Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan csináljam végig, hogy...

Hogyan csináljam végig, hogy ne őrüljek bele?

Figyelt kérdés
Próbálok rövid lenni: A férjemmel gondozzuk az ő nagyon beteg nagymamáját. Agyvérzés miatt beszélni nem tud, csak egy-egy szót, pelenkázni kell, már azt sem tudja megmondani ha bekakilt. Nap közben én vagyok itthon vele, egész nap, csak ő meg én. férjem dolgozik, nekem van egy vállalkozásom, amit itthon végzek. Anyósomék eddig nap közben eljöttek foglalkozni vele, hogy tudjak dolgozni, de én döntöttem úgy, hogy ha nem kell mennem sehova, ne jöjjenek, mert úgy vettem észre, hogy nyűgös nekik. A nap abból áll, hogy már kora reggel jajgat (nincs nagy baj olyankor, csak ő így kommunikál) reggel beteszem a tolókocsiba, kiviszem az udvarra, megreggeliztetem, egy óra múlva megunja,vigyem be, az ágyban fél óra múlva megunja, vigyem ki, most megint be mert bekakilt. akkor ebéd, aztán megint ki megint be. Bármennyire toleráns akarok lenni, úgy érzem kezdem nem bírni. Nagyon ideges vagyok és feszült, úgy érzem már nem vagyok önmagam. Nagyon sok cigit elszívok. Esténként a férjemmel lazításként megittunk minden nap egy-két sört, vagy pár pohár bort. nem berúgásig, csak lazításként. Most a párom úgy döntött, hogy nem akar inni egy darabig, de nem zavarja, ha én iszok. De az meg elég hülyén jön ki, pedig nekem meg továbbra is jól esik. Zavart vagyok, nem járok el sehova, hónapok óta sehol nem voltunk, nem beszélgetek senkivel egész nap, csak a mama kívánságait teljesítem. Kérlek, ne kérdezzétek miért mi csináljuk mert azt a részét nem akarom kibeszélni, annyit mondok, nem anyagi érdekből. Csak a kérdés a lényeg; Hogy lehet kibírni lelkileg? 35/N
2011. aug. 23. 13:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szia. Jókat írtak az előzők. Figyelj csak, biztos, h nincs más gond a háttérben? Nekem 35 évesen az volt a bajom a világgal, és mindenkivel (de szinte szó szerint), h nem akart összejönni a baba. Ezért az addig megszokott, kis stresszel járó dolgok is felerősödtek bennem. És a tiéd ráadásul nagy stressz. Nincs más a háttérben még pluszban? Esetleg valami pozitív, amiből meríthetnél?
2011. aug. 23. 14:14
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, aranyosak vagytok. Próbálok mindenre válaszolni: Azért nálunk van, mert anyósomék lakásban élnek és a mamának az egyetlen öröme, hogy ki tudom tolni az udvarra, ezen kívül mindig is itt élt egész életében. Mi vállaltuk be a felújítást mikor ide jöttünk. Egy darabig jöttek hétköznap minden nap, kb. 11-17 óráig. Anyósom még türelmetlenebb mint én és sokat kiabál, ami nekem már időnként kellemtelen volt, amikor ügyfél jött, meg gyakran adott hangot annak, hogy neki mennyi dolga van otthon. Ezért megbeszéltük a férjemmel, hogy megpróbálom nélkülük, csak akkor hívom el őket, ha el kell mennem munka ügyben. Szóval kiderült így sem jó, meg úgy sem jó. Az orvos azt mondta, hogy a kórházba már nem vesznek be senkit, mert tele van mindig. Nemrég a húgyhólyagját műtötték a mamának és egy nap múlva haza küldték. Meg azt is mondta az orvos, hogy a szociális otthonra a nyugdíja sem lenne elég és nem is akarja a család. Jövő hét végén elmegyünk a férjemmel két napra, már nagyon várom, akkor majd itt alszanak anyósomék. Igaz, több programot kéne szervezni, más élményeket is gyűjteni. Tudom azt is, hogy a rendszeres ivás alkoholizmushoz vezet :-((
2011. aug. 23. 14:22
 13/21 A kérdező kommentje:
14:14 Ti vagytok most nekem a pozitív :-) Sok probléma van, főleg a hozzáállás családon belül, de ezt nem szeretném kifejteni, nem akarom kibeszélni őket. Szeretnék gyereket, de félek, hogy kifutok az időből, pedig a jelen helyzetben nem tudom elképzelni. Ahhoz a férjemmel kettesben kellene élnem, vagy legalább is stressz mentesen.
2011. aug. 23. 14:28
 14/21 anonim ***** válasza:

És ha kicsit kipótolnátok, ahogy elmondtad a mamának nincs sok hátra.

Ha a család nem ért vele egyet akkor gondozzák ők a nagyit.

2011. aug. 23. 14:28
 15/21 anonim ***** válasza:
14.14. vagyok. Na hát én is így voltam ezzel 35 éves koromban. Tiszta stressz voltam, munkahelyi dolgok miatt. Aztán mégiscsak összejött a baba, (36 évesen szültem az elsőt), és valahogy utána úgy kialakult minden. Szép lassan megnyugodtam, és a gondok is elsimultak. Nem futsz ki az időből, ne aggódj ezen, de azért megpróbálhatnátok esetleg. :) És akkor hátha a család többi tagja is megerőltetné magát, és segítene a Mama körüli teendőkben. Te pedig megnyugodnál, és örülnétek a babának is. :)
2011. aug. 23. 14:37
 16/21 A kérdező kommentje:

14:28 sajnos nem rajtam múlik, engem nem érdekelne ha ki kellene pótolni, de ebben nem én vagyok a döntéshozó, mivel egyedül én nem vagyok vérrokona. Nem is akarnék dönteni a sorsáról, ha megkérdeznék, akkor sem.

14:37 Számomra biztató, hogy neked össze jött a baba. Én is bízom abban, hogy mindent megváltoztat. Az lesz a legjobb, ha összekapom magam. Mindenkinek igaza van, aki eddig válaszolt. Köszönöm.

2011. aug. 23. 14:46
 17/21 anonim ***** válasza:
Márpedig nem kellene ennyire mártírnak lenned, mert rá fogsz menni! Anyósodéknak is kellene gondozni a nagymamát, elvégre ők a vérrokonai, nem Te! Férjed mit szól mindehhez? Tudja, hogy ennyire kivagy?
2011. aug. 23. 15:00
 18/21 anonim ***** válasza:

Nekem erre ráment a fél kamaszkorom,anyámnak a 40-50es évei,apámnak az idegei,ideje,energiája,és még sorolhatnám.

Tönkrevágta az állandó öregekkel való foglalkozás,és összeköltözés az egész családunkat.9 évig tartott az állandó idegeskedés,őrlődés,miközben anyám már velem sem foglalkozott,állandó volt a veszekedés,anyám apámmal,apám anyámmal,aztán velem is,mamával is.Gyakorlatilag pokol volt az a 9 év.

A végén öregotthon lett a megoldás,amit pedig más rokon nem engedett(az befogadta a mamám miután velünk élt 9évig),aztán az ő életük is tönkrement öregkorukra az "ápolás" miatt,majd elhunyt,és így mindenki válláról leesett a teher.

Ezekután a szüleim megtanítottak arra,hogy nem szabad anyóssal,apóssal,nagyszülővel meg a szüleinkkel összeköltözni felnőttkorban.Akármilyen szemétül is hangzik én is így gondolom.Ha valami anyós,após még ereje teljében van,akkor sem szabad összebútorozni!

Az,hogy te ennyire alárendeled magad és a bűntudat miatt nem szakadsz el tőle,hát számíts arra,hogy a végén teljesen tönkre fogsz menni.

2011. aug. 23. 15:07
 19/21 A kérdező kommentje:
Igen, tudja és néha ő is elmenekülne.
2011. aug. 23. 15:12
 20/21 anonim ***** válasza:

Jobbat nem tudok:

Drága, de vannak otthonok. Minél komplexebb, nehezebb ellátni a beteget/időst, annál többe kerül, de az ember mentális és fizikai egészsége minden pénzt megér, ne nyomorodj meg testileg-lelkileg valaki más nagyanyjáért. Neked van esélyed a boldogságra, ő már csak szenved, az a helyzet, amikor előrébb kell helyezned a saját igényeidet a másénál. Ha jó otthonra nincs pénz, akkor vegye magához más, vagy gondozza a férjed, mert ez így nem állapot, megérdemled a szabadságot, a nyugalmat. Ha más nem hajlandó befogadni, léteznek drasztikus megoldások, de nem adok ötleteket.

2011. aug. 23. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!