Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg finoman a...

Hogy mondjam meg finoman a páromnak, hogy legyen kicsit ápoltabb?

Figyelt kérdés

Pl reggel mikor felkel, nem az az első dolga, hogy fogatmos, hanem még lustálkodik, kávézik. Én nagyon nem szeretem ha fogmosatlanul akar megpuszilni. Meg amúgysem most alaposan fogat, néha lepedékes( ez zavar a legjobban)... A körömvágást, borotválkozást is mindig kell mondjam. Ha én nem tenném be a pólóját a szennyesbe, akkor felvenné mégegyszer. Ha este nagyon álmos akkor már nem tusol le, csak ha mondom neki. Kérlek, ne mondjátok, hogy hagyjam el, mert nem fogom emiatt, nagyon szeretem, amúgy tökéletes a kapcsolatunk, csak azek a dolgok zavarnak. Én meg túl higiénikus vagyok, egy nap 2szer letusolok, 3szor fogatmosok, minden ruhát csak egyszer veszek fel. Lehet én meg már túlzásba viszem, de ilyen vagyok.

Hogy mondjam el neki, hogy ne érezze nagyon rosszul magát? Hogy vegyem rá finoman, hogy változtasson?

2011. aug. 25. 11:13
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
63%

" A kérdező kommentje:

Nem a reggeli szájszaggal van bajom, hanem, hogy lepedékes a foga.

Látom sokan nem akarják megérteni, hogy miről beszélek."

Te meg azt nem akarod megérteni, hogy ezt szépen meg tudod mondani neki, vagy együtt elmenni fogorvoshoz, és ennek kapcsán rávezetni a helyes fogápolásra, vagy venni egy elektromos fogkefét, ami leszedi. Ezek az opciók.

2011. aug. 25. 11:55
 52/67 A kérdező kommentje:
Meg tudom külömbözteni a sárgás, nem hófehér fogat a lepedékestől. Az enyém se hófehér, pedig nagyon alaposan mosom. De az övé lepedékes. Fogmosás után kevésbé, előtte nagyon. Nekem szerintem akkor se lenne ilyen ha egy hónapig nem mosnám. Nem értem mitől van.
2011. aug. 25. 11:59
 53/67 anonim ***** válasza:
78%

Az, hogy megemlíti az ember, hogy mi a gondja, szerintem nem anyáskodás. És sajna van akinek úgy kell, mint egy gyerekkel, mert, ha direktbe megmondjuk, dafke sem csinálja. :)

Amúgy jót írt az egyik előbbi. Fogkő.

Én is azért írtam, hogy vidd fogorvoshoz, hogy hátha ő talál vmit, nem pedig azért mert ő fog vele kéz a kézben fogat mosni.

Egyébként tuti, hogy lepedék? Csak mert ahogy írtad ezt a sárga jelzőt, lehet, hogy a kávézástól színeződött el. Akkor meg sikálhatja a végtelenségig.

2011. aug. 25. 12:00
 54/67 anonim ***** válasza:
Esküszöm életemben nem láttam még milyen az a lepedékes fog,akkor én nagyon szerencsés lehetek.
2011. aug. 25. 12:01
 55/67 anonim ***** válasza:
85%
Miért rohadnának ki a fogai? Ha valaki eljár félévente fogorvoshoz, akkor nem fognak kirohadni. A genetika is számít(ha biológus vagy, ezt tudod), tehát lehet, hogy tökéletesen mossa, mégis kirohad.
2011. aug. 25. 12:04
 56/67 anonim ***** válasza:
51%

Ha (!) eljár félévente. De akinek lepedékes, nem tudom elképzelni, hogy a rutinra is rendesen eljár.

Bio

2011. aug. 25. 12:14
 57/67 anonim ***** válasza:
77%

Én sem tudom, hogy lehet lepedékes a fog, ha este-reggel mossa. De még ha kétszer végighúzza a fogkefét a frontfogain, akkor sem maradhatna látható lepedék.

Fogdoki.

De könyörgöm, nehogy te vidd el. :)

2011. aug. 25. 12:15
 58/67 A kérdező kommentje:
Lehet tényleg valami más baj van. Fogkő vagy rossz tömés miatt, nem tudom. Kétszer megmossa naponta mindig. Van hogy háromszor is. Mégis ott van..:(
2011. aug. 25. 12:19
 59/67 anonim ***** válasza:
64%

Szegény párod, ha ezeket a kommentjeidet látná...

Mondd meg neki és kész, ezen nem kell semmit sem túlkomplikálni, amúgy meg tényleg lehetnél kicsit lazább is, nem ebben a fog témában, hanem úgy általánosságban a kapcsolatotokban...

Nem bántásként írtam ezt most, hanem hogy kicsit szerintem neked is kellene változtatni!

2011. aug. 25. 12:33
 60/67 anonim ***** válasza:
0%

Persze, hogy nem kell úgy "túlzásba" vinni a tisztálkodást mint a kérdező. Mindenkinek meg van a már jól bevált módszere erre a célra.

De azért az már nem szép dolog, ha valaki ennyire elhanyagolja a szájápolást, meg minden.

2011. aug. 25. 12:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!