Őszintén. Eltartanátok az anyátokat pályakezdőként?
Anyám (54 éves) és úgy néz ki munkanélküli lesz hamarosan. Én pályakezdő vagyok, a minimálbérnél alig magasabb fizetéssel, nemrég kezdtem el dolgozni, eddig nem sok tartalékom van.
Beszélgettünk arról, hogy hogyan is tovább, ha neki nem lesz állása. Azt mondta, jó lenne, ha én tudnám fizetni a rezsit, bevásárlásokat, kutyatápot stb., (vagyis mindent), amíg nem talál munkát.
Én mondtam, hogy nem megyek bele, mivel én vagyok az, akinek semmije nincs és szeretnék végre a jövőmre koncentrálni. Neki van egy értékes háza, autója, tartaléka, "értékesebb" tárgyak pl. herendi porcelán, arany, festmények stb.
A rezsi felét, meg az ételek rám eső részét természetesen továbbra is fizetem, de mondtam, hogy amennyiben nem száll be a költségekbe, kiveszek valahol egy szobát és elköltözöm. Erre nem mondott semmit.
Nem tanácsokért jöttem ide, eldöntöttem már, de érdekelne, mások hogy vélekednek erről.
Van egy idős nő ismerősünk. Egyedül élt már a családi házban. Mikor meghalt a lánya férje, oda költözött hozzá egy hét múlva.Jelzem, már akkor ott élt a lány anyósa is.
Elhagyta a házat az enyészetnek.Időnként a lánya megy a derékig érő gazzal megbírkózni. Kóbor macskák fészkelnek a melléképületekbe - a szomszédság örömére. És nem adja el a házat! Hogy az örökséget lebegtesse a lánya előtt!!!! Holott saját magának is kényelmesebbé tehetné még az életét, ha a lánya házába beforgatnák, komfortosabbá tennék a környezetüket. A ház idők folyamán milliókat vesztett az értékéből, de nem, és nem.Az örökséget ki kell érdemelni, meg meg kell szenvedni.Vannak ilyen makacs gondolkodású emberek.
Azert, az erdelekne, hogy eddig 50-50%-ban megosztotatok-e, a fozes, takaritas, meg inden ilyesmit is? Mert ha nem, meg mindig azt mondom, koltozz, mert van annyi tartaleka, hogy kibirja akkor is, ha te nem vagy ott, es te is megtapasztalhatod, hogy a elet nem csak koltsegszamitas. Es hatha neked van igazad. Probald ki, es gyere vissza fel ev mulva, es adj szamot.
Kivancsi leszek ra.
Én az én édesanyámat/édesapámat szó nélkül eltartanám, mert nekik köszönhetem, mindazt ami vagyok.
De, ha te ezt nem akarod, akkor nyugodtan költözz el. Így kívülről könnyű lenne ítélkeznem feletted, semmi háttér információ nélkül.
22/L
Komolyan gondolod hogy a te kezdő fizetésed elég egy albérletre meg önálló életre... Hova mész ha kifutsz a pénzből, ha anyud elveszti a lakást, szerinted hol lehet elpaszolni egy herendit zálogházba fillérekért.
Nagyon gyerekes vagy és nagyott fogsz koppani.
Igen, elég, mivel nem lakást szeretnék bérelni, hanem egy szobát. Ennyi pénzből pedig ki lehet jönni.
Ha pedig valami nagyon nagy összegű váratlan kiadásom lenne, kölcsönkérnék apámtól, legrosszabb esetben hozzá vagy tesómhoz költöznék átmenetileg.
Szép. :(
De ha kirakott volna 18 évesen, hogy na gyerekem nem vagyok köteles téged tovább eltartani.... akkor biztos elhordtad volna szegényt mindennek.
Most mit tehet ő arról, hogy elveszíti a munkáját?
Nem olvastam végig a kommenteket, de az én véleményem:
ha anyudnak van tartaléka, ingósága, te pedig alig keresel többet a minimálbérnél, akkor nem is reális, hogy te fizess mindent. (Kijönne egyáltalán abból a pénzből?)
Más lenne a helyzet, ha egy szoba-konyhában laknátok fűtés nélkül, és anyud havi 20e Ft segélyből élne, de az általad leírtak alapján ez talán nem így van.
Mert gondolom, ha keresnél havi 300at, akkor megint nem lenne gond, hogy te nagyobb részt vállalsz az egészből.
De így szerintem nem jogosak anyud elvárásai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!