Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Dohányosok, hogy tálaljam,...

Dohányosok, hogy tálaljam, hogy ne legyen belőle sértődés?

Figyelt kérdés

A következő a helyzet: a családban anyu, apu, tesó dohányzik, napi egy doboz/fő én pedig nem dohányzó létemre nem tudom elviselni a bűzét, ugyanis előszeretettel dohányoznak a lakásban. Nagy nehezen leszoktattam őket a konyhában való cigizésről, bár apu gyakran a wc-n szívja el és hát akkor olyan mint egy füst kabin, de javarészt rosszabb időben (mikor már nem mennek ki az udvarra) akkor a hátsó kamra helységben szívják, ami a fürdőből közelíthető meg és hát hiába az ajtó, olyan szag van a mosdóban, hogy mindennek érzem magam csak tisztábbnak nem mikor lefürdök.Hogy tálaljam ezt a füst dolgot, mert az a baj, hogy ha valahol a lakásban rágyújtanak én érzem a szobámban, ami a galériában van,sőt itt, a "füstmentes övezetben" még markánsabb az "illata".Amikor csak tudom rájuk szólok, anno még transzparenseket is ragasztottam ki, de nem képesek kimenni az udvarra.Télen a legrosszabb, akkor szinte melegednek a füstben, ugyanis a kamrában található a kazán is. Érzem magamon a büdöst, elég ha csak lemegyek a fürdőszobába és visszajövök a szobámba, a ruhámon már érezni. Szerintetek gáz lenne, ha mondnám, hogy ez az otthonunk és én is itt élek, aki nem dohányzik, és ha havi több mint 50 ezer elmegy bagóra, akkor havi 50 percet is kint tölthetnének dohányzással, akár télen is, vagy ez füstbe ment terv? Jah és terheléses asztmám volt gyerekkoromban, gyenge a tüdőm és évente legalább egyszer szenvedek tüdőgyulladásban.

22 l

2011. aug. 4. 23:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
67%

Jesszusom!!! Ez a kérdés sokkolt. Azért alap,hogy kimegyek az udvarra dohányozni,még télen is vagy legalább a saját szobámat büdösítem! És mit csinálnak ha nem dohányzó vendégek jönnek?Hagyják őket megfulladni?

Hát én a kérdező helyében már idegbeteg lennék,de most komolyan. Meg mi az,hogy nincs joga rájukerőltetni az akaratát, meg hogy költözzön el. Nem azt kéri tőlük,hogy szokjanak le(bár én azt is megérteném) hanem,hogy ne az orra alá füstöljenek!

Meg azért a gyerekükre tekintettel lehetnének már a szülők! Jó persze nem az ő lakása,de ő is itt él. Ha értelmesek,megértik. És tudtok találni valami köztes megoldást,amíg nem tudsz elköltözni.Szerintem egyszerűen üljetek le és kérd meg őket,hogy ha tudnak menjenek ki cigizni mert téged nagyon zavar,hogy büdös van a lakásban és büdösek lesznek a ruháid is.Vagy ha erre nincs lehetőség mert túl hideg van vagy nemtudom akkor menjenek be a hálószobájukba és csukott ajtónál,nyitott ablakkal intézzék.

Igenis jogod van az egészségedhez!

2011. aug. 4. 23:56
 22/23 anonim ***** válasza:

Elárulom sehogy.Ha bent cigiznek a házban azt meg lehet érezni,akárhova mennek.

Cigis vagyok én is,télen nyáron kint cigizek az udvaron.Párom csesztetett hogy miért nem használom a melléképületet egy ablak köti össze a házzal,kiprobáltam és igen akkor is lehetett bent érezni mert az ablak résén bejött a füst.Ugyhogy télen a minus15fokban is kint vagyok,ugy megszoktam már hogy zárt helységben nem is tudok rágyujtani mert eszi a szemem a füst.

Egyetlen megoldás lenne kint cigizni,nem tudom erre rávehetők-e.

2011. aug. 5. 08:42
 23/23 Darcy01 ***** válasza:
100%

Én is teljesen felháborodtam ezen a kérdésen. Szerintem teljesen jogos a kérésed, hogy ne a lakásban dohányozzanak. Akárhol szívják bent, azt előbb utóbb mindenhol érezni lehet majd, a bűz egyszerűen beissza magát mindenbe (bútorok, függönyök, ruhák...).

A saját családod nincs tekintettel az asztmádra??? Ez nonszensz. Normális anya és apa nem csinál ilyet!!! Mondd el nekik minden nap ezerszer, hogy a dohányfüst mennyire rossz neked! Jogod van az egészséges környezethez!!!

Én sem dohányzom, és egy időben többször jártam olyan család lakásában akiknél 3 felnőtt dohányzott a lakásban és mellettük egy 12 éves gyerek élt. 1-1,5 órát töltöttem ott alkalmanként, és a kabátomat két napig szellőztettem otthon, annyira büdös volt.

2011. aug. 5. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!