Ma éjszaka megint születik egy alom? Én minden egyes fialásnál belebetegszem az aggodalomba.
"Megvan a véleményem arról aki ezzel foglalkozik. :\"
Ugyan mondd már meg, hogy mi az a híres vélemény! A tenyésztőnek ez a dolga, nagyokos!
Sajnálom és megtudom érteni a helyzetedet! Nekem ugyan közöm nincs a tenyésztéshez, de két kan kutyás szerető gazdiként én sem tudnám végig nézni, ahogy valamelyik "szenved". Gondolom ez nem igen a te üzleted, már ha abból indulok ki, hogy a párod foglalkozott ezzel régen is és most is. A kutyus gondolom jó kezekben van, így próbálj megnyugodni és aludni.
Én egy idegen kutyus ellését sem tudnám jó szívvel végignézni.
Én még csak 3 éve tenyésztek, de az én férjem is utálja. Egyszerűen nem bírja a látványt, és a kiskutyákat is csak 2-3 hét után szereti nézni. Ez van...nem vagyunk egyformák. Én egész éjjel ott vagyok a szukánál, általában nincs komplikáció, de megnyugtatja a szukát, ha ott van a falkavezér, segítek neki a láda tisztán-tartásában, ha sűrűn jönnek a kölykök, akkor szárazra törölöm a kölyköt és segítek cicire tenni.
Tényleg ez az élet rendje. A szukák nagyon jól csinálják, általában nem kell segítség, mindent megoldanak egyedül. Én figyelem, hogy melyik kölyök mikor jött világra, mennyi idő telik el két kölyök között. Ez van mikor 3-4 óra, de van, hogy 30 percenként jönnek a kölykök. Az állatorvosom nekem is készenlétben van, bármikor hívhatom, de nem szokott lenni probléma (kopp-kopp). Kb. egy nappal a kölykök megérkezése után jön ki, ellenőrzi, hogy maradt e a szukában kölyök, magzatburok, méhlepény, stb. ha szükséges ekkor kap oxitocint.
Szerintem ne reagáld túl. A férjed biztosan jól végzi a dolgát, ha már 10 éve csinálja, te nem tudsz tenni semmit. És nyugi...
"Ugyan mondd már meg, hogy mi az a híres vélemény! A tenyésztőnek ez a dolga, nagyokos!"
Nincs már elég kutya a világon aki szenved meg nincs gazdája? Nem inkább azokat kéne befogadni az embereknek mint hogy erővel megdugatjátok a kutyát, hogy szüljön?
Jó fej emberek vannak, ha valaki felelőtlenül szaporít, akkor azért hülye, ha meg valaki alapos, felkészült, de aggódik a kutyájáért akkor azért...no comment.
Remélem megszülettek a kölykök, és minden rendben mindenkivel:)
Megkérdezhetem, hogy milyen fajta kutyák? És hogy hány kölyök lett?
Sok örömet hozzájuk, és jó gazdikat kívánok a kicsiknek!
Kérdező!
Kicsik jól vannak? Engem is érdekelne milyen fajta kutyusok?
"Jó fej emberek vannak, ha valaki felelőtlenül szaporít, akkor azért hülye, ha meg valaki alapos, felkészült, de aggódik a kutyájáért akkor azért..."
Igazad van Szellőlány! Egyeseknek mindegy, hogy mi a téma, csak azért irkálnak ide, hogy kiéljék kötözködő hajlamukat. Ha fehér valami azért nem jó, ha fekete azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!