Miért ilyenek a nagyszülők? Az unokáikhoz jönnek (ha végre eljönnek) és még egy 20 Ft-os csokit se hoznak nekik.
Viszont színházra van pénzük!!!
Önzők? Érdektelenek?
Szerintem meg sem érdemlik, hogy két ilyen szép unokájuk legyen.
Azért, mert nem a két gyereked a világ közepe.
Mégis miért kellene okvetlenül ajándékokkal beállítaniuk? NEm értem, a mostani anyukák annyira...nem is tudom, milyenek. Ha valaki nem egy véka csokival megy látogatóba, már megy is a pletyka, hogy sóher stb az illető.
Ahhoz meg végképp semmi közöd, hogy mire költik a pénzüket.
Utolsónak
Igaz semmi köze a kérdezőnek ahhoz, hogy a nagyszülők mire költik a pénzüket, és nem is kötelességük venni. De szerintem minden gyerek "elvárja", hogy ha megy a nagymamája legalább egy túró rudit vigyen. Ilyenek a gyerekek. És általában normális nagyszülő nem is megy üres kézzel. Hiába vagyok 28 éves, ha nagymamám jön látogatóba nem csak a gyerekem kap valami kis csokit vagy gumicukrot, hanem még mi is a férjemmel. Sőt, a kutyáimnak is hoz ha más nem 1-1 szelet felvágottat. Szerintem ez egy gesztus, ami minden embernek jólesik, főleg egy gyereknek.
Szia, én nem a gyerektől sajnálom azt a szelet csokit, azt irtam az anyukák furák.
Feláll a szőr a hátamon ettől a "nem hozott semmit a gyereknek" hepciáskodástól.
A nagyimnak összesen 8 unokája van velem együtt (én 27 vagyok) és mi csak a nagyobb ünnepekkor kaptunk ajándékot, de sem nekem,sem a testvéremnek, sem anyámnak nem sírt a szája.
Szerintem a gyerek örül a csokinak, ajándéknak, de "elvárni"...max ha mindig kap, egyszer meg nem, vagy ha azt hallja, hogy az anyja emiatt pampog.
Lehet a nagyszülők egész életükben dolgoztak,kuporgattak,hogy nyugdíjas korukban megvalósíthassák az álmaikat...ez lehet a színház is.lehet csak annyi pénzük van,hogy oda eljutnak,aztán egy hétig zsíroskenyér...Senkitől nem szabadna elvárni,hogy adjon,szeretni se csak azt kell akitől kapunk valamit.
(az is lehet.hogy vettek vmit,csak elfelejtették elvinni,aztán sunnyogtak,mert szégyelték magukat.Nekem rendszeresen el kellett mennem a keresztanyámhoz,mert mindig otthon hagyta az ajándékait,olyan is volt,hogy elhozta,táskában hazavitte,félútról hazafelé telefonált!)
Engem biztos nem erdekelne, annak orulnek,h jonnek es latogatjak. Engem meg a tesomat sosem latogattak a nagyszuleink (apukam szulei), csak akkor talalkoztunk velunk, amikor mi mentunk hozzajuk es meg unnepekre se nagyon kaptunk semmit.
Egyaltalan nem ertem,h miert irtad,h erdektelenek, mert ha mennek,akkor biztos nem azok.`Szerintem meg sem érdemlik, hogy két ilyen szép unokájuk legyen.`---ezt a mondatodat meg vegkepp nem ertem, attol lesznek erdemesek szep unokakra az emberek,ha vesznek nekik vmit? ...
Miért vagy ilyen anyagias, kedves kérdező?
A gyerekeidnek az a fontos, hogy kapjanak valamit, vagy hogy lássák a nagymamájukat?
Én is ritkán kapok valamit a nagyszüleimtől, de nem is azért megyek hozzájuk, hogy pénzt vagy édességet kérjek, hanem mert szeretem őket,és hiányoznak.
Neked is így "illene" nevelni a gyerekeidet. Egyébként 1 színházjegy (ha ketten vannak akkor ugye 2) nem olyan nagy értékű (max 6 ezer ft a kettő). Vagy egy egész színházat vettek?
És az utolsó mondatod eléggé szánalmas, már bocs.
Felindultságomban, dühömben írtam ki ezt a kérdést. Nem árultam el túl sok részletet, ezért félreérthető.
Én nem várok el tőlük semmit, főleg nem azt, hogy hozzanak valamit. Nem is telne rá nekik a 250 ezer Ft-os nyugdíjukból(hahaha). De 1 db banán, vagy 1 narancs igazán nem nagy összeg, igaz?
Mindig mi megyünk hozzájuk, ők soha nem érnek rá.
Ha náluk vagyunk, üres hűtővel várnak minket és nem főznek nekünk semmit. Menüt szoktunk enni étteremben. Vicces nem? Az én szüleim totál ki vannak akadva tőlük.
Olyan mintha nem is ezen a bolygón élnének.
Bezzeg a 25 éves lányuknak van terülj-terülj asztalkám!!!
Ezt nem értem, nekünk miért játszák meg a szegényembert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!