Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » SOS felnőtt anyukák, mit...

SOS felnőtt anyukák, mit csináljak a hugommal hogy észrevegye magát?

Figyelt kérdés
Szóval a húgom 16éves és összejött egy cigánnyal. Ez csak a jéghegy csúcsa... Anyám persze mellette állt, hogy "szegények, el kell fogadni őket stbstb." apámmal utáljuk a tet**ket, de apám nincs otthon így egyedül maradtam a problémával,ráadásul a srác anyja is utál minket(magyarokat) és ez így is van rendjén. A gond a húgom, hogy juthatott ilyesmi eszébe... Róla tudni kell, hogy nincsenek bnői mert egyszerűen sz*r a személyisége. Mondtam neki hogy barátkozzon az én lányhaverjaimmal(22éves vagyok), elkezdi: "Azok a lányok túl okosak hozzám." Mondtam hogy akkor kereseen a haverjaim között pasit: "nem,mert én nem foglalkozom gazdag fiúkkal, ők boldogtalanok." és amikor már végképp nem bírtuk elviselni a hülyeségeit(napokig nyavajog hogy őt nem szereti senki,vmi baj van vele. Igen,van...) , elmondtuk mindannyian hogy változtasson magán és erre behúzta az arcát hogy "fogadjanak el így" és elvonult. A cigánynak megmondtuk hogy a portánkra be nem teszi a lábát,de hugom próbálja becsalogatni. A múltkor szakadt az eső, persze elrángatta a srácot h kísérje haza(sosem szokta.) most megtette h behívhassa ne ázzon odakinn. Nem a gyerekkel van gond, eddig elfért az utcán meg a boltban, de nem a családban. Mindegy...mikor mondtuk tesómnak hogy muszáj neki pasit keresni, elkezdett balhézni hogy igen,muszáj vkihez tartoznia...wtf? Tanulni nem akar, mert "őt nem érdekli, szórakozni akar" és "majd lesz valahogy". Úgy viselkedik mint egy kutya és talált egy társaságot akik a legalja söpredék (cigányok,magyarok együtt. tanulás:0, csak a kocsma meg a csavargás megy) a városban, kb azok akikkel senki nem állt szóba ezért egymásra találtak... Az a gond hogy lehetne hugomat észhez téríteni hogy ezt a "mindenki egyenlő" okádékot elfelejtse és normális emberekkel álljon szóba,mert legszivesebben letagadnám h ismerem. Mert én pont az ellenkezője vagyok. Rendes társaság,sport,tanulás,erkölcsök és minden kipipálva... :S
2011. aug. 14. 21:11
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Ha a cigány szón nem jut tovább valaki, az nem az én primitívségemet bizonyítja. A lényeg a testvérem válaszain van. Na és ahogy írok róla...igen, úgy ahogy...elmondtuk neki tízszer hogy mik az élet értékei,célkitűzések, hogy legyen rendes nő belőle, de nem érdekli...én pedig nem vagyok az a típus aki ha elmondja a megoldást és tesznek rá, akkor tovább foglalkozik az illetővel.

Rosszul fogalmaztam, ideges vagyok. Nem a saját beégésemről van szó, hanem arról hogy zavar hogy így áll az élethez és zavarni fog, hogy látom mi lesz belőle ha így folytatja. Ennyi. Azért írtam ide, hogy adjatok tanácsot, mit mondjunk neki hátha valami elkerülte a figyelmünket. Most kitaláltuk hogyha nem tanul,mehet kollégiumba(középiskolás koli,nem fősulis...). Jobbat nem tudunk. Ott majd muszáj lesz neki más lányok véleményét is elfogadni, jobbat nem tudunk.

2011. aug. 14. 21:48
 22/33 anonim ***** válasza:
87%
Én is 16 évesen jöttem össze egy cigány fiúval,aki 22 volt akkor. 25 éves koromban sikerült elmenekülnöm tőle,úgy,hogy megszervezték a szökésemet,amíg ő dolgozott. Rémálom volt az a 9 év,birtokolt, halállal fenyegetett, terrorizált,bezárt a lakásba,minden berendezést havonta kellett pótolni mert tört-zúzott. Ne engedjétek,hogy vele maradjon! 9 év alatt kiismertem egy jó nagy cigány családfát! Vannak rendesek is,igen,de kb 10%-uk.
2011. aug. 14. 21:49
 23/33 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem se hagyjátok semmilyen cigánnyal összejönni. A nagy cigányelfogadás a többi válaszolónál csak addig tart, amíg az ő családjukba nem fészkeli be magát egy sem.

Én is ismerek rendes cigányokat, de sajnos a családjukat is hozzá és mivel a tanult, értelmes cigány ember ritka, mint a fehér holló, ezért a családja biztosan söpredék.

A megoldás szerintem is a kollégium valami távolabbi városban, a fickó biztosan nem fogja összetörni magát, hogy utána járjon. Pénze sem lesz rá. A húgodról pedig ha tetszik ha nem 18 éves koráig a szüleid gondoskodnak, így ők mondják meg merre hány méter.

2011. aug. 14. 22:00
 24/33 anonim ***** válasza:
47%

Kedves utolsó!

Elmondta a kérdező, hogy ez a srác nem rendes, dolgozó roma. Kocsmázik, csavarog szóval aljanép. A gyilkos magyarokról pedig szó sem volt itt. Ha roma vagy ne szégyelld. Ha nem vagy az akkor várd meg míg a te lányod hazaállít eggyel aztán 16 évesen megszüli az első unokádat. Akkor legyél ilyen liberális.

2011. aug. 14. 22:10
 25/33 anonim ***** válasza:
47%
21:49 vagyok. Azóta is rettegek,hogy összetalálkozom vele valahol,pedig már 5 éve leléptem,azóta családom van,gyönyörű gyerekem és szikrányi agresszióval sem rendelkező férjem! Egyszer magától is rájön a húgod,de sajnos akkor már késő lesz. Én sem végeztem el az iskolát,mert anyámék eltiltottak tőle,és iskolaidőben találkoztam a cigóval,kirúgtak a suliból.
2011. aug. 14. 22:16
 26/33 anonim ***** válasza:
44%

Nem vagyok roma, de ha az lennék sem szégyellném.

Csak feldühített, hogy a kérdező hogyan áll a húgához. Én pl. kézen fognám a testvéremet, és szerveznék vele közös programokat, hogy lássa: más társaság és elfoglaltság is létezik, lekötném valamivel, ami őt is érdekli, mert olyan nincs, hogy ő szarik az egészbe, mert úgyis halál a vége. S főként nem azzal kezdeném, hogy személyisége sincs. Mert ha ilyen véleménye van a húgáról, akkor sajnálom.

2011. aug. 14. 22:17
 27/33 anonim ***** válasza:
92%
Meg kell hagyni,gyűlölöm a cigányokat.Szerintem itt egyikőtök sem utállja őket,mint én.Én egy diplomás, egy gyermekes félcigány nő vagyok.Ha kell,zárjátok be a lányt.Komolyan.Nagyon ritkán sül el egy ilyen kapcsolat.
2011. aug. 14. 22:19
 28/33 anonim ***** válasza:
90%
jól...ez lemaradt.
2011. aug. 14. 22:19
 29/33 anonim ***** válasza:
29%

Mindenképpen ki kell szakítanotok abból a környezetből, tehát más város, más iskola = kollégium. Ott lesznek neki új barátai, és egy idő után elfelejti a fiút.

Lázadó fiatal még, de épp ezért egyengetni kell az útját mert nehogy olyan hülyeséget csináljon ami aztán kihatással lesz az egész jövőjére.

Ja és 16 évesen még bőven belefér a szobafogság,a kocsmázást meg eleve nem szabadna megengedni.

2011. aug. 14. 22:48
 30/33 anonim ***** válasza:

A kolival azért vigyázzatok.

Egyik ismerősünk is középsulis koliba adta a gyerekét.

A koliból elindult minden reggel szépen, az első 2-3 nap még bement a suliba, azután egész nap csavargott, a suli felé sem nézett.

Estére visszament a koliba, mintha mi sem történt volna.

A szülei csak véletlenül tudták meg, hogy miket csinál.

(arra volt esze, hogy a suliba betelefonált, hogy beteg)

2011. aug. 15. 08:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!