Férfiak! Ti mennyire foglalkoztatok a feleségetek terhességével?
Kicsit összekaptunk a férjemmel! Én 5 hónapos terhes múltam. Neki a munkája miatt ebben az évben többször volt továbbképzése. Ezek általában 5 napos kurzusok. Elvileg 4-en kötelező ott lenni! Ő már többször volt. Ez nem is zavart, menjen csak. Hozzá kell tenni, a nagy része nem a tanulás, a munka miatt megy, hiszen egy nap 6 órát "hallgatnak"! Ez egy wellness szálloda, összegyűlnek, iszogatnak, meccset néznek stb. Nem is gond ez, ha már ingyen ki tudnak kapcsolódni, hát tegyék. Ő mindig azt mondja,hogy nyűg neki odajárni, de én ismerem már annyira, hogy nyilván nem az!:)
A gond most ott merült fel,hogy az évben az utolsó ilyen továbbképzés az november utolsó hetében lenne, ergo 3 héttel a várható szülésem előtt. Nyilván mondtam neki,hogy azért várjuk meg már meg,hogy hogy leszek a 8. hónapban és ha nem egészen jól, akkor ne hagyjon már itt 5 napra. Ilyenkor általában anyukáméknál alszom,mert félek otthon egyedül. Ott viszont szivacson,mert már nincs meg a régi ágyam, nem tudom akarnék-e egy hétig szivacson aludni 8 hónapos terhesen.
Amióta terhes vagyok nem vártam el tőle semmit. Ő ment kirándulni a cimboráival, több napos legénybúcsún is volt stb. Megértettem,hogy egy férfi máshogy éli meg a terhességet. Nem vagyok olyan típusú, aki elvárja,hogy ha ő nem tud menni, akkor a másik se menjen. Most annyit kértem,hogy nézzük már meg,hogy leszek, és ha nem jól,akkor ne menjen el a továbbképzésre. Ezen el sem gondolkodott, egyből jött,hogy hát ezen fontos lenne,ha ott lenne. Azért az élete nem ezen múlik. Csak jól esett volna,ha magától jut eszébe,hogy nem biztos,hogy el kellene mennie!
Jogosan esett rosszul?
Lehet, hogy jogos volt, de gondolj bele, ők eleve máshogy élik meg a terhességét a nőnek, mint maga a nő. Nyilván szerinte ez nem akkora dolog, hiszen nem vagy beteg, "csak állapotos. Én "elengedném", anyukámat meg megkérném, jöjjön át ő, mert a párom elmegy, de utálok egyedül lenni, viszont az ágyam kellene:)
Mellesleg, az is lehet, hogy tényleg fontos az előadás.
Nem akarlak kiábrándítani,
de ezeken a céges wellnesseses bulikon azért más is történik!!!
(Nem öt napos kurzus, hanem öt napig tartó kú*ás a jobb megfogalmazás.)
Amúgy legalább mostanra, hogy baba lesz,
illet volna megkomolyodnia.
Köszi!
Az igazsághoz hozzátartozik,hogy már most nem jól viselem! Sajnos! Nem vagyok pipogya nő, de ez van! Tehát tudom,hogy nem betegség, de fizikálisan sajnos többet vagyok rosszul, mint jól. Ahogy haladok előre egyre rosszabb. A lábam nagyon fáj és a derekam is. Annyira,hogy többször sírok esténként, ezt ő is látja.
Apukám, aki pedig sosem volt egy minta férj, megjegyezte,hogy hát már most is sz@rul vagy kislányom, nem hinném,hogy a 8. hónapban jobb lenne. Ő elég sokat utazott anno, de az utolsó hónapban ő sem hagyta anyut egyedül.
Ráadásul anyukámnak műtötték a csigolyáit, tehát ha lehet ilyet mondani, rosszabbul van,mint én. Ezért nem akarom odaköltözni egy hétre!
Én 10.48al értek egyet. Biztosan rövidebb pórázon tartanám a párom, vagy férjnek alapból 'kötődőbb' embert választanék.
Nekem egyértelműen rosszul esett volna és pl anyukám első terhességénél 3 héttel korábban jött a baba, mint várható lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!