Férfiak! Ti mennyire foglalkoztatok a feleségetek terhességével?
Kicsit összekaptunk a férjemmel! Én 5 hónapos terhes múltam. Neki a munkája miatt ebben az évben többször volt továbbképzése. Ezek általában 5 napos kurzusok. Elvileg 4-en kötelező ott lenni! Ő már többször volt. Ez nem is zavart, menjen csak. Hozzá kell tenni, a nagy része nem a tanulás, a munka miatt megy, hiszen egy nap 6 órát "hallgatnak"! Ez egy wellness szálloda, összegyűlnek, iszogatnak, meccset néznek stb. Nem is gond ez, ha már ingyen ki tudnak kapcsolódni, hát tegyék. Ő mindig azt mondja,hogy nyűg neki odajárni, de én ismerem már annyira, hogy nyilván nem az!:)
A gond most ott merült fel,hogy az évben az utolsó ilyen továbbképzés az november utolsó hetében lenne, ergo 3 héttel a várható szülésem előtt. Nyilván mondtam neki,hogy azért várjuk meg már meg,hogy hogy leszek a 8. hónapban és ha nem egészen jól, akkor ne hagyjon már itt 5 napra. Ilyenkor általában anyukáméknál alszom,mert félek otthon egyedül. Ott viszont szivacson,mert már nincs meg a régi ágyam, nem tudom akarnék-e egy hétig szivacson aludni 8 hónapos terhesen.
Amióta terhes vagyok nem vártam el tőle semmit. Ő ment kirándulni a cimboráival, több napos legénybúcsún is volt stb. Megértettem,hogy egy férfi máshogy éli meg a terhességet. Nem vagyok olyan típusú, aki elvárja,hogy ha ő nem tud menni, akkor a másik se menjen. Most annyit kértem,hogy nézzük már meg,hogy leszek, és ha nem jól,akkor ne menjen el a továbbképzésre. Ezen el sem gondolkodott, egyből jött,hogy hát ezen fontos lenne,ha ott lenne. Azért az élete nem ezen múlik. Csak jól esett volna,ha magától jut eszébe,hogy nem biztos,hogy el kellene mennie!
Jogosan esett rosszul?
Kedves utolsó! Először is bebaszna,ha elvetélnék már bocs. Elválni sem fogunk!
Csak kérdésem lenne! Voltál már terhes? Ahogy olvaslak, szerintem pasi vagy.
Na egy pasi meg végképp ne akarja megmagyarázni,hogy milyen egy terhesség! Én sem okoskodom,hogy milyen jó volt anno a katonaság!
Utolsó vagyok, és nőnemű. :-) És egy szóval sem említettem, hogy el kéne válnod.
Nem olvastam végig a kérdésre érkezett minden választ, csak így utólag: annyit módosítanék az új információ értelmében, hogy ha fájdalmaid vannak, ahogy írtad, akkor inkább otthonra szervezd a barátaidat, hogy pihenhess is egyúttal. Viszont ha olyan erősek a fájdalmaid, hogy sírsz tőle, akkor nem kéne orvoshoz menni a problémával? Nem írtad, hogy voltál-e, de szerintem egy próbát mindenképpen megérne.
Ha meg te is sokat dolgozol, nem mehetsz még nyaralni se, akkor nyilván neked is vannak tapasztalataid, hogy milyen fontos ott lenni a továbbképzéseken szakmai és minden egyéb szempontból is.
Amúgy a barátnők áthívása nekem tényleg klassz megoldásnak tűnik - változatosság a munkától, nem vagy egyedül a telken, ahol félsz, ha nincs jelen a férjed, és nem unod halálra magad. Anyádat se kell bevonni és gondolom képesek mentőt hívni.
Amúgy a későbbiekre nézve: ha meglesz a gyerek, már nem fogsz félni?
De gondolom még nem szültél. A fájdalmak a terhességgel járnak! Nem lehet vele mit tenni, én így reagálok!
Eddig a lányok voltak ott,ha elutazott a párom és nem mentem haza anyuékhoz. Csak nem biztos,hogy annyira nagy buli lesz, amikor lehet,hogy már a járás is fájdalmas lesz, hogy engem daruzzanak fel mondjuk éjszaka. Ráadásul egy hétig ezt nem várom el egy barátnőmtől sem.
De akkor is félni fogok, ha meg lesz a gyerek. Pont ezért vettek édesanyámék nekünk egy utazóágyat, hogy ott tudjunk aludni,ha a férjemnek menni kell. Inkább hazamegyek,minthogy éjjel rám törjék az ajtót, ahogy a szomszéd bácsira!
Én úgy érzem,hogy ahogy már írták is, nem egyedül vállaltam a babát. Eddig semmiben sem kértem a férjem segítségét, de úgy érzem,hogy ha le lehet mondani, akkor igenis mondja le. Ha nem, persze más helyzet.
Én hagytam már itt a munkahelyem, mert ő lázas beteg volt,hogy két napig ápoljam! Szóval ennyit gondolom én is elvárhatok a 9 hónap alatt egyszer!
Kérdező!
Ha ennyire pocsékul vagy, ne itt nyávogj, hanem menj orvoshoz. Öt hónapos terhesen lehetne ennyi eszed. A férjed meg persze, hogy menne.. Arra sem vagy képes, hogy elé állj és megmondd, mit szeretnél? Szerinted egyáltalán tudja, mit akarsz? Nem valószínű. Tekintve, hogy nem célozgatni kellene.
35/N
Köszi! Voltam orvosnál! Mint ahogy már írtam. Mielőtt ilyen hangnemre vált valaki, talán el kellene olvasni az eddigieket.
Egyébként azt is írtam,hogy már beszéltünk ill. leírtam a férjemnek!
Először is gondolom első gyerekről van szó. Édesanyám szülés előtt 2 hétig még DOLGOZOTT. Szóval fel tudott állni, el tudott menni a munkahelyére le tudott ülni és dolgozott 8 órát, majd felállt hazament és kész. Szóval ha nincs semmi komoly probléma (veszélyeztetett) akkor kvázi szülésig nincs semmi baja a kismamának. És neki nem volt férje aki miatt aggódhatott, hogy ott lesz-e a szülésnél mert apám elhagyta mikor megtudta, hogy terhes. Ha a szülés alatt az ember nem fekszik és eszik folyton akkor 8. hónapban is tud mozogni, nem mondom, hogy nem fog leszakadni a derekad pár óra ácsorgás után dehát nem kell ácsorogni. De mozogni attól még képes az ember. Plusz gondolom ha beindul ne add isten a szülés a férjed feláll és elindul a kórház felé akárhol is legyen. Mondjuk ha ez utóbbit nem tenné meg akkor tényleg furán gondolkodik.
De azért nem kell ekkora drámát csinálni a terhességből, persze ha vannak gondok és csak feküdni szabad, stb az teljesen más kérdés. Unokanővérem már 6 hónapos korában bejelentette, hogy ő nem tud dolgozni mert jaj ő terhes és nehogy már egy 6 hónapos terhes nő dolgozzon, és otthagyta a munkahelyét, pedig semmi probléma nem volt a terhességgel, csak amúgy is lusta ember, másik unokanővérem pedig szülésig dolgozott abban az étteremben, amit a férjével üzemeltettek.
Kedves Utolsó! Ne haragudj, de annyira imádom, amikor valaki azzal jön, ha jaj ez így csinálta, jaj amaz úgy viselte stb. Ez kb. olyan, amikor barátnőmnek a sógornője mindig azzal jön neki,hogy na majd neked is ez lesz a terhesség alatt, neked is így fog feszülni a bőröd, kihullik a fogad stb.
Még egy anyának sem ugyanolyan két terhessége, nemhogy két embernek. Anyukámnak tesómmal semmi baja nem volt, velem annyit hányt,hogy infúzióra kötötték!
Nem, nem vagyok veszélyeztetett, csak van egy olyan bizonyos fájdalmam, ami miatt a dokim már most kiírna, de még két hónapot dolgoznom kell, nincs mese!
Hidd el, elég sokat dolgozom így is, nem vagyok egy gyenge nő, de akkor is úgy érzem,hogy ha tovább erősödik a fájdalmam, akkor nem szeretnék a 8. hónapban egy hétig egyedül maradni!
De megbeszéltük tegnap a férjemmel,ha jól leszek,akkor menjen természetesen. A szülés megindulásától remélem akkor még nem kell tartani, bár mondjuk éjjel vonattal 150 km-ről nehezen jutna rögtön haza!:))
11.34el egyet értek. és 08.08 szerintem félreértetted mert nem arról van szó h nyavajogna a kérdező. szerintem természetes h a két fél egymást helyezi előtérbe ha szükség van rá pl ha ápolni kellene, amúgy meg az lenne a legideálisabb ha a család lenne az első.
na de mind1 most már ha megoldódott a dolog, remélem nem lesz azért vészes a terhesség hátralevő része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!