Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólsz azokhoz az anyákhoz...

Mit szólsz azokhoz az anyákhoz, akik otthon vannak a kicsibabával, az alig nagyobbat 2 évest meg bölcsibe adják?

Figyelt kérdés

Egy csomó helyen ezt látom és el vagyok képedve!

Ez csak belőlem vált ki értetlenkedést,valójában meg normális?

Ovibairatásnál is hallottam,hogy hány 3 évest utasítottak el -helyhiány miatt- mondván,hogy anyuka úgyis otthon van a picivel!

Ti 2 kisgyerek mellett ezt hogy oldanátok meg?

Szintén beadnátok a "nagyobbat"?

Nem akarom senki érzéseit megbántani,de kiváncsi vagyok,hogy ennek mi az értelme!???

2009. ápr. 11. 17:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%

Én durvább esetet tudok.

Egyik ismerősöm és a férje egész nap otthon vannak - a férj rugalmas munkabeosztásban dolgozik, de napi 4 órát dolgozik max, az anya viszont GYES - en van.

Nem a pasitól van a gyerek, hanem a nő előző kapcsolatából.

A hapi olyan szinten nem tudja elviselni a gyereket, hogy inkább bölcsibe adják, hogy ők jobban érezzék ezáltal magukat, ne legyen a gyerek "láb alatt".

Én speciel az ilyet jobban nem csípem, és ha akarom se tudom megérteni.

Más GYES - en lévő anyuka meg örül, ha munka után hullafáradtan hazaeshet a gyerekéhez...

2009. ápr. 11. 19:15
 12/16 anonim ***** válasza:
97%
Én teljesen kiakadok az ilyentől. Közben vannak olyan anyák, akiknek a megélhetés miatt kellene bölcsődébe adni a babát, és esélyük sincs, már csak azért sem, mert a településen, ahol laknak, nincs is bölcsőde. És akkor vannak ilyen pofátlan protekciósok. Mert ez nem más, mint protekció. Elméletileg szerintem az ilyen gyerekeket fel sem vehetnék, mivel van egy sorrend, hogy milyen szempontok alapján kell felvenni, és abban az első pont, hogy dolgozik-e mindkét szülő.
2009. ápr. 11. 20:05
 13/16 anonim ***** válasza:
96%

Biztos megvan a maga ok. Nekem még nincs gyerekem, de én nem adnám be a nagyobbat sem, meg a kisebbet sem, ha megtehetném.

Viszont egyszer én is kiakadtam, amikor hétköznap délelőtt a város főutcáján sétálgatott egy nő a barátnőjével, és mondja az egyik a másiknak, hogy el kellett jönnie, úgy unatkozott otthon, mert a gyerek bölcsiben van, a férje meg dolgozik. Na, én ezt nem értettem: ahelyett hogy a gyerekével foglalkozna, hogy értelmes felnőtt váljon belőle, inkább beadja bölcsibe, ahol a túlterheltség miatt biztosan nem érnek rá annyit foglalkozni az egyes gyerekekkel.

2009. ápr. 11. 20:14
 14/16 anonim ***** válasza:
51%

Azért az se jó, hogy nincs elég bölcsi. Mivel a gyerkőcöknek ez lehetne az egyik első lépcsőfok a beilleszkedésre. És tényleg lehetnek problémák a későbbiekben, ha már egy összeszokott társaságba kerül be. A gyerekek kegyetlenek tudnak lenni egymással. Én a saját bőrömön tapasztaltam tanárgyerekként anno. Szóval emiatt is lenne jó, ha lenne elég bölcsi, és nem kéne elutasítani gyerekeket helyhiány miatt, mivel míg még kicsik, addig könnyebben megy a barátkozás, és még ebben a korban nincs kiutálás. Ahol már egész pici korban beadják, ők csinálják jól. Nem kell feltétlenül minden gyerkőcnek egész nap lenni, engem is elhoztak oviból délutánonként, de valamennyit ott lehetne, azalatt a néhány óra alatt az anyuka is fel tud töltődni, délután meg lehetnek együtt. A gyereknek is jó, mert gyerekek között is van, és a bölcsi után a kipihent és nem kimerült-ideges szülei fogadnák. És főleg mostanában ez különösen fontos lenne.

Szóval nem ítélem el azokat, akik így beadják a gyerkőcöt, mert ha csak egy picit is kisebb a teher, már annyival is nyugodtabb a légkör otthon, és a gyerek egészséges fejlődése szempontjából ez fontos. De több bölcsi kéne.

2009. ápr. 11. 22:25
 15/16 anonim ***** válasza:
89%
Nekem nincs gyerekem, de bölcsiben dolgozok és igen, hát vannak ilyen szülők akik vagy nem dolgoznak és 1 gyerekük van és azt is beadják és van olyan akinek van egy babája, aki nemrég született és van egy másik aki már lassan 3 éves az meg bölcsibe jár és még az az elképesztő hogy a nagyobbik nem a szülőknél van hanem a mamája vigyáz rá,mert a szülőknek teher, akkor kérdem én az ilyen minek szül gyereket? És akkor még azokról a fiatalokról sem beszéltem aki csak azért szült mert jött, aztán válás meg minden, a gyerek meg oda jut ahova akar...
2009. ápr. 12. 11:29
 16/16 anonim ***** válasza:
57%
Én nem a helyhiányra hivatkozva nem adnám bölcsibe a gyereket ebben az esetben, hanem egyszerűen azért, mert a gyereknek 3-4 éves koráig az anyja mellett van a helye! Egy 1-2 éves gyereknek nincs szüksége más társaságra, esetleg csak annyi időre, amennyit a játszótéren találkozik más gyerekekkel.
2009. ápr. 13. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!