Miért házasodtok össze?
Ez a kérdés a határontúli magyarokhoz szól leginkább.
(Erdély,Délvidék,Felvidék,Kárpátalja stb.)
Miért házasodtok meg az adott országban élő többségi nemzet tagjaival?!És utána miért fogadjátok el azt is,hogy "egyértelműen"az adott nemzeti többséghez tartozó legyen csak gyermeketek és vele is már sokszor csak románul,szerbül,szlovákul beszéltek szülöként!
Malina Hedviget sajnáltam azért ami vele történt,de már nem érdekel a sorsa,mert ő mindenek ellenére szlovák férjet választott és szült is neki már két szlovák gyermeket...
Szerbiai magyar vagyok,nekem is volt szerb barátom még tinikoromban!
De!Férjezmenni még véletlenül sem szerettem volna...
A családunkban van ilyen házasság!Míg a lángoló szerelem tartott addig semmi sem volt bántó a lánynak,nos mostanára már alábbhagyott,most kezdett el elősször panaszkodni!
Ennél a családnál is csak szerbül tudnak a gyerekek!
Hogy ő mennyi mindenről lemondott...
Jómagam is határontúli magyar vagyok!
Éppen ezért tettem föl ezt a kérdést,mert aggaszt a dolog,zavar és elszomorit
Én erdélyi vagyok és csakis abban az esetben kezdenék román úriemberrel, ha ő is hajlandó lenne megtanulni magyarul, tisztelné az én szokásaimat, terveimet.
Van egy barátnőm, akinek román párja van, folyton vesződnek, nem is tudom miért vannak együtt. Talán az egyik ok a pénz...vagy annak a félelme, hogy egyedül marad. Asrác ortodoxá akarja keresztelni a csajt, pontosabban a csaj szülei, a srác nem tud 2 szót magyarul, annyit, hogy "szervusz"-amit egyébként a románok is használnak. Már most megtíltotta, hogy a későbbi gyermekeikkel magyarul beszéljen a csaj, vagy hogy egyáltalán magyarul beszéljen vele. Az esküvő természetesen román haccacáré, ortodox lagzi lenne...Nem tudom mit akar a csaj, de nagyon megbánja szerintem...
Az a gond, hogy csodálkozik, vajon őket miért nem hívjuk magunkkal ha megyünk nyáron kirándulni. Csak mert hánynom kell a pasijától...
Szóval nekem semmi bajom amúgy a románokkal, akik viszont tisztelnek bennünket és nem akarnak "áttéríteni". Ismerek nagyon nagyon rendes román férfiakat is.
Az én párom viszont magyar és soha el nem tudnám képzelni egy románnal "átuncsálgatni" a saját otthonomban. A gyerekről nem is beszélve.
Azt meg, hogy Erdély ismét Magyarország legyen mi sem érjük már meg hajason!
21-L
én szlovíkiai magyar vagyok.A párom viszont kevert házasságbol szuletett,alapjáraton magyarul beszél,de mégis szlovák nemzetiségu.
De ha teljes szlovák lenne,akkoris szeretném,mert egy ember nem azért kedveli a másikat,mert érdekli,hogy mégis milyen nyelven beszél,bár jo az,ha az anyanyelveden tudsz szolni a párodhoz,de vannak ennél fontosabb dolgok is.
Megeskudni kb a kovetkezo éveben fogunk,most koltozunk át csehországba,és már van egy 3honapos kislányunk.
Persze,vmi magyar-gyulolo szlovák kocsoggel nem jonnék ossze,az csak természetes.
09:54-ES!
Te határontúli magyar vagy?Ha nem akkor egyáltalán nem érted és nem is érheted,hogy miről beszélünk!
Pl.a fodrászcsajszim(amúgy a párom régi ex-e :)) )
is férjhezment egy szerb palihoz,aki abszolút elnyomja őt,
nem engedi,hogy a fiúkhoz magyarul beszéljen,nem engedi szolizni,nem vehet meg magának szinte semmit....
Ezért a fodrászcsaj anyja még mindég a páromat sírja vissza....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!