Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg finoman a...

Hogy mondjam meg finoman a páromnak, hogy legyen kicsit ápoltabb?

Figyelt kérdés

Pl reggel mikor felkel, nem az az első dolga, hogy fogatmos, hanem még lustálkodik, kávézik. Én nagyon nem szeretem ha fogmosatlanul akar megpuszilni. Meg amúgysem most alaposan fogat, néha lepedékes( ez zavar a legjobban)... A körömvágást, borotválkozást is mindig kell mondjam. Ha én nem tenném be a pólóját a szennyesbe, akkor felvenné mégegyszer. Ha este nagyon álmos akkor már nem tusol le, csak ha mondom neki. Kérlek, ne mondjátok, hogy hagyjam el, mert nem fogom emiatt, nagyon szeretem, amúgy tökéletes a kapcsolatunk, csak azek a dolgok zavarnak. Én meg túl higiénikus vagyok, egy nap 2szer letusolok, 3szor fogatmosok, minden ruhát csak egyszer veszek fel. Lehet én meg már túlzásba viszem, de ilyen vagyok.

Hogy mondjam el neki, hogy ne érezze nagyon rosszul magát? Hogy vegyem rá finoman, hogy változtasson?

2011. aug. 25. 11:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 A kérdező kommentje:
nem tudom, hogy mondjam meg neki, hogy ne bántsam meg. Megharagudni nem fog, de kínosan fogja érezni magát és azt nem akarom. Főleg a lepedékes fog zavar. Ne mondja senki, hogy az természetes...Néha egyszerűen képtelen vagyok megcsókolni, mikor látom, hogy lepedékes a foga.
2011. aug. 25. 11:25
 12/67 anonim ***** válasza:
68%
mindkettőtöknek kell változni egy picit. valahogy csináld közös programnak ezeket: míg ő borotválkozik, te hajat szárítasz, aztán összebújhattok, vagy ha fáradt este, akkor együtt fürödjetek, ajánld fel neki, hogy megmasszírozod közben vagy utána..
 13/67 anonim ***** válasza:
70%
Mond meg neki, hogy ez téged nagyon zavar és ez tényleg a nünükéd, és ha neki is van veled szembe zavaró dolga akkor hallgasd meg és tegyetek együtt közösen egymásért a saját nünükétek ellen. :)
 14/67 anonim ***** válasza:
64%

Hogy mondd meg? Hát egyenesen. Simán. Nme tudom, hogy lehetne máshogy.

Amúgy, ha nem haragszol meg kicsit mániás vagy. Ezek egy emberrel együtt járnak. Ő nem egy ideál, hanem egy ember.

15/67 anonim ***** válasza:
89%

Hát a te szempontodból akkor én is ápolatlan vagyok. Reggel felkelek megreggelizek megkávézok sőőőt elszívok egy szál cigit majd mindezek után mosom csak meg a fogam. No a mindennapi fürdést azt én se adnám lentebb. De igenis vannak olyan ruhák (persze nem ebben a dög melegben), amiket több alkalommal is felveszek. na ezt csak azért írtam le, hogy kicsit védjem a párod.

Ilyen típusú problémák nálunk is adódnak. nem vagyok szívbajos. megmondom neki, hogy illene már borotválkozni és szükség lenne egy sokkal alaposabb arctisztításra mint a megszokott, hogy lehet keresni kellene egy másik pólót (nem a koszosság miatt, hanem az alkalom miatt), hogy takarítsd ki a cipődet ha fel akarod venni.

2011. aug. 25. 11:26
 16/67 anonim ***** válasza:
86%

Nyilván nem foglak meggyőzni arról, hogy reggeli előtt fogat mosni nem túl okos dolog (mindennek más úgy az íze), meg arról sem, hogy ha az ember néha nagyon fáradt, belefér, hogy éjjel helyett reggel zuhizzon.... szerintem.

El ne hagyd egyébként. :)

Ha nagyon zavar mindez, úgyis mondani fogod neki, vagy nagyon sértőn vagy kevésbé sértőn - bár szerintem már most is érzékeli a problémád (hiszen szólsz neki, hogy zuhizzon, vágjon körmöt, borotválkozzon, úgyhogy nem lesz neki nagy újdonság.

2011. aug. 25. 11:26
 17/67 A kérdező kommentje:
Igen, ezeket mondom, tudja is, hogy ezekben kell változtasson. De mikor lepedékes a foga? Azt sosem mondtam. Létezik, hogy ő nem veszi észre?
2011. aug. 25. 11:29
 18/67 anonim ***** válasza:
85%

Én vagyok, aki írta, hogy nem egy ideál.

A lepedék tényleg nem jó.

A férjemmel ugyan ez volt.

Amikor észrevettem, másnap együtt mostam vele fogat.

Mondtam neki: "Drágám, úgy látom, nem jó technikával mosol fogat!" Belenéztem a szájába. "Egy kicsit lepedékes is. Felül is meg kell mostni jobban. Figyelj oda, mert elveszítheted a fogaidat így!"

Semmi sértődés nem volt belőle.

19/67 anonim ***** válasza:
84%

A szexet és a szerelemet az különbözteti meg, hogy azzal akivel együtt voltunk fel akarunk-e kelni másnap vagy sem. Szex esetén nem. A szerelemben viszont amit leírtál nem probléma. Csipás szem? Na ne már. Általában aki alszik, találkozik vele... Vagy az az elvárás, hogy reggel míg te alszol szaladjon a fürdőszobába, tusoljon, borotválkozzon, állítsa be derékszöggel a haját, mosson fogat, vágja méretre a szőrt stb., mert te nem azt az embert választottad aki reggel felkel melletted?

Ha zavarnak ezek a dolgok változtass úgy, hogy ne vegye észre. Csald be a fürdőbe, és zuhanyozzatok együtt pl...

20/67 anonim ***** válasza:
42%

11.23-as vagyok. Olvastam a közben jött válaszokat. Lehet akkor, hogy a kérdezövel meg velem vannak orbitális gondok. Èn egyszerüen felkelek, és az az elsö, hogy kimegyek a fürdöszobába, letusolok, megmosom a fogam, megfésülködöm. Aztán persze visszafekszem az ágyba a párom mellé, és ha van idö, hentergünk még egy kicsit. De eleve ez a saját magunk és a másik iránti tisztelet, hogy higiénikusak és jóillatúak vagyunk amikor a szerelmünk fekszik mellettünk. Aztán ha felkeltünk az ágyból, kimegyünk a konyhába, kávézunk, reggelizünk, de kávézás közben is rá merek lehellni, mert nem büdös a szám, mivel eleve fogmosással indítottam... Aztán reggeli után ismét fogat mosok, mert kaja után is kell.

Az exem olyan volt mint a kérdezö exe. A mostani párom viszont olyan, mint én. Szerencsére.

2011. aug. 25. 11:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!