Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén. Eltartanátok az...

Őszintén. Eltartanátok az anyátokat pályakezdőként?

Figyelt kérdés

Anyám (54 éves) és úgy néz ki munkanélküli lesz hamarosan. Én pályakezdő vagyok, a minimálbérnél alig magasabb fizetéssel, nemrég kezdtem el dolgozni, eddig nem sok tartalékom van.

Beszélgettünk arról, hogy hogyan is tovább, ha neki nem lesz állása. Azt mondta, jó lenne, ha én tudnám fizetni a rezsit, bevásárlásokat, kutyatápot stb., (vagyis mindent), amíg nem talál munkát.

Én mondtam, hogy nem megyek bele, mivel én vagyok az, akinek semmije nincs és szeretnék végre a jövőmre koncentrálni. Neki van egy értékes háza, autója, tartaléka, "értékesebb" tárgyak pl. herendi porcelán, arany, festmények stb.

A rezsi felét, meg az ételek rám eső részét természetesen továbbra is fizetem, de mondtam, hogy amennyiben nem száll be a költségekbe, kiveszek valahol egy szobát és elköltözöm. Erre nem mondott semmit.

Nem tanácsokért jöttem ide, eldöntöttem már, de érdekelne, mások hogy vélekednek erről.

2011. aug. 19. 15:54
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
37%

Mégis mit képzelsz magadról?Ki vagy te?

Hol lennél, ha édesanyád nem lenne?Tudod hányan vannak állami gondoskodásban?

Akkor gondolom jó volt az édesanyád amikor bulira kellett a pénz vagy megvenni a tankönyveket vagy elvitt nyaralni, de most hogy ő került ilyen helyzetbe már nem kell neked?

És amikor éjszakánként fent volt amikor beteg voltál?

Érdekes ember vagy.

Egyébként az édesanyád a hibás, mert egy elkényesztetett önző h@lye gyereket nevelt.

Még, hogy azzal zsarolod, hogy elköltözöl?

Mégis mit képzelsz?Minimálbérből ha kifizetnéd az albérleted meg a rezsid, a második héten ott kaparnád a küszöböt éhesen.

Én nem vagyok egy vulgáris nő, de most nagyon kihoztad belőlem.

Semmit sem tudsz az életről, nulla a realitásérzéked.

2011. aug. 19. 16:15
 22/52 anonim ***** válasza:
60%

Bajban ismerszik meg, kire, mennyire lehet számítani.

Gondolom, hogy 54 éves anyukád után nem fognak kapkodni, de biztos vagyok, hogy nem tv-t fog otthon nézni a nyugdíjig. Ilyenkor le kell ülni, s megtervezni, hogyan lehet racionálisan átvészelni a nehéz helyzetet. Elvesztheted te is a kényelmet, fedélt a fejed felől. Az albérleti pénz ablakon kidobott pénz egyébként.Előtted van még az élet, most ezt a néhány hónapot egymást segítve, egymásért áldozatot hozva kellene átvészelni. És igen, le lehet mondani a kocsiról, a luxusról, a drága cuccokról.Mert sokan teszik így napjainkban.

2011. aug. 19. 16:18
 23/52 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon nehéz kérdés. Én is a racionalizálás mellett vagyok. Támogatnám anyukámat, de nem élhetne olyan nagy lábon, mint eddig (nem venném jó néven, ha a kevés keresetem fodrászra meg mozira menne el, ha én sem járok, hogy takarékoskodjak). Mivel 54 éves, így biztosan több hónapba fog telni, ameddig munkát talál (ha talál). Nem ismerem a hátteredet, így semleges vagyok az irányodban, nem tudhatjuk mennyire volt támogató anya. De beszéljétek át, hogy fog zajlani az elkövetkezendő időszak, ami mindkettőtök számára stresszes lesz.
2011. aug. 19. 16:23
 24/52 anonim ***** válasza:
59%
Nem nagyon hiszem, hogy ha van 2-3 millója, a te minimálbéred után ácsingózik. Ha meg van tartalék valamennyi, ahhoz tényleg nem szabad hozzányúlni, amíg lehet, gondolj bele, ha baj érné a lakást, házat, akkor mihez nyúlnátok?
2011. aug. 19. 16:23
 25/52 anonim ***** válasza:
39%

Már bocs, de nem gondolod, hogy k*rva önző vagy? Az anyád, de hálátlan! Mit szóltál volna, ha nem adott volna rád tiszta pelenkát babaként, mert neki magára is kell koncentrálnia, mondjuk abból a pénzből manikűrt csináltatott volna?

Nem azt kérte, hogy édes gyermekem, mostantól te tartasz el, hanem míg munkát talál, addig valahogy oldjátok meg a helyzetet. Ennyi jár neki, szomorú, hogy te nem így gondolod...

De csak légy hálátlan, megnézem, a minimálbérnél kicsit több fizudból hogy fogod magad egy bérelt lakásban fenntartani... megsúgom, még kevésbé, mintha édesanyádat "eltartanád" egy ideig...

2011. aug. 19. 16:24
 26/52 anonim ***** válasza:
52%
Minek tetted fel ezt a kérdést?Ha már úgyis eldöntötted,hogy mit fogsz csinálni? Felesleges volt!
2011. aug. 19. 16:25
 27/52 anonim ***** válasza:
84%

miért jön mindenki azzal, hogy az anyja felnevelte eddig ő tartotta el, nem hiszem hogy a kérdezőt megkérdezték a szülei, hogy meg akar-e születni.

Én segítenék az biztos, eddig is segítettem, de nem állnék minden költséget. Mikor elkezdtem dolgozni megmondtam a szüleimnek, hogy a rezsibe nem vagyok hajlandó fizetni, de a háztartásba mindent én vettem a kutyák az enyémek voltak így én fizettem minden költségüket, a ház felújítást egy az egyben én fizettem.

Az hogy anyudnak mennyi mindene van ne sajnáld tőle, hisz egyszer az a tied lesz. Anyuméknak két autójuk van, nekik is van értékes festményük nem is egy, arany is akad egy pár, de soha eszembe nem jutna eladatni velük meg nem is engedném.

2011. aug. 19. 16:25
 28/52 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem baromság amit cisnálsz,te is (és anyud is) sokkal többet vesztetek ezzel a hozzáálással mint kisegitenéd őt átmenetileg.

Vonatkoztassunk el tőle,hogy milyen anya volt,mennyit sgeitett stb nézzük cska az anyagi oldalát: jó lenne az neked/nektek,ha most felélnétek az összes tartalékot,eladnátok az aranyot,házat,kocsit ? És ha később esetleg egyikőtöknek sem lesz munkája,mihez fogtok nyúlni?Ha már ennyire anyagiasak akarunk lenni,akkor abszolút hülyeség már most elkönyvelni,hogy te nem húzod ki anyád a szarból (számomra érthetetlen okokból). Hamarosan munkanélküli lesz,tehát még nem is az,van még más választásotok a tartalékok (későbbiekben életmentő lehet) felélése helyett.

Valamint azon is gondolkozz elszerintem (bár ez rondán fog hangzani) de mi van ha később te leszel munkanélküli? Akkor el fogod várni,hogy anyád apád a kuporgatott pénzéből tartson el téged?

Arról nem irtál,hogy anyukád szeretne e uj munkát találni,vagy szarik bele az egészbe amig a nyugdijkorhatárt el nem éri? ha igy álltok,akkor valóban jogos a felháborodásod.

Ha nem,akkor meg egyrészt buta vagy,másrészt nagyon önző és ezzel a mentalitással lehet,hogy sokra fogod vinni az életdben,jó munka,sok pénz,(mert aki az anyját szarban hagyja az másokon is átfog gázolni) viszont a szociális igényeidet nem lesz aki kielégitse,(értsd: egyedül maradsz)

Ezt nem sértő szándékkal irtam,ez az őszinte véleményem,az alapján amit ide leirtál,de ez nyilván nem tükrözi egészében a valóságot

2011. aug. 19. 16:26
 29/52 A kérdező kommentje:

Miért hazudnék egy anonim oldalon...?

Tényleg annyi tartaléka van, személyesen láttam a bankszámla kivonatot. Egyszerűen mániákusan ül a pénzén és nem hajlandó belőle költeni. Ismerem és inkább ülne a fűtetlen házban, minthogy hozzányúljon ahhoz a pénzhez.

Apám is tudja, hogy pénzéhes, a nővérem is. Ők olyan emberek, akik vele éltek 15-20 évig, tehát nem biztos, hogy én látom olyan rosszul a dolgokat.

Amúgy meg nekem nem kell a pénze, felőlem viheti magával a sírba is, csak a sóhersége miatt ne engem hátráltasson.

2011. aug. 19. 16:29
 30/52 anonim ***** válasza:
70%

Mindenhol ez a "hálával tartozunk"...Könyörgöm! Nem én kértem, hogy megszülessek. A szülő, ha vállalja a gyereket, akkor kötelessége felnevelni! Mindenféle külön köszönet nélkül, annak minden agyagi vonzatával együtt.

Ugyanígy a saját gyerekemtől sem várom el, hogy körbeajnározzon, mert felneveltem.

Anyám elvárta volna, hogy amikor eladtuk a lakást, fizessük ki az ő tartozásait, mikor még azt sem tudtuk, mit tudunk venni a lakás árából.

Vettünk egy házat, hitelből felújítottuk. Látszik a házon az 5 millás hitel. De az ő adóssága egyre csak nő, miközben állandóan ruhákat, meg avonos cuccokat vásárolgat magának.

Bocs, hogy nem igazán a kérdésre válaszoltam, de ha nem ismertek minden körülményt, valóban nem kellene ítélkezni.

2011. aug. 19. 16:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!