Mit szólsz azokhoz az anyákhoz, akik otthon vannak a kicsibabával, az alig nagyobbat 2 évest meg bölcsibe adják?
Egy csomó helyen ezt látom és el vagyok képedve!
Ez csak belőlem vált ki értetlenkedést,valójában meg normális?
Ovibairatásnál is hallottam,hogy hány 3 évest utasítottak el -helyhiány miatt- mondván,hogy anyuka úgyis otthon van a picivel!
Ti 2 kisgyerek mellett ezt hogy oldanátok meg?
Szintén beadnátok a "nagyobbat"?
Nem akarom senki érzéseit megbántani,de kiváncsi vagyok,hogy ennek mi az értelme!???
Én durvább esetet tudok.
Egyik ismerősöm és a férje egész nap otthon vannak - a férj rugalmas munkabeosztásban dolgozik, de napi 4 órát dolgozik max, az anya viszont GYES - en van.
Nem a pasitól van a gyerek, hanem a nő előző kapcsolatából.
A hapi olyan szinten nem tudja elviselni a gyereket, hogy inkább bölcsibe adják, hogy ők jobban érezzék ezáltal magukat, ne legyen a gyerek "láb alatt".
Én speciel az ilyet jobban nem csípem, és ha akarom se tudom megérteni.
Más GYES - en lévő anyuka meg örül, ha munka után hullafáradtan hazaeshet a gyerekéhez...
Biztos megvan a maga ok. Nekem még nincs gyerekem, de én nem adnám be a nagyobbat sem, meg a kisebbet sem, ha megtehetném.
Viszont egyszer én is kiakadtam, amikor hétköznap délelőtt a város főutcáján sétálgatott egy nő a barátnőjével, és mondja az egyik a másiknak, hogy el kellett jönnie, úgy unatkozott otthon, mert a gyerek bölcsiben van, a férje meg dolgozik. Na, én ezt nem értettem: ahelyett hogy a gyerekével foglalkozna, hogy értelmes felnőtt váljon belőle, inkább beadja bölcsibe, ahol a túlterheltség miatt biztosan nem érnek rá annyit foglalkozni az egyes gyerekekkel.
Azért az se jó, hogy nincs elég bölcsi. Mivel a gyerkőcöknek ez lehetne az egyik első lépcsőfok a beilleszkedésre. És tényleg lehetnek problémák a későbbiekben, ha már egy összeszokott társaságba kerül be. A gyerekek kegyetlenek tudnak lenni egymással. Én a saját bőrömön tapasztaltam tanárgyerekként anno. Szóval emiatt is lenne jó, ha lenne elég bölcsi, és nem kéne elutasítani gyerekeket helyhiány miatt, mivel míg még kicsik, addig könnyebben megy a barátkozás, és még ebben a korban nincs kiutálás. Ahol már egész pici korban beadják, ők csinálják jól. Nem kell feltétlenül minden gyerkőcnek egész nap lenni, engem is elhoztak oviból délutánonként, de valamennyit ott lehetne, azalatt a néhány óra alatt az anyuka is fel tud töltődni, délután meg lehetnek együtt. A gyereknek is jó, mert gyerekek között is van, és a bölcsi után a kipihent és nem kimerült-ideges szülei fogadnák. És főleg mostanában ez különösen fontos lenne.
Szóval nem ítélem el azokat, akik így beadják a gyerkőcöt, mert ha csak egy picit is kisebb a teher, már annyival is nyugodtabb a légkör otthon, és a gyerek egészséges fejlődése szempontjából ez fontos. De több bölcsi kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!