), de egy fekete, vagy ordas az szerintem tökéletes munkakutya. :)
Persze megfelelő tenyésztésből, jó vonalú szülőkkel.. :)
Mondjuk én nem ismerem a dalmatákat. :) Egyet..látásból! :D
Még mindig németjucis voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!