Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen az anyám?

Miért ilyen az anyám?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy soha nem hagy aludni. Mindig felkelt, de nem azért, hogy pl segítsek valamit vagy hasonló, hanem csak azért, hogy ne aludjak. Nem tudom miért szúrja a szemét, hogy alszom, de nagyon rossz, hogy egész nyáron nem vagyok kipihent, és suliidőben, hétvégén is ez van... olyankor sem hagy aludni. :S Ha pedig megkérdezem, hogy miért csinálja ezt, akkor az a válasz, hogy mert.
2011. aug. 24. 13:00
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
77%

Nem bunkó. Bunkóság az egész más.

Egyszerűen elvárja, hogy betarts egy normális napirendet az ő házában. Ebben igaza van. És a reggel 9 abszolút nem korai. Mondjuk 15 évesen akár be is segíthetnél néha, talán erre próbál finoman célozni, hogy ne csak mereszd a s.egged egész nap, hanem mozdulj meg végre.

2011. aug. 24. 13:18
 12/55 anonim ***** válasza:
85%
Kibújt a szög a zsákból...:/
2011. aug. 24. 13:19
 13/55 anonim ***** válasza:
81%

De amúgy segítesz valamit? Mert anyu is szokta nekem mondani, hogy nem segítek semmit...erre én: nem is mondod, hogy kéne segíteni valamit... erre ő: elég szomorú, hogy nem jut magadtól eszedbe...

Persze, hogy nem esik jó, de valljuk be igaza van... aztán azóta már egyre több mindent csinálok magamtól.

Az egy dolog, hogy nem mondja, hogy segíts, de attól még lehet rá szüksége... Szerintem biztos ezért kelt fel, csak nem mondja, mert tök jó lenne, ha magadtól is eszedbe jutna.

2011. aug. 24. 13:19
 14/55 A kérdező kommentje:
De igen, én veszek magamnak kaját. Vagy ha ő, akkor az én pénzemből. A villanyt, ilyesmit nem fizetem, csak a mobil előfizetésem.
2011. aug. 24. 13:20
 15/55 anonim ***** válasza:
86%
Azt hiszem,ballagunk át az erős túlzások mezejére...
2011. aug. 24. 13:22
 16/55 A kérdező kommentje:

Kérdezte valaki... apám 42, anyám 38 éves.

Jó, lehet hogy kéne segítenem, de amég ők a tesómmal kivételeznek, én nem fogok. Mert ez így nem jó. Ő focizik, minden meccsén ott vannak, minden hétvégén, ellenben nekem 1 év alatt egy lóversenyem lett volna, de nem jöttek el. Mégcsak el sem vittek, magam intéztem az oda-vissza uttat, akkor még 12 évesen, egyedül. Pedig nem volt közel.

2011. aug. 24. 13:24
 17/55 anonim ***** válasza:
36%

És mennyibe kerül egy havi kajád? Mennyiből jön ki?

Egyébként 11-től 9-ig az 10 óra, ezalatt kipihenheted magad, semmi szükséged többre.

18/55 anonim ***** válasza:
79%

nekem azért hisztizik, hogy egész nyáron (most is, csak 5-10 perces ebéd utáni pihenőt tartok) tanulok, és a tanulás miatt nem segítek semmit, bezzeg ő egyszerre tanult meg dolgozott is.. aha.. :D

én suli közben is állandóan, rendesen tanulok, meg minden, akkor is beszól valamiért, meg amúgy is mindig talál rá okot, hogy kiabáljon. de már 'hozzászoktam', meg amúgy is megyek koleszba 1 hét múlva:D

de amúgy mostanság én is 7-8-9 körül magamtól felkelek, mert most minek aludjam át a fél napot? inkább tanulok..

15/L

19/55 anonim ***** válasza:
50%
Hol dolgozol? Csak azért kérdem, mert te fizeted a kaját...
2011. aug. 24. 13:25
 20/55 anonim ***** válasza:
37%

Anyukád nem bunkó. Én is fel szoktam ébreszteni a 18 éves öcsémet, és nem csak hétvégén, hanem reggel 7-8 körül, amikor megyek dolgozni.

Miért? Mert a gyomrom kifordul a lusta emberektől, akik 10-12 órát alszanak. És én sem azért keltem föl az öcsémet, hogy felsoroljam neki, hogy mit kellene megcsinálni, hanem azért, mert egy ennyi idős embertől már elvárható, hogy magától megcsináljon dolgokat. Pl. elmenjen bevásárolni, felporszívózzon, stb.

Én 15 évesen nyaranta beállítottam az órát 7-re, fél 8-kor kimásztam az ágyból. Akkor is, ha semmi dolgom nem volt, de én sz*rul éreztem magam, ha tudtam, hogy a szüleim dolgoznak, én meg csak lopom a napot.

Te sem vagy már 5 éves, hogy ennyit kelljen aludnod. És ne mond, hogy amikor 2 hónapja 8-10 órákat alszol nem vagy kipihent.

2011. aug. 24. 13:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!