Őszintén. Eltartanátok az anyátokat pályakezdőként?
Anyám (54 éves) és úgy néz ki munkanélküli lesz hamarosan. Én pályakezdő vagyok, a minimálbérnél alig magasabb fizetéssel, nemrég kezdtem el dolgozni, eddig nem sok tartalékom van.
Beszélgettünk arról, hogy hogyan is tovább, ha neki nem lesz állása. Azt mondta, jó lenne, ha én tudnám fizetni a rezsit, bevásárlásokat, kutyatápot stb., (vagyis mindent), amíg nem talál munkát.
Én mondtam, hogy nem megyek bele, mivel én vagyok az, akinek semmije nincs és szeretnék végre a jövőmre koncentrálni. Neki van egy értékes háza, autója, tartaléka, "értékesebb" tárgyak pl. herendi porcelán, arany, festmények stb.
A rezsi felét, meg az ételek rám eső részét természetesen továbbra is fizetem, de mondtam, hogy amennyiben nem száll be a költségekbe, kiveszek valahol egy szobát és elköltözöm. Erre nem mondott semmit.
Nem tanácsokért jöttem ide, eldöntöttem már, de érdekelne, mások hogy vélekednek erről.
Egyértelmű, hogy eltartanám. Számomra nem csak a saját jövőm a fontos, hanem az övé is. Sőt, szerinted ő nem a te jövődet vette figyelembe, amikor iskoláztatott, nevelt, eltartott?
Nyilván más a helyzet, ha nem is akar semmit csinálni, csak a nyakadon lógni, azzal a felszólítással, hogy most már dolgozol, akkor mostantól tartsd el őt. Ez tényleg nem lenne fair részéről.
De ha jól olvasom kérdésed, itt nem erről van szó, hanem arról, hogy keresnie kell valamilyen munkát.
Szóval ebben a helyzetben nem lehet kérdés, hogy támogatom minden erőmmel. Sőt, talán örülnék is neki, mert egy kicsit talán így tudnék viszonozni neki valamit abból, amit tőle kaptam!
Ha nem is eltartanám, de segítenék amiben csak tudok...:-S
Kicsit szemétség amit csinálsz...:(
ha te így gondolkozol akkor vagy egy szívtelen anyagias ember vagy , vagy pedig sosem volt jó szeretetteljes viszonyod az anyukáddal(ami lehet az ő hibája is, nem tudhatjuk)
gondolj bele ha te lennél bajban, netán munkanélküli és 3 hónapon túl tehát egy fillért nem kapnál és anyukád azt mondaná hát ha nem tudsz fizetni akkor mehetsz ahova akarsz akár éhen is halhatsz akkor mit szólnál?
és ebben az esetben nem hiszem hogy anyukád csak élősködni akar rajtad csak addig kell segítség míg nem talál állást.
Azért ne bunkózzuk már le a kérdezőt.
Abban is van valami amit ő mond. Vannak szülők akik akkor sem kérnének ilyet a gyereküktől, ha ilyen helyzetbe kerülnének, mert fontosabb nekik a gyerekük jövője, mint a sajátjuk. És igen is kérdezés nélkül eladnák a porcelánt.
Természetesen az sem elfogadható, ha az ember nem próbál meg segíteni, mert valóban a szülőknek hálával tartozunk, ezért kell köztes megoldást találni, amit a kérdező le is írt.
Amúgy Kedves Kérdező!
Törődj bele, hogy az új alkotmányunk értelmében kötelességed lesz gondoskodni majd a szüleidről. Persze ez nem erre a helyzetre vonatkozik, hanem a nyugdíjas évekre, és még nincs hatályban.
Egyrészt, miből gondoljátok, hogy eltartott, vagy jó anya volt, amikor nem ismeritek a körülményeket? Kicsit túlzás minden háttér nélkül így letámadni.
Apám pénzéből éltünk, és minden másban is ő támogatott, neki gondolkodás nélkül segítenék.
Másrészt, valahogy figyelmen kívül hagyjátok, vagy nem olvastok alaposan. Írtam, hogy van tartaléka (és nem 100 ezer, hanem 2-3 millió), nekem pedig alig.
Harmadrészt, most sem rajta élek, hanem korrekt módon fizetem a kiadások felét, pedig ő jóval többet keres nálam.
Lehet én vagyok "deffektes" gondolkodású, de nem tartom magamat ezek után sem rossz embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!