Mennyi pénzt adtok be a közös kasszába, úgy hogy még otthon laktok a szülőkkel?
Na, nincs is itt ilyen nagy válság... :-/
A szülők megtehetik, hogy ne kérjenek - a fiatalok többsége 250-300 ezret (500??? :-o) keres...
Abból hazaad jobb esetben 10 ezret (20-25?)... :-/
A kaja tök olcsó..., sőt legtöbbeknél szinte nincs is...
(Nálunk ez sajna 1 fő/napi 1000-1500 Ft) - de hát mi más család vagyunk...:-/
Mások "önmaguk fizetnek minden egyebet" - ami kijön 10e ft-ból...:-/
Kemény világot élünk....!!! :-/
Kedves Kérdező!
Én amikor min. bért - 88ezer ft (értsd 2 diplomás köztisztviselői bért+nyelvvizsga!! :-o) kerestem, akkor havi 40 ezret kellett, hogy hazaadjak...
5-en vagyunk -1 kiskorúval+egy nyugdíjassal...
Azaz 3 keresővel...
Én 50-et adtam (40+10diákhitelem) nővérem 32-őt (bizonyos okok miatt), aktív apukám a teljes fizetését 100ezer körül...
Netto családi bevétel 200e körül.
Ebből
gáz -átlag 32ezer (tél-nyár)
villany - 12ezer
telefon/internet/kábeltv 10ezer
víz 6200
autó, benzin 20ezer
ennivaló - cc. 5 személyre 90-100 ezer körül
egyéb: havi 40-50 körül...
Nagyjából számold Te is ki, hogy a szüleid mennyit költenek..., és gondold át, mennyit vállalsz ebből...
Az vicc, hogy egyes fiatalok itt 250-300ezer körül keresnek, és kemény 20 ezer ft-nál már sírnak, költöznek... :-/
Gondolom a szülök meg a havi 68ezres kis nyugdíjukból fizetik a fűtést (30ezer) villanyt (12ezer) vizet (6200) és akkor jobb esetben marad vénségükre 5-6ezer forintjuk egy hónapban kajára... :-/
Szerencsétlen öregek... :-/
Nagyon sok dologtól függ.
Ha a családnak csak a bérből - fizetésből van jövedelme, akkor meg kell osztani a költségeket. Leülni a számlákkal és kis matek.
Ha a munka után és/vagy hétvégén otthon még dolgoznak a családtagok (vállalkozás, őstermelők stb.) akkor lehet, hogy a mindennapi megélhetést fedezni lehet belőle és a munkahelyi fizetésből nem is szükséges adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!