Ha valaki gyereket akar megváltozhat az anyagiak miatt a véleménye?
A férjem munkatársa és felesége( barátnőm)gyereket akartak.Mi már javában probálkoztunk mikor jött a barátnőm hogy ők is elkezdenek probálkozni.
Nagy nehezen összejött nekünk,jártam terhesgondozásra a szűlésnél orvost fogadtam.A férjem munkatársa azt a kérdést tette fel hogy menyibe került a terheségem plusz a szülés,én őszintén elmondtam.Együtt szoktak menni edédszünetben kaját venni(párom és munkatársa)és a férjem mindig vett valamit a gyereknek,pelust, popsitörlőt,tápszert.A munkatárs rákérdezett hogy mennyit költünk egy hónapban a gyerekre.
Most ott tartanak hogy a férfi meggondolta magát és nem probálkoznak mert szerinte egy gyerek túl sokba kerül.
Most komolyan lehet ez az ok vagy csak kifogás?Barátnőm ki van akadva.
sztem lehet igazi ok. egy férfi általában praktikusabban gondolkodik.
és nagyon drága a gyerek.
Miért ne lehetne ok? Ha valakinek előtt fogalma nincs,hogy mennyi egy gyerek, meg a szülés, meg terhesgondozás, simán el tudom képzelni,hogy meglepődik.
Mi mielőtt belevágtunk,azért nagyjából körbekérdezgettük a kisgyerekes barátokat.
És őszintén, én sem pártolom,hogy ha nagyon nincs rá pénz, akkor vállalják a gyereket. Nyilván nem mindegy,hogy kinek mi a kevés és hogy hány évesek. De igen, már eleve a terhesgondozás, szülés nem kevés. Jó, van aki sztk-s alapon megy, hát ami nálunk sztk,az köszi szépen, én nem kérem.
Mi most tartunk ott,hogy csináljuk a gyerekszobát, festés, berendezés,szőnyeg csak a gyerekszoba berendezése legalább 200-300 ezer körül lesz. Pedig nem a legjobb minőségű dolgokat vesszük meg! Nálunk is van egy két szingli barát,aki rácsodálkozott,hogy mennyibe kerül pl. egy közepes kategóriájú babakocsi.
Megváltozhat igen. A férjeknek általában fogalmuk sincs, mennyibe "kerül" egy gyerek, amig még meg sem születik, és utána a havi "ellátása" :) Az én férjemnek se volt fogalma erről.
Most megy oviba a lányunk, és bevásároltam neki ruhaneműket a kezdésre, őszi dolgokat, meg váltócipő, váltógatyák, stb. amiket vinni kell majd be, hát dobott egy hátast, mikor meglátta a számlát.
De majd változni fog megint a véleményük.
Szerintem is lehet ez az ok... Elég sokba kerül egy kisbaba gondozása.
Bár én ezt hülyeségnek tartom, hogy emiatt nem szeretnének kisbabát :\ Pár év múlva lehet, hogy még kevesebb fizetést fognak kapni :S
De azért megértem őket :) De ha szeretik egymást, akkor belefér egy baba :)
"Anyagilag ugy állnak mint mi,talán egy picit jobban."
Na ez egy érdekes dolog. Képzeld, mi kétszer annyit hoztunk haza a férjemmel, mint a legjobb barátnőmék, akik fele annyi pénzből két gyermeket nevelnek.
Mi meg a kétszer annyiból nem bírtunk kijönni ketten. Egyszerűen mi nem tudtunk bánni a pénzzel. Most mi is annyiból élünk mint a barátnőmék (kiesik havi nettó 220 ezer Ft-os fizetésem, helyette 25 ezer gyest kapok már csak), és mégis meg tudunk már élni ebből is. Megtanultuk beosztani a kevesebbet. Holott előtte meg a többet se tudtuk. Ez is egy tanulási folyamat.
Valószínűleg a kollégák még nem tudják beosztani a pénzüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!