Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan csináljam végig, hogy...

Hogyan csináljam végig, hogy ne őrüljek bele?

Figyelt kérdés
Próbálok rövid lenni: A férjemmel gondozzuk az ő nagyon beteg nagymamáját. Agyvérzés miatt beszélni nem tud, csak egy-egy szót, pelenkázni kell, már azt sem tudja megmondani ha bekakilt. Nap közben én vagyok itthon vele, egész nap, csak ő meg én. férjem dolgozik, nekem van egy vállalkozásom, amit itthon végzek. Anyósomék eddig nap közben eljöttek foglalkozni vele, hogy tudjak dolgozni, de én döntöttem úgy, hogy ha nem kell mennem sehova, ne jöjjenek, mert úgy vettem észre, hogy nyűgös nekik. A nap abból áll, hogy már kora reggel jajgat (nincs nagy baj olyankor, csak ő így kommunikál) reggel beteszem a tolókocsiba, kiviszem az udvarra, megreggeliztetem, egy óra múlva megunja,vigyem be, az ágyban fél óra múlva megunja, vigyem ki, most megint be mert bekakilt. akkor ebéd, aztán megint ki megint be. Bármennyire toleráns akarok lenni, úgy érzem kezdem nem bírni. Nagyon ideges vagyok és feszült, úgy érzem már nem vagyok önmagam. Nagyon sok cigit elszívok. Esténként a férjemmel lazításként megittunk minden nap egy-két sört, vagy pár pohár bort. nem berúgásig, csak lazításként. Most a párom úgy döntött, hogy nem akar inni egy darabig, de nem zavarja, ha én iszok. De az meg elég hülyén jön ki, pedig nekem meg továbbra is jól esik. Zavart vagyok, nem járok el sehova, hónapok óta sehol nem voltunk, nem beszélgetek senkivel egész nap, csak a mama kívánságait teljesítem. Kérlek, ne kérdezzétek miért mi csináljuk mert azt a részét nem akarom kibeszélni, annyit mondok, nem anyagi érdekből. Csak a kérdés a lényeg; Hogy lehet kibírni lelkileg? 35/N
2011. aug. 23. 13:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz, főleg, hogy FOLYTON te kell ezt csináld. Ha telik rá, akkor fogadjatok ápolót, aki egy nap pár órát besegít.
2011. aug. 23. 14:02
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
szerintem csak úgy, hogy időnként "kivesztek egy nap szabit", lazítotok, és ez idő alatt más gondozza. Ki kell kapcsolódnod, mert tényleg be fogsz golyózni. Meg kell oldani valahogy.
2011. aug. 23. 14:03
 3/21 anonim ***** válasza:
86%

Sehogy. Így hamarosan alkoholista leszel, ugye tudod?

Meg kell osztani a feladatokat. Anyósékkal. Nyűgös nekik? Az Ő édesanyjuk. ne legyen nyűgös. Hetente minimum 3 napot vállaljanak át teljesen. Vagyis reggel átjönnek ébredésre, és lefekvéskor mennek el, és közben neked annyi dolgod van, hogy megcsinálod az ebédet. Más megoldás szerintem nincs.

2011. aug. 23. 14:03
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Szólsz az anyósodnak, hogy segítségre van szükséged! Nem is értem miért nem náluk van, de ez a ti dolgotok. Viszont az minimum, hogy nem hagynak egyedül a sz.arban.
2011. aug. 23. 14:04
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudnád megbeszélni ezt a férjeddel, vagy az anyósodékkal? Biztosan megértenék, hogy Neked ez így sok! Legalábbis számomra teljesen érthető, ahogy írtad...

Kijelölnétek napokat, amikor újra mennének segíteni. Elvégre nem várható el szerintem, hogy Te vállald fel az ő gondozását egyedül. Egyébként nagyon szép dolog, és örülhet a férjed, hogy ilyen párja van! Nem ismerek olyat, aki hajlandó lenne ilyesmire. Szóval, én a helyedben beszélnék a férjeddel, vagy a szüleivel tapintatosan erről a dologról, és kérnék tőlük segítséget.

36f

2011. aug. 23. 14:05
 6/21 anonim ***** válasza:
95%

Ezt így nagyon nehéz elviselni.Gyakorlatilag másból sem áll az életed.Bármilyen nyűg is anyósodnak, azért naponta pár órát tölthetne a saját anyjával ő is.Olyankor te elmehetnél még ha egyedül is valamerre, csak úgy sétálni, emberekkel beszélgetni.

Az ivást nem javaslom,igaza van a férjednek.Ilyen feszült, megterhelő helyzetben könnyen rászokik az ember.Gondolom nem akarsz alkoholista lenni.

A mamát 1-2 hétre nem lehetne kórházba küldeni? Addig egy kicsit tudnál pihenni.Sok erőt, kitartást kívánok neked!

7/21 anonim ***** válasza:
82%
Lehet, hogy le leszek pontozva, sőt, tuti, de én beadnám a nagyit egy erre való helyre, biztos van ilyen. Nagyon sajnálom, de szegény miatt most az egész csald menjen tönkre? Borzasztó lehet egyébként.
 8/21 anonim ***** válasza:

Muszáj segítséget kérned..ez így nem állapot.

Ápolónő, vagy szociális otthon ilyenekről nem beszéltetek?

2011. aug. 23. 14:07
 9/21 anonim ***** válasza:
Hát nem is tudom, elgondolkoztam, lehet nem adnám be. De akkor meg segítsen már valaki, basszus.
2011. aug. 23. 14:08
 10/21 anonim ***** válasza:
Nem könnyű a helyzeted, de fogadd el a segítséget, amit anyósodék nyújtanak, ne te légy egyedül az áldozat. Néha ki is kellene mozdulnod, hogy gyűjts némi energiát, mert becsavarodsz egy idő után. Ne szégyellj segítséget kérni a rokonoktól, mert belátod, ugye, hogy ez nem bírható egyedül.Így is hatalmas áldozatot hozol, nem sokan vállalják manapság. Jó egészséget kívánok neked, és sok erőt a továbbiakra.
2011. aug. 23. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!