Hogy csináljam? Hogy oldjam meg, hogy ne tudjon így manipulálni?
Sziasztok. A lényeg ott kezdődik, hogy lelkileg elég manipulálható vagyok. Azt vettem észre, hogy ezzel mostanság a párom, családom vissza él. pl: "Eddig olyan kedves voltál, most mi történt veled"...vagy megsértődnek, mert tudják, hogy a jó szívem úgyis enged és felhívom utána megyek stb...Szavakkal nagyon tudnak a lelkemre hatni. Szeretnék ezen változtatni. Tudtok nekem tanácsot adni ebben? Előre is köszönöm
22/N
Szia! Olvasd el a Mennyei profeciat, es a hozza tartozo utmutatokat, es alkalmazd!;)
35N
Mostanság főleg a párom: "Eddig olyan türelmes voltál" Ha megkérdezem, hogy mikor találkozunk, mert 2 napja nem láttam akkor jön a "Ne legyél önző, tudod ha van időm megyek"
"Szerinted én nem szeretnék veled lenni, jó kedvembe csinálom" stb-stb...lehet naiv vagyok, de bűntudatot ébreszt bennem. :(
Aha, értem. Én sem szeretem, ha nekem kell fülem-farkam behúzni, csak mert vki. másnak rossz a kedve. Húzza be ő, és ha kiduzzogta magát, akkor tárgyalhatunk.
A bűntudatkeltés csak akkor működik, ha te azt magadra veszed, és elhiszed, hogy undok vagy és önző, csak mert valaki azt mondja neked. Én ilyenkor felveszem a fapofát, és egyszerűen leperegnek az ilyen szurka-piszkák. Ha tudod, hogy a másiknak nincs igaza, akkor nincs miért rosszul érezni, hibáztatni magad. És ha a párodat irritálja, ha keresed, azt sem ártana tisztázni vele.
Ez 1-1 példa volt ami most az eszembe jutott, de ha nem vagyok kedves vagy a nem tetszésemet fűzöm hozzá valamihez, máris jön a bűntudat keltés...
Alárendelt vagy akapcsolatodban?Boldog párkapcsolat ez?Jó a szex?Miétrt hagyod magad manipulálni?
Dale Carnegie - Sikerkalauz 2.
Én ebből a könyvből tanultam meg kezelni a hasonló helyzeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!