Férfiak! Ti mennyire foglalkoztatok a feleségetek terhességével?
Kicsit összekaptunk a férjemmel! Én 5 hónapos terhes múltam. Neki a munkája miatt ebben az évben többször volt továbbképzése. Ezek általában 5 napos kurzusok. Elvileg 4-en kötelező ott lenni! Ő már többször volt. Ez nem is zavart, menjen csak. Hozzá kell tenni, a nagy része nem a tanulás, a munka miatt megy, hiszen egy nap 6 órát "hallgatnak"! Ez egy wellness szálloda, összegyűlnek, iszogatnak, meccset néznek stb. Nem is gond ez, ha már ingyen ki tudnak kapcsolódni, hát tegyék. Ő mindig azt mondja,hogy nyűg neki odajárni, de én ismerem már annyira, hogy nyilván nem az!:)
A gond most ott merült fel,hogy az évben az utolsó ilyen továbbképzés az november utolsó hetében lenne, ergo 3 héttel a várható szülésem előtt. Nyilván mondtam neki,hogy azért várjuk meg már meg,hogy hogy leszek a 8. hónapban és ha nem egészen jól, akkor ne hagyjon már itt 5 napra. Ilyenkor általában anyukáméknál alszom,mert félek otthon egyedül. Ott viszont szivacson,mert már nincs meg a régi ágyam, nem tudom akarnék-e egy hétig szivacson aludni 8 hónapos terhesen.
Amióta terhes vagyok nem vártam el tőle semmit. Ő ment kirándulni a cimboráival, több napos legénybúcsún is volt stb. Megértettem,hogy egy férfi máshogy éli meg a terhességet. Nem vagyok olyan típusú, aki elvárja,hogy ha ő nem tud menni, akkor a másik se menjen. Most annyit kértem,hogy nézzük már meg,hogy leszek, és ha nem jól,akkor ne menjen el a továbbképzésre. Ezen el sem gondolkodott, egyből jött,hogy hát ezen fontos lenne,ha ott lenne. Azért az élete nem ezen múlik. Csak jól esett volna,ha magától jut eszébe,hogy nem biztos,hogy el kellene mennie!
Jogosan esett rosszul?
az anyukához rohanáshoz:
én is rohannék, szó nélkül, pedig én is 27 éves vagyok, főleg állapotosan mennék, ha egyedül kellene lennem, lehet, hogy ez van, akinek fura, nekem is sok minden fura:)
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:16
Az régen volt. Szerinted régen normális volt? Gondolom akkor sem, csak nem mertek szólni.
Meg mi az , hogy taxival? Szerinted egy terhes nőt ennyit érdemel? Azért a férjében ahogy látom semmi empátia nincsen.
Azért még is csak a gyereke lesz. És most lehet feministázni engem, hogy én is csak túlrinyálom. De azért , ha terhes leszek akkor szeretném én is, hogy a férjem mellettem álljon, az utolsó hetekben(is) és ,hogy foglalkozzon velem (is). Mehetne a saját útjára persze nem tartanám rövid pórázon, de azért ezt nem kérlelni kéne, hogy maradjon már az utolsó hetekben otthon, hanem magától kéne úgy döntenie, hogy igen itthon maradok mert azért fontos a gyerekem és természetesen a feleségem is. Ezt nem kéne mondani sem. Magától értetődik. De akiben nincs empátia attól nehezen lehet ezt elvárni.Bocs.
Én azért kérdező leülnék vele beszélgetni, őszintén de csak nyugodtan. De ahogy előttem is írták légy határozott.
én megértelek annyit kellett volna mondania hogy ok meglátjuk csak hát a pasik később kapcsolnak hogy mit is kéne mondani hogy ne legyen "gond"
ne szólj hagyd most már de úgyis látod hogy vagy, ha úgy érzed hogy nem okés akkor mikor mennie kéne vagy jelezni a részvételt te kerek perec kijelented hogy ne menjen és kész.
semmi körítés rizsa én már ezt használom a kevesebb duma többet ér.
ha ezért megharagszik haragudjon most vagy terhes ő is ott volt amikor készült.
és igenis bármikor lehet akármilyen gond még ha tökéletes a terhesség akkor is én ismertem ilyet,és nem kívánom senkinek azt ami akkor ment ott hogy jaj bárcsak.....utólag könnyű okoskodni.
szerintem igaza van annak aki azt mondja légy határozott.Én biztos kivertem volna a balhét. Ő is így elengedne téged vajon? Kezd el leszoktatni ezekről. Menjen csak a nagyon fontosakra.
Amúgy én is félnék és elmennék anyukámékhoz.
Nyaralni voltatok? Oda is ilyen készségesen megy?
Szerintem itt most teljesen lényegtelen, hogy kinek mi a normális, mert lehet hogy más nem bánkódik, hogy 3 héttel szülés előtt nem volt ott a férje, de neked meg rosszul esik, ezt is írtad.
Tök mindegy, hogy másnál mi volt, nem egyformán megyünk át dolgokon, de az neked nem segít, ha 10-en leírják, hogy az én férjem végig ott volt, pláne a szülésnél és milyen rendes, míg mások meg leírják hogy tök jól megvoltak úgy is, hogy nem mindig volt ott a férjük, van akit ez nem is érint meg jobban. Neked ez nem segít. (Mint ahogy látod vlakainek tök rendben van az is, h 2 héttel szülés előtt nélkülözte a férjét, nálad ez már lehet hogy nem fér bele, neki igen)
Ha neked ez rosszul esik, akkor ne itt idegenekkel vitasd meg, hogy szerinted mi a normális, hanem a férjeddel tudasd azt, hogy ez neked nehezebb ügy.
Szerintem.
Köszi!
Jajaj, nem akartam én vitát indítani! Nyilván mindenki máshogy látja. Nem akarok én neki "parancsolni"! Felnőtt ember, magától akartam,hogy rájöjjön! De el fogunk beszélgetni erről.
Én értem a kérdezőt. Nekem nagyon fontos volt ( a férjemnek még fontosabb), hogy a vajúdás alatt is velem legyen . Szerencsére nekünk úgy is jött ki, hogy pont itthon volt, de ha nem lett volna akkor anyu jött volna be hozzám.
Én azokat nem értem akik azt nem értik miért kell anyuhoz rohanni. De nekik biztos sokkal másabb a kapcsolatuk vele, mint pl nekem.
Remélem nem akkor fog megindulni a szülésed mikor a férjed távol van. Sok boldogságot!
Nem akarom én idegenekkel megvitatni, csak kíváncsi voltam,hogy én vagyok-e ennyire elfuserálva!:)
Nyaralni nem voltunk, mert nekem most hajtós a melóm, nem tudok elmenni. Ő már volt pár napot a haverokkal, két éve szervezték ezt a kiruccanást. Nem is csináltam én ebből problémát!
Én úgy látom hogy ő éli a kis saját világát. Mintha agglegény lenne. Az ő gyereke is lesz, nem csak a tied. Szerintem normális az lenne, ha érdekelné a szülés, hogy fog lemenni, hogy érsz a kórházba, meglátni a babát, nem esik e bajotok.
Szerintem neki fontosabbak az ilyen kirúgok a hámból bulik.
Szerintem nem érdekled igazán.Mert akkor nyaralni is elvitt volna, nem csak ő járna évente többször szórakozni.
vagy pedig szeret téged de te írtózatos mértékben szabadjára engedted, ezt megszokta, megszokta hogy elvagy nélküle. Ez pedig a te hibád nagy részt. Én nem bírnám ki hogy ő évente többször kiruccan én meg itthon senyvedek. Oké hajtós most a melód, de pihenés mindenkinek jár, Biztos volt olyan időszak mikor lehetett volna menni.
Most még szülésnél nincs ott, később mikor a gyerek beteg lesz, utána mikor ki leszel borulva, majd mikor jön a foga . soroljam még? Rád marad majd a gyerek teljesen. ő meg éli a világát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!