Hogyan csináljam végig, hogy ne őrüljek bele?
És ha kicsit kipótolnátok, ahogy elmondtad a mamának nincs sok hátra.
Ha a család nem ért vele egyet akkor gondozzák ők a nagyit.
14:28 sajnos nem rajtam múlik, engem nem érdekelne ha ki kellene pótolni, de ebben nem én vagyok a döntéshozó, mivel egyedül én nem vagyok vérrokona. Nem is akarnék dönteni a sorsáról, ha megkérdeznék, akkor sem.
14:37 Számomra biztató, hogy neked össze jött a baba. Én is bízom abban, hogy mindent megváltoztat. Az lesz a legjobb, ha összekapom magam. Mindenkinek igaza van, aki eddig válaszolt. Köszönöm.
Nekem erre ráment a fél kamaszkorom,anyámnak a 40-50es évei,apámnak az idegei,ideje,energiája,és még sorolhatnám.
Tönkrevágta az állandó öregekkel való foglalkozás,és összeköltözés az egész családunkat.9 évig tartott az állandó idegeskedés,őrlődés,miközben anyám már velem sem foglalkozott,állandó volt a veszekedés,anyám apámmal,apám anyámmal,aztán velem is,mamával is.Gyakorlatilag pokol volt az a 9 év.
A végén öregotthon lett a megoldás,amit pedig más rokon nem engedett(az befogadta a mamám miután velünk élt 9évig),aztán az ő életük is tönkrement öregkorukra az "ápolás" miatt,majd elhunyt,és így mindenki válláról leesett a teher.
Ezekután a szüleim megtanítottak arra,hogy nem szabad anyóssal,apóssal,nagyszülővel meg a szüleinkkel összeköltözni felnőttkorban.Akármilyen szemétül is hangzik én is így gondolom.Ha valami anyós,após még ereje teljében van,akkor sem szabad összebútorozni!
Az,hogy te ennyire alárendeled magad és a bűntudat miatt nem szakadsz el tőle,hát számíts arra,hogy a végén teljesen tönkre fogsz menni.
Jobbat nem tudok:
Drága, de vannak otthonok. Minél komplexebb, nehezebb ellátni a beteget/időst, annál többe kerül, de az ember mentális és fizikai egészsége minden pénzt megér, ne nyomorodj meg testileg-lelkileg valaki más nagyanyjáért. Neked van esélyed a boldogságra, ő már csak szenved, az a helyzet, amikor előrébb kell helyezned a saját igényeidet a másénál. Ha jó otthonra nincs pénz, akkor vegye magához más, vagy gondozza a férjed, mert ez így nem állapot, megérdemled a szabadságot, a nyugalmat. Ha más nem hajlandó befogadni, léteznek drasztikus megoldások, de nem adok ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!