Férfiak! Ti mennyire foglalkoztatok a feleségetek terhességével?
Kicsit összekaptunk a férjemmel! Én 5 hónapos terhes múltam. Neki a munkája miatt ebben az évben többször volt továbbképzése. Ezek általában 5 napos kurzusok. Elvileg 4-en kötelező ott lenni! Ő már többször volt. Ez nem is zavart, menjen csak. Hozzá kell tenni, a nagy része nem a tanulás, a munka miatt megy, hiszen egy nap 6 órát "hallgatnak"! Ez egy wellness szálloda, összegyűlnek, iszogatnak, meccset néznek stb. Nem is gond ez, ha már ingyen ki tudnak kapcsolódni, hát tegyék. Ő mindig azt mondja,hogy nyűg neki odajárni, de én ismerem már annyira, hogy nyilván nem az!:)
A gond most ott merült fel,hogy az évben az utolsó ilyen továbbképzés az november utolsó hetében lenne, ergo 3 héttel a várható szülésem előtt. Nyilván mondtam neki,hogy azért várjuk meg már meg,hogy hogy leszek a 8. hónapban és ha nem egészen jól, akkor ne hagyjon már itt 5 napra. Ilyenkor általában anyukáméknál alszom,mert félek otthon egyedül. Ott viszont szivacson,mert már nincs meg a régi ágyam, nem tudom akarnék-e egy hétig szivacson aludni 8 hónapos terhesen.
Amióta terhes vagyok nem vártam el tőle semmit. Ő ment kirándulni a cimboráival, több napos legénybúcsún is volt stb. Megértettem,hogy egy férfi máshogy éli meg a terhességet. Nem vagyok olyan típusú, aki elvárja,hogy ha ő nem tud menni, akkor a másik se menjen. Most annyit kértem,hogy nézzük már meg,hogy leszek, és ha nem jól,akkor ne menjen el a továbbképzésre. Ezen el sem gondolkodott, egyből jött,hogy hát ezen fontos lenne,ha ott lenne. Azért az élete nem ezen múlik. Csak jól esett volna,ha magától jut eszébe,hogy nem biztos,hogy el kellene mennie!
Jogosan esett rosszul?
Kedves utolsó! Nem ez a kérdés! Hidd el, vannak még tisztességek emberek, van még bizalom emberek között! Szerencsére nálunk van. Elég régóta vagyunk együtt, még soha nem adott okot arra,hogy bizalmatlan legyek!
Vannak nők az igaz, bár ennek a munkának nagy részét férfiak végzik.
a férjem egy percre se hagyott itt terhesen,utálta ha nem mellettem alhat. egyébként is,hát még terhesen vagy babával. a muszáj helyekre elment,meg havi 2x a barátokkal,de elutazni semmiképp.ő sehová nem ment,és nem mert én kértem hanem mert ő így érezte,így akarta. a
férjed kicsit fura,de ne is haragudj te "szoktattad" így. mehet ahová akar,most meg nem érti mi változott? ezzel nem tudsz mit kezdeni már.
van olyan pasi akinek magától jön h veled akar lenni,de ha nem akar,akkor hiába is várod h megváltozzon
nekem az furcsább h egy felnőtt nő anyukához szalad mert apuci elutazik..
Azért annyit leírnék,hogy a továbbképzés Pesten van. Vonattal megy, én Pesttől 150 km-re fogok szülni! Szóval azért nem úgy van,hogy felhívom és félóra múlva már itt is van!:)
Látom nem értenek néhányan. Nem rinyálok már előre, hanem annyit kértem volna tőle,hogy vegye számításba,hogy lehet,hogy nem lenne jó,ha elmenne. Ez még ugye ki fog derülni. Pusztán az bánt,hogy automatikusan jött,hogy megy, eszébe sem jutott,hogy megkérdezzen!
Az megy,hogy valaki külföldre megy két héttel a felesége szülése előtt, nekem nem normális. Úgy gondolom,hogy nem sok dolgot kell a terhességből egy férfinak felvállalni, de azt,hogy az utolsó két hétben otthon van a felesége mellett, szerintem természetes!
nekem az furcsább h egy felnőtt nő anyukához szalad mert apuci elutazik.
Ezt nem értem? Nagy a telek,nagy a ház. Szégyen, nem szégyen félek otthon. Egy utcával arrébb két helyre is betörtek az elmúlt két hét alatt. Igen, nem szeretek egyedül otthon aludni!
Nos én nő vagyok. Az én férjem nem szeretett volna lemaradni, és volt benne empátia, és szeretett mellettem lenni. Ha fontos a melója valóban nem tud kihúzni belőle, akkor fogadd el. Ha viszont bevallja magának, hogy eltudná hagyni ezt az elmenést akkor jobb lenne, ha ezt tenné. Első babák sokszor jönnek 2-3 héttel korábban. És ha együtt tervezitek a szülést, akkor jobb ha marad. Azért remélem ad is valamit a terhességed alatt, mármint valamelyest azért együttérez, és oda is figyel rád.
IGen, ez nem betegség, de egy állapot, amiben jól esik egy kis extra törődés.
drága! a fériaknál nem mindig jön be h lehet h ezt nem kéne talán esetleg milenne ha,...
ha akarsz valamit,legyél határozott!! ha meglesz a baba elkél a segítség,ideje elkezdened!
mond meg neki h maradjon itthon!!! és máris mond meg neki,h mit vársz el tőle!!!!! határozottan!!!! mert a gyerek mellett se fog otthon maradni veled!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!