Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi pénzt adtok be a közös...

Mennyi pénzt adtok be a közös kasszába, úgy hogy még otthon laktok a szülőkkel?

Figyelt kérdés
Jövő hónap elejétől kezdek dolgozni. Az első munkahelyem lesz,minimálbéres fizetéssel,és a próbaidő után elvileg étkezési utalvánnyal.Az lenne a kérdésem,hogy mennyit "illik" beadni a közös kasszába? Tudom,hogy nagyon sokba van fenntartani egy lakást, a közüzemi díjaktól kezdve az étkezésig,de szeretnék magamnak is félretenni,gyűjtögetni hiszen nem tudjuk mit hoz a jövő. 20/N
2011. aug. 25. 13:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ja és ezek után jutottam elhatározásra,hogy nem csak a munkahelyem miatt,de most már a szüleim miatt is meglépek itthonról január-február környékén.
2011. aug. 27. 12:51
 22/25 anonim ***** válasza:
Az én szüleim nem kértek pénzt, amíg otthon laktam, így én vásárolgatni szoktam, meg ünnepekre nagyobb ajándékot venni (porszívó, mosógép stb...), illetve kifizettem az internetszámlát. A barátom szülei havi harmincat kértek, plusz a barátomnak kellett vennie minden ételt magának, papírzsepit, mosószert stb..., internetet fizetni, és ha csúszott egy napot a pénzleadással, akkor ment az ordibálás, így mi inkább összeköltöztünk egy nagyon olcsó albérletbe. Úgyhogy ez a pénzleadósdi eléggé szülő függő, szerintem kérdezd meg a szüleidet, hogy ők mennyire gondoltak.
2011. aug. 27. 12:57
 23/25 anonim ***** válasza:

Na, nincs is itt ilyen nagy válság... :-/

A szülők megtehetik, hogy ne kérjenek - a fiatalok többsége 250-300 ezret (500??? :-o) keres...

Abból hazaad jobb esetben 10 ezret (20-25?)... :-/

A kaja tök olcsó..., sőt legtöbbeknél szinte nincs is...

(Nálunk ez sajna 1 fő/napi 1000-1500 Ft) - de hát mi más család vagyunk...:-/

Mások "önmaguk fizetnek minden egyebet" - ami kijön 10e ft-ból...:-/

Kemény világot élünk....!!! :-/

2011. aug. 27. 13:22
 24/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én amikor min. bért - 88ezer ft (értsd 2 diplomás köztisztviselői bért+nyelvvizsga!! :-o) kerestem, akkor havi 40 ezret kellett, hogy hazaadjak...

5-en vagyunk -1 kiskorúval+egy nyugdíjassal...

Azaz 3 keresővel...

Én 50-et adtam (40+10diákhitelem) nővérem 32-őt (bizonyos okok miatt), aktív apukám a teljes fizetését 100ezer körül...

Netto családi bevétel 200e körül.

Ebből

gáz -átlag 32ezer (tél-nyár)

villany - 12ezer

telefon/internet/kábeltv 10ezer

víz 6200

autó, benzin 20ezer

ennivaló - cc. 5 személyre 90-100 ezer körül

egyéb: havi 40-50 körül...

Nagyjából számold Te is ki, hogy a szüleid mennyit költenek..., és gondold át, mennyit vállalsz ebből...

Az vicc, hogy egyes fiatalok itt 250-300ezer körül keresnek, és kemény 20 ezer ft-nál már sírnak, költöznek... :-/

Gondolom a szülök meg a havi 68ezres kis nyugdíjukból fizetik a fűtést (30ezer) villanyt (12ezer) vizet (6200) és akkor jobb esetben marad vénségükre 5-6ezer forintjuk egy hónapban kajára... :-/

Szerencsétlen öregek... :-/

2011. aug. 27. 13:32
 25/25 Dozer007 válasza:

Nagyon sok dologtól függ.

Ha a családnak csak a bérből - fizetésből van jövedelme, akkor meg kell osztani a költségeket. Leülni a számlákkal és kis matek.

Ha a munka után és/vagy hétvégén otthon még dolgoznak a családtagok (vállalkozás, őstermelők stb.) akkor lehet, hogy a mindennapi megélhetést fedezni lehet belőle és a munkahelyi fizetésből nem is szükséges adni...

2011. dec. 16. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!