Mennyi pénzt adtok be a közös kasszába, úgy hogy még
otthon laktok a szülőkkel?
A szüleidtől kérdezd. Én igazából semmit sem fizetek. De soha nem kérek semmire pénzt, a kajától kezdve a tandíjakig midnent én fizetek. Anyukám azt mondta ennyi is elég nagy segítség, a többit meg tegyem félre.
2011. aug. 25. 14:17
12/25 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék még elköltözni,igaz sokkal jobb lenne,hogy a magam ura vagyok,de minimálbérből egyedül fenntartani egy albérletet... Amit odaadok a lakbérre,az inkább rajtahagyom a számlámon. Az albérletek is olyan 25000-30000-tól kezdődnek... :-(
Ezt mindenképpen magatoknak kell megbeszélni, hogy a szüleidnek mennyire lenne szüksége, te mennyit tudsz adni stb.
Én a főiskola után egy évig laktam otthon, aztán férjhez mentem. Abba az egy évben nem adtam nekik külön pénzt, az esküvőre gyűjtögettem.
A testvérem otthon lakik még, ő sem ad be havi x összeget. Az autót tankolja, többször bevásárol meg hasonlók.
2011. aug. 25. 14:27
Külföldön vagyok személyi titkár egy irodában. Érettségi-angol, német nyelv van. Hétvégén vagyok csak otthon, arra nem veszek külön lakást.
2011. aug. 25. 14:27
Szülő vagyok, már kereső gyerekemmel élek együtt. Nem kértem sem a rezsibe, sem a kajába. A fiam havi 20.000 fundamentát fizet és kocsit tart fenn, /amivel szükség esetén én is utazhatok/+ telefon, szórakozás, ruha stb. költségeit fizeti. Ha még marad azt is félreteszi. Cserébe ő végzi a ház körüli munkák egy részét.
Szüleiddel beszéld meg. Sztem a létszámarányos elosztás reális lehet, ha nagyjából egy szinten vannak a jövedelmek.
2011. aug. 25. 14:28
Én amikor elkezdtem dolgozni kérdeztem szüleimet, nekem azt mondták h nem kell semmit beadnom, viszont ha valamire szükségem van akkor azt magamnak kell állnom.
2011. aug. 25. 15:20
Semmit se, viszont már nem kell rám költeni, a ruháimat, cipőimet, sminket, tisztálkodószereket, informatikai cuccokat, könyveket, szóval minden extrát magamnak fizetek, ami már nagy mínuszt jelent, így mindenki elégedett.
2011. aug. 25. 15:39
Nálunk 180 ezer az összes rezsi, 270 ezer nettót keresek, 3an vagyunk, szóval a rezsi 30%-át adom bele ami 60 ezer.
25f
2011. aug. 25. 15:53
Nincs kiszabva. Tul sokat nem tudok adni, mivelhogy eleg keves a fizetesem, lakberre nem jutna, ezert lakom meg itthon. Tanulok is munka mellett, ez is penzbe kerul, internet- telefon szinten az en kasszamat terheli, a kajat is nagyjabol megveszem magamnak, itthon csak este szoktam enni. En csak a kajaba szoktam belepotolni, de azt sem ugy, hogy itt van x osszeg kajara, hanem, amikor en fozok vagy sutok valamit, ahhoz en veszem meg a hozzavalokat.
2011. aug. 27. 10:41
Én havi 72-76ezer nettót keresek váltózóan.Eleinte semmi pénzt nem akartak elfogadni,én adtam nekik 20ezret.Idén januárban felvetették,hogy adjak 30ezret.Én belementem.Az abszurd az egészben,hogy 2napot csúsztam az egyik alkalommal(csak 25ezret fizettem ki,így csak 5e-el lógtam),na abból lett olyan vita,hogy én egy semmire kellő vagyok stb stb.
2011. aug. 27. 12:51
Kapcsolódó kérdések: